Другите за Исламот

• Креатор на темата Креатор на темата reemteY
  • Време на започнување Време на започнување
Muslimanite stradaat i den denes od ostanatiot nemuslimanski svet dodeka pak evreite stradale za vreme na vtoras svetska vojan od tvoite brakja po vera inaku nikoj ne vidov da gi osuduva atacite protiv muslimanskiot svet nego site go podrzuvaat ili ja podrzuvaat evtinata laga na amerika za islamski terorizam

Si zaboravil da gi sogledas vistinskite vrednosti na islmaot i hristijanstvoto i da vidis koja religija se primenuva vo sklad na coveckite normi na normalno ziveenje i eticko odnesuvanje pa posle sudi kazimi vo koja religija ima tolku blud, pederi lezbejki transeksualci , popvite siluvaat i zloupotrebuvaat i maski i zenski, razvrat nepocituvanje na semejstvoto kako osnoven stol na celotot covestvo i red drugi raboti koi ti mnogu podobro gi znaes od mene i zivees so niv a islamot ostanal nepromenet i nema da se pormeni posto Alah d.s nema da dozvoli
Има многу не-муслимански земји и организации кои не го поддржуваат Израел и нивната политика, само ти си премногу слеп да гледаш подалеку од сопствениот двор.
Евтина лага на Америка? Не сме ние излажани брате, се надевам ќе прошеташ малку по светов па ќе го согледаш тоа, исто како и што ќе согледаш дека христијаните и останатиот не-муслимански свет не се дивјаци кои силуваат на сред улица и не ги почитуваат семејните вредности, најверојатно ги почитуваат повеќе и од вас.
А што треба да направиме, да живееме како во шеријатските држави? Да воведеме камшикување, сечење глави пред џамија на неверниците, тотална дискриминација на жената и нејзино целосно отфрлање од социјалните активности (земи пример - Саудиска Арабија), да живееме во страв, несигурност? Да бидам бомбардиран од нечиви пропаганди како тоа на запад сите силуваат и убиваат?

Не фала, јас попрво би бил силуван од поп. :pos2:

Темава е за исламот не за христијанството.И тоа си има свои учења кои внесуваат страв во срцето на човекот поради кои треба да се искорене во ова време.Велиш исламот останал непроменет.Баш затоа и треба да се искорене.Старите бедоински традиции мора да ги снема и ќе ги снема кога ќе каже Алах.Сега за сега времето уште не им е дојдено.

Повторно ќе кажам исламот е многу добра филозофија но свеста на човекот не е на доволно ниво за да ја разбере мудроста на Мухамед.

Druze, samo da te korigiram malku. Islamot ne e filozofia, Islamot e vera Gospodova.

Islam = Totalno pokoren kon semokniot Bog

Islam propovedale site proroci, od Adam, pa Abraham pa se do Isus i na kraj Muhammed.

Има многу не-муслимански земји и организации кои не го поддржуваат Израел и нивната политика, само ти си премногу слеп да гледаш подалеку од сопствениот двор.
Евтина лага на Америка? Не сме ние излажани брате, се надевам ќе прошеташ малку по светов па ќе го согледаш тоа, исто како и што ќе согледаш дека христијаните и останатиот не-муслимански свет не се дивјаци кои силуваат на сред улица и не ги почитуваат семејните вредности, најверојатно ги почитуваат повеќе и од вас.
А што треба да направиме, да живееме како во шеријатските држави? Да воведеме камшикување, сечење глави пред џамија на неверниците, тотална дискриминација на жената и нејзино целосно отфрлање од социјалните активности (земи пример - Саудиска Арабија), да живееме во страв, несигурност? Да бидам бомбардиран од нечиви пропаганди како тоа на запад сите силуваат и убиваат?

