Евровизија 2014 ( Eurovision Song Contest 2014)

• Креатор на темата Креатор на темата Флеш
  • Време на започнување Време на започнување

(y) А+ песна, жими се нашиве кога ќе сфатат дека треба малце пооткачено да се настапува да се прати некоја стереотипна турбо фолк песна, плус секако е добро промена, чисто се сомневам дека гледачите на Евросонг од Швицарска,Шпанија,Франција и сличи земји ќе знаат што е турбо фолк.

(y) А+ песна, жими се нашиве кога ќе сфатат дека треба малце пооткачено да се настапува да се прати некоја стереотипна турбо фолк песна, плус секако е добро промена, чисто се сомневам дека гледачите на Евросонг од Швицарска,Шпанија,Франција и сличи земји ќе знаат што е турбо фолк.
Истото и јас го викам.... ние ако сакаме подобар пласман само турбо фолк песна ни е спасот :)

Не е лоша идејата да пратиме и од овој тип на музика,доста е позната кај нас,а не е позната кај нив,доста групи кои направиле ваков потег да презентираат фолк музика е доста позитивно прифатено, пример Кочани Бенд ... убава музика,добра идеја,спонџ спомна претходно малце и на кореографијата да се доработи,да дојде до израз :)

Еве ја конечно пробата и на победничката за годинава. :)

И јас би рекол Ерменија е прв фаворит, Шпанија втор... Незнам што гледате толку во ВБ, многу просечна песна е...

Во секој случај е тешко да се предвиди годинава, во принцип секогаш горе-доле однапред се знае кој ќе победи али годинава некако никој не се издвојува баш...

И јас би рекол Ерменија е прв фаворит, Шпанија втор... Незнам што гледате толку во ВБ, многу просечна песна е...

Во секој случај е тешко да се предвиди годинава, во принцип секогаш горе-доле однапред се знае кој ќе победи али годинава некако никој не се издвојува баш...

И мене ми се допаѓа Ерменецот,одличен глас,само како ќе се покаже во живо,за мене засега негативен впечаток,уше еден мој фаворит се Романците,дефинитивно топ 5 завршуваат :) и Норвежанецот со тивка бура ...

Ерменија беше убедливо прва во обложувалниците, ама по првите две проби се влошуваат коефициентите. Велика Британија од 6-7 место, по првата проба рипна во Топ 3.

Според мене, вака ќе излезе Топ 3:

1. Велика Британија
2. Ерменија
3. Шведска

Полска се исто добри....... патем годинава ми се чини дека Евровизија полека по полека си го враќа стариот сјај :)

Тоа е добар показател дека конечно и требаше,многу песни оваа година се со многу добар квалитет,да учествуваа и Турција а се планираше и Мароко за прв пат,сите знаеме дека они имаат убава музика ќе ја збогатеше понудата на квалитет,засега е топ :)[DOUBLEPOST=1399300035][/DOUBLEPOST]:) Еве далеку подобро видео

http://www.youtube.com/watch?v=sd8b1bTpKAs&feature=youtube_gdata_player

Од фоне куцам :)

Последно уредено:
И мене ми се допаѓа Ерменецот,одличен глас,само како ќе се покаже во живо,за мене засега негативен впечаток,уше еден мој фаворит се Романците,дефинитивно топ 5 завршуваат :) и Норвежанецот со тивка бура ...
Норвешка (заедно со Ерменија и Шпанија) ми беше единствената убава песна на фестивалов, али во живо некако многу досадно делува :/
Шведска иако е фаворит, не верувам да победи, песната е ептен апла видена...

Полска оригиналната верзија беше интересна, али на Англиски (со неа и ќе настапат) е чиста мизерија...

Моите фаворити годинава:

1. Ерменија
2. Норвешка
3. Холандија
4. Црна Гора

Ерменија победува дефинитивно! Која UK, кои сини очи?

А во колку сатот почнуваат тоа Евровизиите?:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom