Елитни места за излагање

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Studio 54 e синоним за елитно место. Ама зборам за она во америка, во 70тите. Studio 54 било и ќе биде најпознатото елитно место во целиот свет. Кој е постар можда повече знае.

Него што мислите вие под елитни места?

Места у кои секој непуштаат, или ко што кажа мистикот, сепареата ги даваат на некои фаци кои се у мода во градот?
Абе тоа се вонаби елита, ко што кажа некој, елитата си седи скриена, некад и шета меѓу вас, а вие не ги знаете.
Некои идат по казина, некои по хотели, некои по странство(ама поретко), некои ќе ги најдеш и во шминкерсите клубови.
А такви ко што се на сликите, во Македонија тешко да има. Ама само изгледот на клубот или екслузивноста не го прави елитен. Нема доволно елита во Македонија за да се отвараат такви екслузивни клубови. А и онака на многу од вистинската елита во Македонија и не им е до такви „елитни” клубови. Тоа им е повише на позерите, за ете, тие да се „истакнат” со тоа во општеството. Пошто ете, со друго немаат.

doti4nata напиша:
abe u makedonija edni elitni mesta,veni da iseces...

Добро бе луѓе, па зашто вака размислувате?
Па ако ние самите не го цениме тоа што го имаме, никој бре нема да ни го цени. Цел свет не мрзи, само поради тоа што ни ние самите не си се сакаме меѓу себе. Некој од вас да отвори кафич, ќе се посере пишувајќи и зборувајќи низ град како неговиот кафич е добар, елитен бла бла.
Зашто бе зборите дека немаме елитни места за искачање? Па пичка му матер, чим викате дека немаме елита, шо барате елитни места за излегување? Чим немаме елита, немаме потреба од такви елитни места. Или можеби се потребни, за кога ќе дојде некој господин од надвор, да го седнеме на такво место и да му покажеме дека И НИЕ ИМАМЕ НЕШТО ?! Стварно се изнервирав, јас не знам што за вас е елитно место за излегување?! Идете си надвор од Мк, пошо гледам тука сте ставале слики од елитни места кои се наоѓаат во други држави, а не места кои се наоѓаат во МАКЕДОНИЈА!
И на секоја тема, каде што се бара нешто за Македонија да се напише, било за елитни места, за народот, за градови...секогаш сите зборат како Македонија не чини, како народот не чини, како владата не чини....
ПА АКО НЕ ВИ ЧИНИ, слободно пасошот, визите, куферите и идете си од Мк!
Фала Богу што сеуште постојат луѓе кои ја ценат Македонија и нејзините убавини. Оние другите, и онака не се потребни!:icon_mad:

И за крај...МАКЕДОНИЈА ИМА ЕЛИТНИ МЕСТА ЗА ИСКАЧАЊЕ!:icon_mad:

Абе пак почнавте кој колку ја цени Македонија. Што нема везе со темава. И Бич, од кај тој комплекс дека не мразат сите? Од неколку националистични грци, бугари и срби на кои мозокот им е испран исто ко и на нашите?
И тоа кој колку мисли дека има елитни места, или дека некаде има подобри, нема везе со тоа кој колку ја сака или не ја сака својата земја. И зависи кој што рачуна под елита.

ThA-BiTcH напиша:
Добро бе луѓе, па зашто вака размислувате?
Па ако ние самите не го цениме тоа што го имаме, никој бре нема да ни го цени. Цел свет не мрзи, само поради тоа што ни ние самите не си се сакаме меѓу себе. Некој од вас да отвори кафич, ќе се посере пишувајќи и зборувајќи низ град како неговиот кафич е добар, елитен бла бла.
Зашто бе зборите дека немаме елитни места за искачање? Па пичка му матер, чим викате дека немаме елита, шо барате елитни места за излегување? Чим немаме елита, немаме потреба од такви елитни места. Или можеби се потребни, за кога ќе дојде некој господин од надвор, да го седнеме на такво место и да му покажеме дека И НИЕ ИМАМЕ НЕШТО ?! Стварно се изнервирав, јас не знам што за вас е елитно место за излегување?! Идете си надвор од Мк, пошо гледам тука сте ставале слики од елитни места кои се наоѓаат во други држави, а не места кои се наоѓаат во МАКЕДОНИЈА!
И на секоја тема, каде што се бара нешто за Македонија да се напише, било за елитни места, за народот, за градови...секогаш сите зборат како Македонија не чини, како народот не чини, како владата не чини....
ПА АКО НЕ ВИ ЧИНИ, слободно пасошот, визите, куферите и идете си од Мк!
Фала Богу што сеуште постојат луѓе кои ја ценат Македонија и нејзините убавини. Оние другите, и онака не се потребни!:icon_mad:

И за крај...МАКЕДОНИЈА ИМА ЕЛИТНИ МЕСТА ЗА ИСКАЧАЊЕ!:icon_mad:

Браво!И ја така мислам...Места елитни во МК има,има супер кафичи и клубови само незнам зошто толку ви е тешко да кажете ДА!Полесно е да се плука по се што има тука..Пак ќе кажам и на оваа тема-Срамота..

Ima ubavi mesta dobro se uredeni i od toa sto sum go videl vo stranstvo mozat da se nosat so niv. A za elitata toa drug muabet e:) Vistinskata elita ne e tolku optovarena so mestata za "iskacanje":)

NikolaP напиша:
Абе пак почнавте кој колку ја цени Македонија. Што нема везе со темава. И Бич, од кај тој комплекс дека не мразат сите? Од неколку националистични грци, бугари и срби на кои мозокот им е испран исто ко и на нашите?
.

Ne e kompleks. Vistina e. Valjda reagiras poso te pecna malku....jebiga vistinata boli:wink:

Ke ja zaterame pak na druga tema ama NikolaP dosta se javuvas vo uloga na advokat na tugi narodi a protiv svojot.(ako voopsto si Makedonec ili ja cuvstvuvas Makedonija za tatkovina)

Хехе... Бич, не ме пецна. Реагирам, затоа што ти реагираше така бурно.
А Слек, да Македонец сум, колку што знам. А знам до доста колена. Ама националноста ми е најмалце важна. И да, си ја сакам Македонија, ама тоа не значи дека го почитувам и сакам секој што ќе си стави етикета Македонец, или па помалце да го почитувам некој што ја нема таа ознака. Нашиот народ е доста хетероген и почитувам и сакам луѓе што тоа го заслужиле. Кон некои ништо не чувствувам, некои пак и изричито нејќам. А културата и обичаите си ги почитувам, што не значи дека сум врзан со папок за нив. Ама ај, ова не е тема за тоа. Кој колкав македонец е... И кога сум бил против својот народ?
Секако имам право да го критикувам сопствениот народ, а не само да го величам. Објективен сум, јебига.

ThA-BiTcH напиша:
Некој од вас да отвори кафич, ќе се посере пишувајќи и зборувајќи низ град како неговиот кафич е добар, елитен бла бла.:
ама сите знаеме дека не е така...:wink:
ThA-BiTcH напиша:
Зашто бе зборите дека немаме елитни места за искачање?
затоа што немаме...:lud:
ThA-BiTcH напиша:
Па пичка му матер, чим викате дека немаме елита, шо барате елитни места за излегување? Чим немаме елита, немаме потреба од такви елитни места.
Елита ја има во мал број. Има и такви, со западноевропски ориентирани сваќања и буџет што им дозволува повеќе "журкње". Овие две категории се загрозени од аспект на немање соодветно место за добар провод.
ThA-BiTcH напиша:
јас не знам што за вас е елитно место за излегување?!
Добар локал е оној кој ги задоволува критерумите на определена категорија на посетители во однос на стилот, жанрот на музика која ја слушаат и нивниот буџет.
Во земјава има добри локали, но не за сите категории на посетители. При изборот на локали, критериумот на елитата е многу построг од оној на "обичните смртници" и не остава простор за толеранција. Не знам кои се услови треба да ги исполнува елитниот клуб, ама знам што нетреба:
Ефтин ентериер, смрдено и валкано веце, повеќе посетители на м2 од предвиденото, невентилирани простории, смрдеа и чад од цигари, сиромашно мени, менување на различни стилови музика и мн. др.
ThA-BiTcH напиша:
...секогаш сите зборат како Македонија не чини, како народот не чини, како владата не чини....
ако не е така, значи сите лажат?
Учи 8г основно, 4 средно, 5 факултет и после дреми ко мисир или ако имаш среќа 'рмбај ко вол за мизерна плата. Еј, ако ми скурчи некој ден и сакам да се фрлам(од 7ми), нема да умрам. Знаеш зошто? Имам планина од ѓубре под тераса и на никој кур не му чуе. :(
ThA-BiTcH напиша:
слободно пасошот, визите, куферите и идете си од Мк!
добар виц:pos:
ThA-BiTcH напиша:
Фала Богу што сеуште постојат луѓе кои ја ценат Македонија и нејзините убавини.
тоа е ситна цифра од процентот. не чепкај на таа тема, очи вадам.:violent1:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom