Мал update на ситуацијата.
Преку live support на YouTube успеав да повратам Gmail, но фејсбукот ми е заглавен. Се најавив еднаш со код што ми стигна на мобилен, но не можев ништо да променам, што и да се обидев бараше password што не го знам, односно поставен од хакерот. Пробав да го внесам пак кодот од мобилен и ме одлогираше скроз и сега воопшто немам пристап, но профилот постои под име Jenna Ortega.
Гуглајќи дојдов до објава во која се опишува истото што ми се случи и мене -
Why hackers are using ISIS flags to disable people's Facebook accounts? Буквално истото, со известување дека некој пробува да се најави, известување дека личност што не ја познавам и на која не сум пратила friend request ме прифатила за пријател и на крај со ISIS на профилна и disabled на профилот. Разликата е што немав зачувано кредитна и не можеа да го искористат за главната цел - да си платат реклами и да си промовираат сопствени фб страни.
Ова го пишувам како превентива за сите што имате зачувано кредитни на фб да бидете крајно внимателни. И ако некој има искуство со овој live support -
https://howly.com да ми каже дали е воопшто веродостоен, уште ова ми остана да го пробам, или пак да платам некому преку Upwork?