FACEBOOK - корисен или губење време?

Член од
6 октомври 2009
Мислења
49
Поени од реакции
6
у право си али ти се молам немој да споредуваш wow со фарма на ФБ ... голема разлика ... и wow не е само игра мн е поучна и кај некој луѓе е дел од животот ... а џаболебарење можеш кај сакаш да праиш
Не споредив никаде, само реков дека е прашање на вкус. Толку трагично затупавен те прават фарма ако играш тоа е чудо некое. Секој наоѓа по нешто за губење време. Еве како на пример јас и ти сега што губиме време тука, така некој си игра фарма и си губи време.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Јас не сфаќам па што има толку чудно во играњето фарма. На некој му е интересно исто толку интересно како на некој што му е играње дота или WOW. И тоа е игра и тоа е игра. Исто ти се фаќа. Можеби на некој му е интересно да игра Симс, можеби тебе не ти е. Ствар на вкус е тоа. Е сега дали тоа ќе го правиш на фејсбук не менува апсолутно ништо.
Не дека е чудно играњето фарма,ама и во право си дека е ствар на вкус тоа...но не сфакам што има толку интересно да купуваш телиња да ја правиш градината и да садиш зелки моркови:pos:добро си кажа MiloBilderce желба за агрро култура.Дајте бе ,надвор е животот а не пред монитор и играње фарма:tapp:мислам хелоууууу не за џабе почнаа да ги бришат јузерите на фејсбук...тоа не отупаве начисто.Имам играно и ништо посебно,само начин да отепам време а верувај ми не е добар...и ми се стемнува помислата дека и мажени и женети ја играат таа игричка а еден куп обврски ги чека низ дома.
Темата прашува дали фејсбукот е губење време...Е!

S

smart ass

Гостин
Иде лето ќерата...каков фејсбук.

Фарми....добро бре па има многу од корисниците на фб кои имаат дома Градина..ајде бе ќерата еве конкретно за женските насадете цвеќиња па да видите што убав ќе ви биде дворот...отколку виртуелната фарма.

А овие маживе ако не другото нека средат туш на сончева...не за другата летно време иде..

Член од
6 октомври 2009
Мислења
49
Поени од реакции
6
Не дека е чудно играњето фарма,ама и во право си дека е ствар на вкус тоа...но не сфакам што има толку интересно да купуваш телиња да ја правиш градината и да садиш зелки моркови:pos:добро си кажа MiloBilderce желба за агрро култура.Дајте бе ,надвор е животот а не пред монитор и играње фарма:tapp:мислам хелоууууу не за џабе почнаа да ги бришат јузерите на фејсбук...тоа не отупаве начисто.Имам играно и ништо посебно,само начин да отепам време а верувај ми не е добар...и ми се стемнува помислата дека и мажени и женети ја играат таа игричка а еден куп обврски ги чека низ дома.
Темата прашува дали фејсбукот е губење време...Е!
Што онда бараш на интернет? На форум? Воопшто? Губиш време... исто како што некој губи време на фарма на покер и рандом игра на фејсбук.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Што онда бараш на интернет? На форум? Воопшто? Губиш време... исто како што некој губи време на фарма на покер и рандом игра на фејсбук.
Што барам?па не сум ко другите кои дремаат 24 часа онлајн овде на форум..прашањето беше:Дали фејсбукот е трошење време,секако дека е не ме сфати баш добро...кажав во претходниот пост:Подобро ке дремам цел ден по форуми и ке стекнам некои нови мислења отколку да играм покер или фарма.Сепак работа до вкус е:)

koleee

Убер Македонче
Член од
6 јули 2008
Мислења
643
Поени од реакции
42
На фејсбук ми е мнооогу интересно...
ама само една минута!
да видеш кој шо јадел трици(коментирал)
да видеш кој има онлајн
и како трето кликаш ``почетана`` или ако ви е на англиски ``home`` и...
тука ми се најновите вести од цело струмичко... кој како си поминал синоќа каде бил шо праел...
тука ти се и бабата ванѓа на кој шо му предвидела...
И како четврто имаш покана за групи и страни одеш нормално игнор игнор игнор игнор
и така мнооооооогу е интересно на фејсбук
патем сега ставив статус:
Јас фесбукот го разбирам како поле..... не
Јас фејсбукот го разбирам како бавча... не
Јас фесбукот го разбирам како нива.... полна торскот!!!!!

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Може ќе зборам со рендом реченици во постов ама баш ме заболе..
Прва работа,сите што имаа фејсбук а велат дека е губење време имаат сериозен проблем со себе,можеби станува збор за мултиплекс личност или нешо слично.Да може човек само да види колку пати кликаат на странава за да видат кој, што, како, ќе им падне одма лицемерието во вода.
Ако го употребувате за да ви каже кога ќе се омажите или што ќе ви каже Ванѓа ондак не треба голема мудрост за да се спомене дека е губење време.Исто е и кога ви гатаат на гравче.
Друга работа,болни сме од воајеризам ама ни смета нарушувањето на приватноста на сајтов,:tapp:јбг отишла логикава по ѓаволите,кој терал некого да се отвори толку во јавност и се живо и диво да направи достапно.Факт е дека ФБ ќе ве отвори во јавност онолку колку што ќе дозволите.
Ако живее некој за да му се стисне лајк ондак има силен проблем и му треба помош,може и ќе измислат нешто како Фб психотерапевт,ама како тргнала експанзијава нема да ме чуди ако некој му се жали на психијатарот зашто некој го избришал од пријатели или не го аднал.
Секој што има Фб нека не го тупи дека е губење време кога веќе го користи.Комплетно е нелогично и неаргументирано,да не кажам дебилно.

--- надополнето ---

Што барам?па не сум ко другите кои дремаат 24 часа онлајн овде на форум..прашањето беше:Дали фејсбукот е трошење време,секако дека е не ме сфати баш добро...кажав во претходниот пост:Подобро ке дремам цел ден по форуми и ке стекнам некои нови мислења отколку да играм покер или фарма.Сепак работа до вкус е:)
Прилично контрадикторно:raz:

Р

~~РубинРед~~

Гостин
--- надополнето ---

[/COLOR]
Прилично контрадикторно:raz:
Очигледно не свати она што сакав да го кажам..Иако не седам многу на форум како некои 24/7 не сум од оние кои и јадат пред пц само за да не им избега нешто што би рекол некој заробен во виртуелниот свет...би се одлучила за ова:Подобро ке скапам на форум (иако не седам многу)отколку да го поминувам денот на фб и да чекам некој да ми кликне на сликата лајк и да ми пиша лајк,мн си секси бла бла бла,или па да ми понуди некој инвајтче за да ми биде сосед.Се ставам во овој случај на нивно место,односно на оние кои денот го поминуваат со компјутерите.
И прашањето е:Дали фб е губење време?па подобро форум отколку фб.
Што корист имам јас од фб?апсолутно ништо...на почетокот на твојот коментар спомнуваш сите што имаа профил на фб а велат дека е губење време...очигледно дека сватиле дека е...не за џабе почнаа толку профили да се бришат.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Јас Фејсбукот го сметам како визуелно поврзување со луѓе (јас го користам и аднувам само луѓе што ги знам) со кои не си се видел 100 години (пример). И сеа на Фејсбук вака беше нака беше, ај кафе ај ова ај она пак некој контакт обновуваш. МСН не користам, за кур ќе ми е. Доброто кај Фејсбукот е што скоро секого можеш да го најдеш. И ќе се надоврзам на погорните постови, значи ако не користиш апликации како фарма, баба ванѓа, кога ќе се ожениш/омажиш, кога ќе умреш, Фејсбукот ни најмалку не е лош.
-Критика имам кон групите, ептен ги форсираат, но тоа е. На малоумни и глупи луѓе не можеш да им објасниш некои работи. Нека се глупираат, едино што јас можам да направам е Ignore на сите покани за глупи групи :)

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Јас на пример не седам мн на фејсбук, затоа што сметам дека е перење на мозокот и неможам да гледам коментари како: Sre Swakaaaaam teeeeee!!! <3 ,
Леле тука колку сум грознаааа - Ееее не си swc баш си ми убафка mwa! ( а всушност навистина е грозна).
Се обидувам да ги игнорирам таквите ама нема од тоа лек.

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Имат и свои добри и свои лоши страни. Сепак одбивам да седам многу на ФБ во последно, зато шо стварно е тупење мозок.
Неможам да речам дека немам сосема никаква корист од него, зато шо така си ги најдов брачедите шо не ги имав видено 12 години ...
А постојат стварно глупи групи кој на скоро секој му одат на нерви како :
Како да дознаеш кој ти го гледал профилот?:jaj:
Како да си го избоиш профилот?:tapp:
и не знам шо ти не ...

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Јас на пример не седам мн на фејсбук, затоа што сметам дека е перење на мозокот и неможам да гледам коментари како: Sre Swakaaaaam teeeeee!!! <3 ,
Леле тука колку сум грознаааа - Ееее не си swc баш си ми убафка mwa! ( а всушност навистина е грозна).
Се обидувам да ги игнорирам таквите ама нема од тоа лек.
Хаха Top si kis4ehh :) тоа више аман! Ама обично го користат оние “ново-печени“ тинејџерки кои сеуште влагаат у фаза на развитокот и мозокот им е ко на мајмун (претерав, мајмунот е попаметен...). Не, искрено тоа се оние 13-14 тинејџер/ки кои мислат дека со такво нешто се поинтересни. Да свртам накај тоа што самите си ставаат лајк на своите објави.
Како прво нема никаква логика: “ти се допаѓа она што ти се допадна“. Ти тоа го ПОСТИРАШ, многу очигледно дека ти се ДОПАЃА. Арно ама многу не го разбираат тоа и си штракаат лајкови.

Второ нешто се оние нивни постирања на ѕид:
te sakaam! <3
И сл. Тоа го викаат на ѕид, но никогаш, никогаш не сум ги приметил тоа да го кажат у фаца. Тоа е зотоа што денешниве генерации повеќе можат да кажат преку тастатура одошто во очи. Бидејќи вистината боли, вистината расудува веднаш во моментот, додека вака преку букви може да се поигрува со тебе. Сами себеси понекогаш се ПРЕценуваат, па на профил ставаат некакви си Sve ljubomorne duSHe mogu da ga pu**e итн.. Ај нека биде нешто такво на профил, али нека не го имаат 300 души. Омладината денес не ја ценат креативноста и повеќе идат да земат нешто готово одошто самите тоа да го створат, потоа да можат да се гордеат на тоа. Али, па зошто да се гордеат и да се мачат да бидат креативни кога и онака ги бие добар глас, т.н. “репутација“. Ќе сватат за брзо време колку само тоа значи и дека они тоа што го прават всушност е жива глупост. Претеризам.

Трето нешто се сликите кои ги прават. Искрено, немам ништо против тоа што имаат BFF и сл., но колку повеќе на некоја личност и даваш доверба, толку повеќе требаш да се пазиш од истата...

Четврто нешто е тоа за што сакам да зборам малку повеќе а тоа е приватноста. Читав вашите мислења и навистина го ценам секој збор. Многу другарки и другари ставаат на фејсбук ептен срамни работи, на кои потоа нивните членови од фамилијата коментираат(а коментарот е позитивен...). Сега, можете да замислите фејсбук само каков тип на дегенерација направи. Со една работа он не сврза со многу наши далечни фамилии, па дури и со нивните пријатели. Ни даде можност да пребаруваме, но пак ако премногу носот го пикаш на некое место има убаво нешто да те грицне за него.

Петто нешто се групите што ги прават во врска со некои “Дознај кој ти го гледа профилот“. Тоа јас ги нарекувам болни луѓе. Го прават тоа да соберат повеќе “лајкови“ и да има поголеми интеракции помеѓу нив. Главна причина за тоа е осаменоста и фактот дека веќе никој не те зима во обѕир дека постоиш. Гледам многу групи собрале таму 50.000 и кусур членови (пример групата "Sokantno! Djevojka zatrudnela od 5 godina!" има постови на ѕидот кои немаат ВРСКА со неа). Ако правиш нешто, држи се на него. Еден ден сите овие групи има да летаат од фејсбук, прашање е кога?

Наскоро ќе направам видео блог во врска со ова. Бидејќи неможам многу да пишувам на тастатурава, а и башка бежична на батерија е, боље ќе зборам за тоа :). Ќе го постирам видеото тука. Дефинитивно мора нешто да се превземе, којзнае шо ќе биде у иднина, а тоа е моментално најголемата појава на светот што ме плаши.

