DUNE: PART TWO (2024) - Тема за тие што гo гледале филмот! (SPOILERS!)

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Дури и тоа планета да постои околу Црна Дупка?
Дневно можда 10-15 планети се голтнати од црни дупи во универзумот наш, а можда и 10-15 миљарди. Одамна е докажано тоа дека црна дупка шмука све. :)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Дневно можда 10-15 планети се голтнати од црни дупи во универзумот наш, а можда и 10-15 миљарди. Одамна е докажано тоа дека црна дупка шмука све. :)
Мислев, во контекст на филмот - дека населива планета може да постои во неверојатно долг временски распон и да биде сметана за колонизациска опција?

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Мислев, во контекст на филмот - дека населива планета може да постои во неверојатно долг временски распон и да биде сметана за колонизациска опција?
долг временски распон за кого?
Ај биди по спесифичен нели видиш дека сум абнормално интелигентен :)
разговарај со мене како со некое супериорно биќе.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
долг временски распон за кого?
Ај биди по спесифичен нели видиш дека сум абнормално интелигентен :)
разговарај со мене како со некое супериорно биќе.
И за обзерваторот и за искусувачот.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Убаво ви рече Нил, имаш Science и потоа имаш Fiction. Значи тргнуваш со некоја научна премиса и после забавувај се, каде ќе те однесе патот таму. Планетите веројатно требаа да бидат околу црна дупка за да се создаде временска разлика која беше потребна за приказната.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Абе некој налетал на убава снимка по интернетов?

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.897
Поени од реакции
11.198
Од 1:45 па наредна минута ипол Анево ама пажљиво го гледа и слуша Метју, I'm all tears and envy. Мада и Џесиво е стакло... нек сибат мамата.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Me извади од место филмов, прејак. Визуелно срча, од патувањето низ wormhole-oт што ме остави без здив па се до тесаректот кој беше прејако изработен. Си содржи многу квалитетно темпо со солиден билдап на ликови по некоја елаборација за човековата природа и воопшто не ми беше долг. Тоа со Aне и љубовта беше стварно смешно глуп момент. Додека овие зборат за квантифицирање и манипулација на гравитацијата оваа земала тупи како љубовта е најголема од све :pos: Ај барем ме насмеа од што е глупо, така да не го рачунам како минус :D

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.897
Поени од реакции
11.198
Тоа со Aне и љубовта беше стварно смешно глуп момент. Додека овие зборат за квантифицирање и манипулација на гравитацијата оваа земала тупи како љубовта е најголема од све :pos: Ај барем ме насмеа од што е глупо, така да не го рачунам како минус :D
На крај малата сепак ни го свирна, колку и да ја хејтаме сцената :D

Kajgana Shop

На врв Bottom