Facebook - официјална тема (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата viktordojran
  • Време на започнување Време на започнување
Пробај вака, во URL bar-от впиши го посакуваното корисничко име: http://facebook.com/Holfeider на пример, ако ти излезе некој профил со тоа, тогаш истото е зафатено.
Не може после 7-8 години активно користење на фејсбук да остане твоето лично име незафатено :)
Може, затоа што имам уште еден профил со тоа корисничко име :rolleyes:, ама стои така за да не може друг да го земе, а не сакам да го бришам стариот профил

• Ми се допаѓа
Reactions: 048
Овој смрдениов фејсбук почна да бара лични документи за да се логираш или дефакто не ти постои профилот...
j5ldew.jpg

Прашав неколку луѓе и на никого не му стигнало ова, мене ми е вторпат за 1 недела. Пред една недела кога ми побараа лични документи, имаше опција за postpone со напомена дека за одреден период нема да може да правам postpone и дека ќе морам да им приложам лични документи. Епа еве го тој момент. Не сум сепак сигурен дали се работи за систематско обележување на сите корисници на фејсбук дел по дел или нешто со мене има. Има ли некој друг вакво искуство?
Немам намера да им давам лична карта или пасош или било каков личен документ па макар и да немам профил.

Овој смрдениов фејсбук почна да бара лични документи за да се логираш или дефакто не ти постои профилот...
j5ldew.jpg

Прашав неколку луѓе и на никого не му стигнало ова, мене ми е вторпат за 1 недела. Пред една недела кога ми побараа лични документи, имаше опција за postpone со напомена дека за одреден период нема да може да правам postpone и дека ќе морам да им приложам лични документи. Епа еве го тој момент. Не сум сепак сигурен дали се работи за систематско обележување на сите корисници на фејсбук дел по дел или нешто со мене има. Има ли некој друг вакво искуство?
Немам намера да им давам лична карта или пасош или било каков личен документ па макар и да немам профил.
Мене ми беше блокнат акаунтот пред околу месец дена, со известување дека треба да си го ставам вистинското име (претходно профилот не ми се водеше под вистинско име). Исто имаа наведено дека за брзо време ќе ми побараат документ за идентификација, кој доколку не се совпаѓа со името на профилот, води до перманентно блокирање на акаунтот. Уште при првото известување си го сменив името како што бараа, а потоа не ми побараа нит документ нит ништо.
Знам уште неколку луѓе на кои им се случило истото. Мислам дека се јавува кај корисници што често го менувале името или се обележани како лажни профили. Немаш друг избор, или праќаш документ, или правиш нов профил.

Мене ми беше блокнат акаунтот пред околу месец дена, со известување дека треба да си го ставам вистинското име (претходно профилот не ми се водеше под вистинско име). Исто имаа наведено дека за брзо време ќе ми побараат документ за идентификација, кој доколку не се совпаѓа со името на профилот, води до перманентно блокирање на акаунтот. Уште при првото известување си го сменив името како што бараа, а потоа не ми побараа нит документ нит ништо.
Знам уште неколку луѓе на кои им се случило истото. Мислам дека се јавува кај корисници што често го менувале името или се обележани како лажни профили. Немаш друг избор, или праќаш документ, или правиш нов профил.
Името ми е тоа што е од кога е отворен профилот. Пред години наназад. Но не е име и презиме туку алијас. Можеби затоа е ова со автентичноста. Џабе нов профил, прашање е на време кога ќе дојде пак до документите. Тоа беше најавувано неколку месеци наназад, дека фејсбук ќе почне да ги брише лажните профили односно да ги верификува вистинските. Па сега најверојатно тргаат од профилите кои немаат целосно име и презиме... хм.

