eBay (официјална тема)

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Дали сигурно испорачуваат од Ebay? И дали има некој порачувано од ebay дали му има стигнато се како што треба? И на кој начин се врши плаќање дали може освен преку paypal и на дргу начин?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.067
Поени од реакции
23.511
Овие си имаат Paypal сметка, си направиле веб сајт и си зимаат провизија за нарачан производ од ebay :) Паметно крадат, треба и јас вака да почнам :)
мислам дека треба да правиш разлика меѓу крадење и провизија земање. не е исто.

п.с нема тука Овие туку сум само јас а ако се вратите неколку страни претходно ке забележите дека моника е само задоволен муштерија која и како многу други немаат paypal сметка, а сакаат да нарачаат.
не гледам причина зошто да не им се излези во пресрет и зошто тоа го нарекуваш крадење. јас на тоа повеќе гледам како на услуга.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дали сигурно испорачуваат од Ebay? И дали има некој порачувано од ebay дали му има стигнато се како што треба? И на кој начин се врши плаќање дали може освен преку paypal и на дргу начин?
Може само преку Paypal. Исто како јас што купувам од ebay и ми стига, исто и овие купуваат, ама наплаќаат за услугата т.е. за да ти порачаат нешто, си зимаат кеш :)
--- надополнето: Aug 18, 2011 9:20 AM ---
мислам дека треба да правиш разлика меѓу крадење и провизија земање. не е исто.

п.с нема тука Овие туку сум само јас а ако се вратите неколку страни претходно ке забележите дека моника е само задоволен муштерија која и како многу други немаат paypal сметка, а сакаат да нарачаат.
не гледам причина зошто да не им се излези во пресрет и зошто тоа го нарекуваш крадење. јас на тоа повеќе гледам како на услуга.
Зашто никој никогаш не ги заприметува тие смајлиња :))) што ги ставам? Со причина се ставени :) Башка пишав, поаметен потег :)

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Може само преку Paypal. Исто како јас што купувам од ebay и ми стига, исто и овие купуваат, ама наплаќаат за услугата т.е. за да ти порачаат нешто, си зимаат кеш :)
Имаш ли ти paypal да ми завршиш работа?

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Дали некој може да ми плати со paypal на ebay? Ке му дадам јас пари само да ми ги уплати преку paypal. Благодарам.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.437
Поени од реакции
5.485
Hah

http://kupuvanjeonlajn.webs.com

ОД 0 - 10 $ ПРОВИЗИЈА 99 ДЕНАРИ

ОД 10 - 20 $ ПРОВИЗИЈА 149 ДЕНАРИ

ОД 20 - 30 $ ПРОВИЗИЈА 199 ДЕНАРИ

ОД 30 - 40 $ ПРОВИЗИЈА 249 ДЕНАРИ

Pa za nekoj sto ne mu stiska ova se sosema dobri ceni.
Samo sto deckive rabotat pogresno. Poracuvas nesto Toa ide kaj nivna adresa pa oni ti go preprakaat sto e vo sekoj slucaj glupo. Kupecot podlezi na dodatni bezpotrebni troskovi.
Najdobro e da si ide se toa na adresa na kupecot...Posreduvacot samo ke mu prosledi invoice/ispratnica deka e cela procedura zavrsena i toa e toa....

Megutoa problemot e cekanjeto imam poracka od 28 Juli. Sega sme 20 Avgust - Uste ja nema Pa da cekam do 28 da preminat 30 dena pa se karam po mailovi i da mi dojde po 2 meseci ko minatiot pat napisano Madagaskar pa so flomaster prechkrtano i pisano Makedonija....

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.067
Поени од реакции
23.511
Hah

http://kupuvanjeonlajn.webs.com

ОД 0 - 10 $ ПРОВИЗИЈА 99 ДЕНАРИ

ОД 10 - 20 $ ПРОВИЗИЈА 149 ДЕНАРИ

ОД 20 - 30 $ ПРОВИЗИЈА 199 ДЕНАРИ

ОД 30 - 40 $ ПРОВИЗИЈА 249 ДЕНАРИ

Pa za nekoj sto ne mu stiska ova se sosema dobri ceni.
Samo sto deckive rabotat pogresno. Poracuvas nesto Toa ide kaj nivna adresa pa oni ti go preprakaat sto e vo sekoj slucaj glupo. Kupecot podlezi na dodatni bezpotrebni troskovi.
Najdobro e da si ide se toa na adresa na kupecot...Posreduvacot samo ke mu prosledi invoice/ispratnica deka e cela procedura zavrsena i toa e toa....

Megutoa problemot e cekanjeto imam poracka od 28 Juli. Sega sme 20 Avgust - Uste ja nema Pa da cekam do 28 da preminat 30 dena pa se karam po mailovi i da mi dojde po 2 meseci ko minatiot pat napisano Madagaskar pa so flomaster prechkrtano i pisano Makedonija....
морам да те поправам затоа што или не до прочита или од друга причина не го запримети ова обележаното

карго доставата се однесува за оние кои сакаат да купат нешто ( од интимна природа на пример) за кое би било неприкладно да им пристигне на домашна адреса од х причини!!

мене лично досега ми се нема случено да ми ја згрешат доставата , а за чекањето од 20 - 30 дена тоа е нужно зло ама што е тука е. за побрза испорака има други начини но тие зделката ја прават доста неисплатлива и неконкурентна.во секој случај таму е се објаснето и има поддршка во живо каде од прва рака можете да се информирате за се што ве интересира.

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
Значи нема фрка со овие купувањеонлине.вебс? Оти и јас сакам да земам нешто ..

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Не знам дали е прашањево за тука ама ајде да си ја пробам среќата..
Имам нарачано 2 - 3 пати претходно нешто од интернет, и секогаш ми стасувало е-маил од USPS американската пошта дека тоа што сум го порачал е пратено.
Последен пат кога нарачав не ми стаса меил. Можно ли е да ме имаат испуштено да ја немааат испратено нарачката, или се дешава некогаш да не пратат меил? Фала.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.067
Поени од реакции
23.511
Не знам дали е прашањево за тука ама ајде да си ја пробам среќата..
Имам нарачано 2 - 3 пати претходно нешто од интернет, и секогаш ми стасувало е-маил од USPS американската пошта дека тоа што сум го порачал е пратено.
Последен пат кога нарачав не ми стаса меил. Можно ли е да ме имаат испуштено да ја немааат испратено нарачката, или се дешава некогаш да не пратат меил? Фала.

од каде порачуваше.
по правило кога ке направиш нарачка ти стигнува меил дека си купил тоа и тоа за таа и таа адреса, и ако не ја имаат веќе испратено ти стигнува уште една кога ке ја испратат на кој ден е испратена колку пари на која адреса и проценка кога ке пристигне. и најчесто на таквите страни имаш да си провериш што се случува со пратката.дали е во процесирање дали е испратена такви работи.
се надевам дека помогнав

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Момци, можам ли да купувам од ebay.co.uk со виза електрон? чисто само со неа, без пејпал регистрација и сл...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Момци, можам ли да купувам од ebay.co.uk со виза електрон? чисто само со неа, без пејпал регистрација и сл...
Од ниту еден ebay без Paypal.

А ако до сега не си направил Paypal, веќе не можеш.

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Ме мрзе да ги читам сите коментари па да си прашам ... Имам пример пари на пејпал ... порачувам пратка од ххх страна пример па дури и Ебај ... ми стигнува производот во МК и ми бараат царина да платам ? (тоа му се случи на другар ми) а на мене не ... Па ако порачам дуксерица или слично како ќе можам да си платам царина и другите давачки и од кај ќе може да си подигнам ... пошто плаќам 15 Долара за брза пратка ?

Член од
19 март 2011
Мислења
51
Поени од реакции
4
Сакам да прашам нешто околу испораките на пратки. Значи купувам на Ebay веке 3 години и секогаш пратките ми стигаа освен последниве 6-7 месеци значи адресата и името се исти од почетокот ама пратките никаде ги нема пракав меилови до нашава Пошта, царинска пошта ама маил никој не враќа. Инаку скоро сите пратки беа со пониска цена од 45 евра, а мене ништо не ми стигна (цела среќа што некои од продавачите ми ги вратија парите). Дали се има случено ова на некој друг и кај да ги барам пратките (која е централната пошта во скопје кај што стигаат)?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Сакам да прашам нешто околу испораките на пратки. Значи купувам на Ebay веке 3 години и секогаш пратките ми стигаа освен последниве 6-7 месеци значи адресата и името се исти од почетокот ама пратките никаде ги нема пракав меилови до нашава Пошта, царинска пошта ама маил никој не враќа. Инаку скоро сите пратки беа со пониска цена од 45 евра, а мене ништо не ми стигна (цела среќа што некои од продавачите ми ги вратија парите). Дали се има случено ова на некој друг и кај да ги барам пратките (која е централната пошта во скопје кај што стигаат)?
Прашај ги точно на која адреса ти ги праќаат и пишувај им во порака каде да ти праќаат, зашто ако ти праќаат на адресата од пејпал, може и да не ти стигнат.

Kajgana Shop

На врв Bottom