Facebook, најмоќната разузнавачка алатка на CIA?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Една работа не ми јасна што ако ставите погрешни информации? Ајде да претпоставиме дека facebook не е алатка на CIA, но дали тоа ги заштитува вашите лични податоци на интернет? Апсолутно не. Во самите browser-и постојат third party cookies кои пратат кои страници ги посетувате и што правите секојдневно... Има многу слични примери. Страници за детални информации за луѓе низ целиот свет што верувале или не прикажуваат се и сешто па сигурно и некој од нас ќе се пронајде. И на крај доколку некој, посебно разузнавачка агенција како CIA сака нешто од вас тоа ќе го добие за краток период сите знаеме дека располагаат со технологија за која можеме да сонуваме :)
Да станува збор за, глобализација која не може да се сопре, еднонасочна е :salut:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Јас одам на фејсбук само ноќе после 12 сато со изгаснато светло в соба и тивко тивко куцкам на тастатурата а врз маусо клавам крпа да не се слуша кликањето.
Не можат да м забележат

Ada?

мјаууууу
Член од
4 април 2009
Мислења
490
Поени од реакции
54
Јас одам на фејсбук само ноќе после 12 сато со изгаснато светло в соба и тивко тивко куцкам на тастатурата а врз маусо клавам крпа да не се слуша кликањето.
Не можат да м забележат
Плус отпечатоци не оставаш.

S

StereoLove

Гостин
Некако ми здосади ова фбто,размислувам да го деактивирам зошто не го гледам како корисен.
Премногу спамови,пракања за членство во групи бла бла...
Порано не можев да се оделам од него а сега одам двапати во една Недела:toe:
И плус воопшто не е безбедно.Се има случувано некој да ти направи лажен профил на фб како на една моја роднина,нормално го пријави тоа тој но доцна веке беше деактивиран,види ти тоа:)
Може да се случи да ти го хакнат и да вадат доверливи информации.
На една моја пријателкја и беа провалиле на профилот и свашта и пишуваа:nesvest:

dgx

Член од
22 февруари 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
ne, ne , ne =D

smeshno e da se misli deka CIA go napravila facebook kako razuznavachka alatka. cia kako razuznavachka agencija pravi analiza na podatoci na stranski vladi, korporacii i poedinci. koga se misli na poedinci se misli na lugje koi ja zagrozuvaat bezbednosta na usa ili nekoi nejzini interesi nadvor od nejzinite granici, a ne na dzabolebarite niz svetov koi imaat dovolno slobodno vreme za neproduktivno troshenje na facebook. da im beshe potreben facebook kje go konstruiraa porano, zashto CIA postoi od 1947 godina, a fb e napraven vo 2006, normalno, kako socijalna mreza za podobra komunikacija. Sekako, lugjeto ne mora sekogash vistinskite podatoci da gi pishuvaat za da si napravat account na facebook ili bilo koja druga socijalna mreza ;-)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Поглупа теорија на заговор е едино теоријата на еден таксист дека џандарите намерно ги гаселе семафорите за да има појше сообраќајки, појше прекршоци и така ќе се полнел буџетот.
ЦИА и да контролира кој шо има на фб, од тој шо го има профилот зависи какви податоци ќе даде и ќе остави за себе, какви приајтели ќе одбере а кои ќе игнорира, какви фан пејџови ќе се зачлени или групи ќе одбере. Ако имаш страв од шпионажа откажи го и готово.

Eufrat Kurajber

Real cigan from da hood.
Член од
4 декември 2009
Мислења
341
Поени од реакции
12
Абе кој ги шиша и ЦИА и ЕФ БИ ЕЈ и МЕФ БИ ЕЈ.. шо ќе извлече од мене и која информација?? нема некоја корист ја мислам.. а од некои други можеби има..

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Член од
25 август 2011
Мислења
12
Поени од реакции
3
А извини што ќе разузнава ЦИА преку ФБ дека Мирта од Пехчево е во врска со Стојко од Берово???
Живи (и умрени) глупости, кој деца подбро можат да ги измислат:icon_mrgr:

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
А извини што ќе разузнава ЦИА преку ФБ дека Мирта од Пехчево е во врска со Стојко од Берово???
Живи (и умрени) глупости, кој деца подбро можат да ги измислат:icon_mrgr:
Мирта од Пехчево е во врска со Стојко од Берово:pos::pos:
да си е**ш векот:pos:

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Срање ! Зарем би се договарале и планирале терористички напад преку фб ? Зарем би планирале криминал преку фб ? Или ќе ме уапсат ради то шо договараме организација преку фб ? Глупости тешки.

Kajgana Shop

На врв Bottom