Овој смрдениов фејсбук почна да бара лични документи за да се логираш или дефакто не ти постои профилот...Прашав неколку луѓе и на никого не му стигнало ова, мене ми е вторпат за 1 недела. Пред една недела кога ми побараа лични документи, имаше опција за postpone со напомена дека за одреден период нема да може да правам postpone и дека ќе морам да им приложам лични документи. Епа еве го тој момент. Не сум сепак сигурен дали се работи за систематско обележување на сите корисници на фејсбук дел по дел или нешто со мене има. Има ли некој друг вакво искуство?
Два пати.
Имав вистинско име и презиме, и од фејсбук побараа да го сменам истото. Ај си велам три од името, две од презимето.
Пред две недели побараа лична карта пак, и да го сменам преизмето. Чекав два дена за да ми го активираат профилот. Бидејќи додека не доставиш документ не постоиш.
Нема врска, колку лажни биле пријавувани, па никој не презел ништо. Па дури и преземени профили.
Името ми е тоа што е од кога е отворен профилот. Пред години наназад. Но не е име и презиме туку алијас. Можеби затоа е ова со автентичноста. Џабе нов профил, прашање е на време кога ќе дојде пак до документите. Тоа беше најавувано неколку месеци наназад, дека фејсбук ќе почне да ги брише лажните профили односно да ги верификува вистинските. Па сега најверојатно тргаат од профилите кои немаат целосно име и презиме... хм.
Мхм, мисли си :) Ќе почне како и твитер секој втор ден да ти бара телефон :)
Трета недела без Фејсбук :cuc::cuc::cuc:

Life is prettier indeed.
Извини момче, како да ти помогнеме? :)

Уште ова фали. Кој и колку пати ти е видена сликата.

9128a6a08c7628083ebc5fba8e4283d2.jpg

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Мене ми се случи два пати истото, еднаш направив нов профил со ист никнејм, друг пат си го сменив, ама пак не го употребив моето вистинско име. Ми побараат ли документ за идентификација, ќе им направам услуга да не се мачат и сама ќе си го избришам профилот.

Мене ми се случи два пати истото, еднаш направив нов профил со ист никнејм, друг пат си го сменив, ама пак не го употребив моето вистинско име. Ми побараат ли документ за идентификација, ќе им направам услуга да не се мачат и сама ќе си го избришам профилот.
Мене не ми ни побараа на крај документ, знаат дека сум личност од доверба :pipi:

Ќе пробам, т.е. пробувам да ги изманипулирам. Не сум јас таен агент ама не сакам да им ги давам податоците. Па си играв малку со фотошоп. Бидејќи бараат Име,Презиме и Слика...
Ми го активираа пак профилот одма, но податоците најверојатно ќе треба да ги разгледаат, па да видиме дали ќе помине. :D

Како се влегува во page insights? Нигде не можам да го најдам.

Мене без никакво предупредување ме блокираа денес. Не сум со има и презиме и акаунтот ми е 6 полни години.
И нормално бараат име презиме и лична карта и нормално од кожа ме извадија.

Се направив на три и пол во пополнување на податоците и без слика од документ ја пополнив формата.
Во известувањето стои до 14 дена дека може да се разгледува. Да очекувам и воопшто да не ми го тргнат блокирањето?

Мене без никакво предупредување ме блокираа денес. Не сум со има и презиме и акаунтот ми е 6 полни години.
И нормално бараат име презиме и лична карта и нормално од кожа ме извадија.

Се направив на три и пол во пополнување на податоците и без слика од документ ја пополнив формата.
Во известувањето стои до 14 дена дека може да се разгледува. Да очекувам и воопшто да не ми го тргнат блокирањето?
Така и си мислев. Почнуваат да го спроведуваат она што го најавија неколку месеци наназад. Детално чистење на лажните профили. Мене истото ми се случи, 6 години го имам и јас профилот но бев без име и презиме. Е сега ме фати инает бидејќи не сакав да им давам вистинско име и презиме и го сменив презимето во фотошоп на личната карта, ги блокирав матичниот број, серискиот број и потписот затоа што не се потребни. Остана само роденденот и име и презиме. Името го оставив но презимето го сменив.
После 5 дена не ни приметив туку други ми кажаа дека ми е сменето презимето. :D Тие сами ми го сменија во презимето кое им го приложив во сменетата лична карта. Тоа значи дека детално се разгледува секој профил...
Веднаш би го избришал, но ми фалат информациите и договарањата...Тоа и им е целта ним, да воведат секакви услуги само да ти го направат неопходен во животот до тој степен што ќе бидеш зависен од имањето профил на фејсбук. Затоа избегнувам да се логирам на други апликации, или веб страни преку фејсбук. Ако има опција, секогаш правам посебен профил.

како се прави да не ги пушта сите видеа автоматски кога се прелистува низ news feed?

на почеток изгледа имаше опција да кликнеш и да одберид дали ќе ги вчитува или не (откако ја воведија новината) и изгледа имам кликнато без да видам што.... сега секое видео што е во news feed, кога слегувам надолу ми го отвора автоматски... :boksix:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom