Ена Веко и други "градски ѕверки"

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
TpH_Bo_OkO напиша:
Мацедалиен....песните бре друже.....ме остави на цедило.... :(

Cek da stignam doma - na rabota ne mi se na kompjuter :wink:

Aceva напиша:
Кој има грамофон по дома, да му поклонам едно двеста плочи. Црн поливинил со дупка у средина.
имам 386 мали плочи и плус околу 50 Лонг Плејки
а неам Гртамофон

Готово, Гарфилде. Наградата одите во рацете на Маца. Довори се со него дали треба да пазариш грамофон.
И онака имате за пребивање.:bip:

Aceva напиша:
Фино, несреќно девојче. Се надевам дека и’ е добро. Каде и да е.

Оту мор несреќно? Што знаеш ти што не знаеме ние обичниве смртници, певај одма!? Инаку, и ја се надевам дека и` е добро онаму кај што е.

Инаку, само „Келнерот” и „До кога вака” ги имам дома. Да побарам кај татко ми низ радио, може и ќе најдам уште нешто.
Маце, праќај ако имаш нешто нејзино плус од овие две, да се потсетам на почетокот и крајот намакедонската музика. Тука некаде почна душа да пушта, со Макфест, осмостојувањето и Ена Веко. :(

Дај бе некако uploadирајте ги песните ... Сакам да слушнам , да не ве колнам во мене ајде ...хехехе...

Во почетокот на 90тите Ена Веко потпиша 10годишен договор со една продуцентска компанија( не ми текнува која ), подоцна имаа кавги со нив и таа не можеше да го раскине договорот без да плати казна на издавачката куќа, а тие не сакаа да и продуцираат песни и затоа и ја расипаа кариерата со што таа не можеше да снима никаде освен кај нив , а кај нив беше невозможно..Сите приказни што се вртат за неа се ИЗМИСЛИЦИ испуштени од злите јазици....Еве уште нешто за неа...Бидејќи се вика Елена,кога ќе ја прашале како мала викала Ена, а татко и се вика Вецко а таа го викала Веко.. И Ена + Веко = Ена Веко:)..Ова е од сигурни извори...

Abe osven ena veko imase ona edna pesna so rupata Legenda, da ne ima nekoj nivna pesna pa da pusti eden link tuka kao so imabeja hitovite Evropa 92, Ej kafano slatki dome...

TpH_Bo_OkO напиша:
Мирко Рулз....

ch.gif

Kolku dalecno izgleda ova vreme....
gledano od denesna perspektiva...
pogledni ja kamerata,scenata,`scenskiot nastap`,onaa Ena Veko koja pred da izleze na scena izgleda gledala sceni od Brilijantin edno dobri 3 saata :vozbud:
Edno bavno...langzam-langzam vreme...
I jas ko kopilj i bev lud fan na miss Ena Veko!
Izgleda....ostaruvame....e.i mu mamata...ili na mene taka mi se cini :pos2:

idam da si ja downloadiram kelnerot :D da se posmejam malce omG pesnata e zaebi :D

Definitivno eden od Najpozitivnite likovi sto nekogas se pojavile na makedonskava scena...Neznam kolku od vas ja pametat, kolku bese samo prekrasna, jaka, raperka,otkacena i kako samo igrase:pipi::vozbud:Dali nekoj mozebi znae sto se sluci so nea, kade e, bas me interesira...?Mi falat stvarno nejzinite Carevata kerka, kelnerot, vo cija pregratka si...

Многу енергична и закон појава во секој случај,Нема повеќе вакви ликови во државава.Фаца е и има многу интересни песни :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom