- Член од
- 23 јануари 2009
- Мислења
- 10.640
- Поени од реакции
- 2.504
Да бе шо бараа знамињата наши таму?
Па според мене, некој што најмногу ги уништи фудбалот, со таа негова политика на модерен фудбал, е политиката на Мишел Платини. Па по која логика УЕФА би требала да ги казни русите, кога сите инциденти се предизвикани од полјаците, а и самите земји организатори треба да ги спречат инцидентите, а не доколку Полска не играе добро и ајде да ги нападнеме противниците, па на крај и да ги казниме. Според мене најлоша игра на ова ЕП 2012 имаат полјаците, поради фактот не од што ги сакам грците, али не го заслужија тој црвен картон што го добија во првото полувреме, али тоа е судиите повеќето судат во полза на домаќините. И само сакав да кажам дека се сложувам со тебе, и доколку некој би требало да се казне тоа се домаќините, затоа што доколку би казнеле некоја друга репрезентација едноставно би го уништиле цело Европско Првенство.Најпедерска одлука би било тоа од УЕФА ама што бараш од хоштаплерска организација. Полска е одговорна и задолжена за органзиација на турнирот кај нив,фино лепо можеа да ги спречат за да не истакнат транспарент Русите на трибина,плус еден куп инциденти приредија домашните хулигани.Ако треба некој да се казни тоа се Полјаците. Сега ги разбирам тие што стојат зад таа политика на Модерен Фудбал,кај нас фудбалот го унишитија овие во ФФМ а УЕФА си го лади.
На Русите според некој шпекулации ќе им бидат одземени 6 бода
Причина ?
Не знам колку валиден извор, ама улета на Time.mk, па викам да споделам.Нема шанси да се случи такво нешто не пишувајте глупости безврска ќе ви се смејат, ќе ги казнеле -6 бода на ЕП
Секој може да има лош ден во животот, па де барем зарем на никој ли не му се случило да има лош ден, и преку тој ден да го оценуваме и критикуваме неговиот талент. Неможе да се каже дека Меси и Роналдо се слаби фудбалери, или пак тие да се споредуваат. Меси е повеќе колективец, а Роналдо индивидуалец, па они 95% од натпреварите блескаат па сега со 2-3 натпревари лоши и на крај да викаме дека тие се слаби поединци во екипите.Роналдо бе сине..
Ауу, во толку очајно издание не сум го гледал досега.. Па уште шатиран кога беше 2003 беше поарен отколку денеска бре.. Ама ајде, разбирам.. Секој може да има лош ден.. Го извадија денеска, наредната мора да се оддолжи..
Иначе, ми се допадна мечот.. Ми се допаѓа и Европското во целост до сега.. Ама најинтересен меч до сега за мене е Украина - Шведска..
Ок е за парична казна ама ако ја казнат Русија за -6 бода тогаш на Полска треба да и забранат да игра фудбалНе знам колку валиден извор, ама улета на Time.mk, па викам да споделам.
УЕФА ЈА КАЗНИ РУСИЈА
Дисциплинската комисија на УЕФА за инцидентите пред натпреварот со Полска на Руската фудбалска асоцијација и изрече парична казна во висина од 120.000 евра, плус условна казна со одземање на шест бода во квалификациите за Евро 2016 доколку во следниве четири години се повтори сличен инцидент.
Врска си нема од живот Роналдо. И на светското исто беше.Уште еднаш ако некој каже дека овој коњов Роналдо е најдобар на цел свет, срамота!