Па тоа и дале да изрецитира, да не си ги бирала сама линиите? Опомена пред игнор имаш
Иначе со ретки исклучоци, сите помислија на вонземјаните. Алал да ви е на вас двајцата
Umm...
Ни на момент не поверував на ејлиени. Исто како Мојсо, околу еден час инто и реков на мојава знаеш дека е он тој така? И почувствував како нешто ме пече у фаца и константно се вжештуваше... погледот толку силно гореше што помина низ мене и отвори црна дупка позади мене.
Нема збор дека тоа е главниот дел во филмот, но ајде да речеме дека Докторот неколку страници позади постави прилично добро прашање, т.е.
Зошто прво даваше координати а после настојуваше на моментот Stay? Вајда ако сакаше Купер да не дозволи ќерка му да расте сама, немаше да дава координати на помладиот негов Купер, настрана сите физичкo-астрономски мерки, ова би рекол дека е plot hole.
Вајда емоцијата го допрела подоцна?
Пораката Stay не создава можност за нарушување на конкретниот тајмлајн, time is a nеli flat circle, оти ако така воопшто нели, немаше да се издеси, уште од кога ние се вклучивме во емисијата тој ја доби нели пораката но гледаш дека не му смени ништо, не постоеше реален ризик и разгранување на паралелен универзум. Ова беше да се акцентира планот А, пошо не случајно беше кавгата меѓу него и Ане која му го испоти за објективноста при тешките избори и како тој ќе се снајде. Сака да мисли дека има избор и дека би останал и остарел со ќерка му, ама и да ја знаеше фората позади пораката, пак ќе ги напуштеше и ќе идеше, оти е нели објективен и иако избувлив енд уатнат, сепак ја гледа големата слика, што беше укажано на крајот повеќе и повеќе и повеќе и повеќе пати. И така нели, кругот.
Тесерактот и мене не ми се допадна. Првите неколку секунди, тогаш оти бев повеќе фокусиран на визуелно и звучно следење на филмот воопшто не очекував нешто слично а и во моментот на случувањето бев ултра збунет и воедно не ми се допаѓаше. Се до објаснувањето одмах потом.
Мене најс тач ми беше Мет Дејмон, најблзок збор при дефинирање човек, нај човечка особина за мене е контрадикторноста. Ликот мене ми го направи филмот оти целеше кон каде сме заглавени на еволуционата линија, кон каде целиме, кои ни се маани, предности, курци палци.
Визуелно филмот не го пипам. Имав среќа да го гледам imax што филмот го пренесе максимум од тоа што беше, воедно и звучниот аспект. Звукот беше пресудниот фактор што мене ме направи детинест при оценувањето, океј не толку да ги китам со бојни бумбари, ама да се понашам со фори 11/10. Перфекција, од музика до ефекти. Страва. Можам после доживљајов цела следна година сите филмови комотно да ги гледам на мјут. Првиот оскар од многуте ќе биде баш тука од техничките аспекти.
Сега ќе се консултирам со интернетот, конечно седнувам како човек, да видам теории и критики, многу ствари ми беа јасни, Нил дури и Сунѓерот Боб го има изгледано во некоја епизода или документарка, фората со моливот и папирот го знам и ја 10 години како и сите кои сме киснеле пред дискавери, нашнл географик со голема љубопитност за стринг теори, мултиверзуми и црни дупки.
Сега морам да се исклучам, океј јес да сум изморен ама тука у дневна на тв слушнав дека Нострадамус бил кур фактор и дека живеел во време кога науката била на највисоко ниво. Да, со тие зборови. A ние тука збориме за глупости.