DUNE: PART TWO (2024) - Тема за тие што гo гледале филмот! (SPOILERS!)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Мене прва, најпрва мисла што ми дојде е дека НАСА уствари ги праќа пораките со цел да го привлечи Метју и да ги најди овај. :D Него како бе сите беа умрени од Lost ццц.
Ќе ти вратам со спојлер кога најмалку очекуваш, за нешто што многу го сакаш. И има да боли. И да плачеш :D.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.710
Поени од реакции
12.707
Ќе ти вратам со спојлер кога најмалку очекуваш, за нешто што многу го сакаш. И има да боли. И да плачеш :D.
Не се мачи со GoT само, одамна го уништив со тоа :D

H

HoT IcE

Гостин
Искрено не знам од каде толкав контраст на впечатоци во глумата на Џесика и на Хетавеј. Мене ми беа поблиску во delivery него ли кај тебе, и двете ме воодушевија со глумата. Мислам дека ти некој биф си имаш со Ането so your judgement is clouded and therefore irrelevant :D (jk.) Исто не се согласувам дека Мајкл Кејн е промашен кастинг. Карактерот се чинеше недоработен малце. Мене ми се допадна.

One more thing - болдот - Вонземјани?
Кој болд брат? :D
Немам биф со Ането, никаков, едно време и на аватар ја носев. Али ме накурчи на филмов, шо знам.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не се мачи со GoT само, одамна го уништив со тоа :D
Nah, GoT е премногу очигледно. Дали наскоро, година, две од сега... ќе се случи :D. Ко гром од ведро небо ќе го стрефи.[DOUBLEPOST=1418244964][/DOUBLEPOST]
Кој болд брат? :D
Немам биф со Ането, никаков, едно време и на аватар ја носев. Али ме накурчи на филмов, шо знам.
Можеби карактерот не ти се допаднал? Не знам, мене ми е солидна актерка. И таму каде што сум очекувал да задрља се покажала 100% (пример Catwoman).

Болдот инаку беше за вонземјаните. Сакав да кажам дека немаше вонземјани у филмот ама сега е касно, изгубивме контекст зошто е цитатот, каде, итн. :D

H

HoT IcE

Гостин
Можеби карактерот не ти се допаднал? Не знам, мене ми е солидна актерка. И таму каде што сум очекувал да задрља се покажала 100% (пример Catwoman).

Болдот инаку беше за вонземјаните. Сакав да кажам дека немаше вонземјани у филмот ама сега е касно, изгубивме контекст зошто е цитатот, каде, итн. :D
Можеби, да ти кажам право кога почна да го дрви у бродон со Купер за љубовта, love is everything, love can save the world мислам дека таму си еба мамата.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Можеби, да ти кажам право кога почна да го дрви у бродон со Купер за љубовта, love is everything, love can save the world мислам дека таму си еба мамата.
Повеќе сценариото е криво таму :D. Али океј, ај да не тупам и ја, не ти се допаднала, тоа е тоа сеа :D.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.663
Поени од реакции
14.538
Абе не глумете лудило, знаеле после 40 минута што ќе се деси, my ass.

Моментот со Тесерактот е еден од најголемите моменти со mindfuck у последниве години.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.897
Поени од реакции
11.198
Ането и мене ми е срцка де, али и мене не ме импресионираше нешто, не туку правете big deal од тоа. Џесито беше појака во филмов според мене. За тоа со љубовта да, класичен Холивуд момент, али јбг цела продукција е Холивуд.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Па тоа и дале да изрецитира, да не си ги бирала сама линиите? Опомена пред игнор имаш :anco:

Иначе со ретки исклучоци, сите помислија на вонземјаните. Алал да ви е на вас двајцата :)

H

HoT IcE

Гостин
Па тоа и дале да изрецитира, да не си ги бирала сама линиите? Опомена пред игнор имаш :anco:

Иначе со ретки исклучоци, сите помислија на вонземјаните. Алал да ви е на вас двајцата :)
Немој Ио, не ги сечи..
Абе Ане ми е симпатична уште од Love & Other Drugs :D

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Jaс дури од кога го догледав филмот не ми беше баш сто посто јасно шо се случи, ми требаа 5-6 минути да си ги средам мислите, а некои уште првите 40 мин знаеле? Мислам, океј, во ред е...

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641

Do not go gentle into that good night,
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.

Though wise men at their end know dark is right,
Because their words had forked no lightning they
Do not go gentle into that good night.

Good men, the last wave by, crying how bright
Their frail deeds might have danced in a green bay,

Wild men who caught and sang the sun in flight,
And learn, too late, they grieved it on its way,

Grave men, near death, who see with blinding sight
Blind eyes could blaze like meteors and be gay,

And you, my father, there on the sad height,
Curse, bless, me now with your fierce tears, I pray.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Абе океј очекувале мајндфак, можда го сфатиле.
Јас не очекував никаков мајндфак на крај, затоа лежерно го гледав како шо кажаа погоре и без Тесерактот, филмот беше awesome, супер обработени ликови, супер се беше во него.
Ама браво секако штом сте предвиделе шо ќе се случи на крај, јас искрено појма немав шо се случува цел филм...
@HoT IcE шо си толку изненаден од Џесика бе ти?

Kajgana Shop

На врв Bottom