J

JOEY JORDISON

Гостин
Хаха Top si kis4ehh :) тоа више аман! Ама обично го користат оние “ново-печени“ тинејџерки кои сеуште влагаат у фаза на развитокот и мозокот им е ко на мајмун (претерав, мајмунот е попаметен...). Не, искрено тоа се оние 13-14 тинејџер/ки кои мислат дека со такво нешто се поинтересни. Да свртам накај тоа што самите си ставаат лајк на своите објави.
Како прво нема никаква логика: “ти се допаѓа она што ти се допадна“. Ти тоа го ПОСТИРАШ, многу очигледно дека ти се ДОПАЃА. Арно ама многу не го разбираат тоа и си штракаат лајкови.

Второ нешто се оние нивни постирања на ѕид:
te sakaam! <3
И сл. Тоа го викаат на ѕид, но никогаш, никогаш не сум ги приметил тоа да го кажат у фаца. Тоа е зотоа што денешниве генерации повеќе можат да кажат преку тастатура одошто во очи. Бидејќи вистината боли, вистината расудува веднаш во моментот, додека вака преку букви може да се поигрува со тебе. Сами себеси понекогаш се ПРЕценуваат, па на профил ставаат некакви си Sve ljubomorne duSHe mogu da ga pu**e итн.. Ај нека биде нешто такво на профил, али нека не го имаат 300 души. Омладината денес не ја ценат креативноста и повеќе идат да земат нешто готово одошто самите тоа да го створат, потоа да можат да се гордеат на тоа. Али, па зошто да се гордеат и да се мачат да бидат креативни кога и онака ги бие добар глас, т.н. “репутација“. Ќе сватат за брзо време колку само тоа значи и дека они тоа што го прават всушност е жива глупост. Претеризам.

Трето нешто се сликите кои ги прават. Искрено, немам ништо против тоа што имаат BFF и сл., но колку повеќе на некоја личност и даваш доверба, толку повеќе требаш да се пазиш од истата...

Четврто нешто е тоа за што сакам да зборам малку повеќе а тоа е приватноста. Читав вашите мислења и навистина го ценам секој збор. Многу другарки и другари ставаат на фејсбук ептен срамни работи, на кои потоа нивните членови од фамилијата коментираат(а коментарот е позитивен...). Сега, можете да замислите фејсбук само каков тип на дегенерација направи. Со една работа он не сврза со многу наши далечни фамилии, па дури и со нивните пријатели. Ни даде можност да пребаруваме, но пак ако премногу носот го пикаш на некое место има убаво нешто да те грицне за него.

Петто нешто се групите што ги прават во врска со некои “Дознај кој ти го гледа профилот“. Тоа јас ги нарекувам болни луѓе. Го прават тоа да соберат повеќе “лајкови“ и да има поголеми интеракции помеѓу нив. Главна причина за тоа е осаменоста и фактот дека веќе никој не те зима во обѕир дека постоиш. Гледам многу групи собрале таму 50.000 и кусур членови (пример групата "Sokantno! Djevojka zatrudnela od 5 godina!" има постови на ѕидот кои немаат ВРСКА со неа). Ако правиш нешто, држи се на него. Еден ден сите овие групи има да летаат од фејсбук, прашање е кога?

Наскоро ќе направам видео блог во врска со ова. Бидејќи неможам многу да пишувам на тастатурава, а и башка бежична на батерија е, боље ќе зборам за тоа :). Ќе го постирам видеото тука. Дефинитивно мора нешто да се превземе, којзнае шо ќе биде у иднина, а тоа е моментално најголемата појава на светот што ме плаши.
Ова го изјави некој Форумџија само кој беше :raz:
Зошто луѓето се помалку прават разлика помеѓу виртуелен и реален свееееееет?
Брат Чуствувам дека за Брзо Време ќе му дојде Крајот и на Фб за Се има Почеток и Крај па така и на Ова Луѓето уште малце ќе се порадуват на ова Чудо и после Пријатно
Тхе Енд

Член од
29 јуни 2010
Мислења
40
Поени од реакции
1
Ова го изјави некој Форумџија само кој беше :raz:
Зошто луѓето се помалку прават разлика помеѓу виртуелен и реален свееееееет?
Брат Чуствувам дека за Брзо Време ќе му дојде Крајот и на Фб за Се има Почеток и Крај па така и на Ова Луѓето уште малце ќе се порадуват на ова Чудо и после Пријатно
Тхе Енд
Лошото е што ќе се појави пак некое друго Чудо :D

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Да не се фалам ама ја многу добро го баратам фејсбукот, и не ми изгледа како да губам време.

Kajgana Shop

На врв Bottom