Не фала, јас попрво би бил силуван од поп. :pos2:

Mene mi e milo ako ti gledas podaleku od nosot ama so svoite komentari ispagja deka go gledas samo ona sto sakas da go vidis imeno Serijat vo prevod e zakon a jas nitu sum videl nitu slusnal deka nekogo kamsikuvale bez vina ili pak nedaj bozje mu ja iskele glavata pred dzamija.
Ako ne ste izlazani sto Majka baram Makedonija da okupira tugja zemja so pomos na Amerika ili so Amin na amerika dali makedonija gi prasa nejzinite gragjani muslimani dali tie go dozvoluvaat atakot kon muslimanski zemji i islamot na tie sto ne se izlazani od Amerika i Amerikanskata zavera za islamski terorizam.

Jas ne rekov deka hristijanite se divjaci samo kazav ona sto islamot uspeal da go zauzda so svojta tradicijonalnost i nepromenlivost, Nazalsot hristijanstvot go dozvoluva se razbira so Amin na crkvata i nejzinoto moderno svakjane na ovoj razuzdan svet ili treba da te potsetam kako ve uci Biblijata so i se sluci na Sodoma i Gomora neli treba da ucime od primeri a da ne gi povtoruvame , Ama nazalsot sodoma i gomora bea dva grada a sega e pola svet taka da Bog ima mnogu za nistenje.

I za kraj moram da ti kazam deka zenata e del od mazot i spored kuranot i biblijata Alah d.s ja sozdade od Ademovot rebro ili ne si go ucel ti toa i Zenata se sto treba da previ povekje od mazot e toa da treba go pocituva posto mazot e stvratel i izdruvac na semejstvot a vo ostalo ima mnogu povekje prava od Mazot samo za toa treba druga tema za da ti gi opisam prvata i dolznostite na zenata prema Mazot a i na Mazot prema zenata vo Islamot pozdrav brate pogldeni vo tvojot videkrug i mnogu raboti ke ti stanat jasni

Мене ми е многу смешно кога некој кој е приучен за тоа што е ислам и кој прочитал три книги си зема за право да објансува по форуми и да врши dawa кога и самиот не знае што приповеда а и тоа што го приповеда не знае да го објасни.
Како мислиш дека му правиш услуга на исламот ако ги вреѓаш христијаните,нивната вера и нивната црква, и како очекуваш некој да те ислуша тебе до крај што имаш да кажеш кога ти покажуваш огромна не почит кон се што е христијанско.
Се осмелуваш да збориш како попови(католички)силуваат деца и уште имаш лице да кажеш дека христијанството тоа го приповеда!
Дај ми изјава и цитат од исламски авторитети кои ги потврдуваат истото.
Ако енкој поединец кој е член на одредена организација прави лоши дела тоа не ја прави самата организација лоша.Таквите искачаат на виделина и одговараат за своите дела.
Ако сакаш да разговараш на тој начин тогаш можам и јас да кажам дека скоро секој трет брак кој е склучен во арапските земји кои се "водат" по шеријат е склучен помеѓу први братучеди,дека жената нема никакво право на глас,не смее да вози кола,ако се разведе децата одат автоматски кај мажот,голем број од нив се малтретирани,тепани,девојчиња од 13 години се мажат за старци од 60години аиндијците и филипинците кои им работат како слуги се силувани,тепани,им се одземаат пасошите на две и повеќе години и работат повеќето од нив без пари.
Дали е тоа ислам?!
Ако одам по твојата логика и расудување би рекла дека е,НО за разлика од тебе сум едуцирана детално за исламот и неговата проблематика,учење,фикхата и четирите шеријатнски школи, па знам дека исламот тоа не го приповеда без разлика што истите тие кои ги вршат овие злодела одат во џамија 5 пати на ден и жените им се покриени од глави од пети и се декларираат како муслимани!Знам затоа што постојат милион хадиси ,посебно за време на последниот хаџ на Мухамед во кој кажува дека ниеден арап не е подобар од не арап и дека ниеден не арап не е подобар од арап,со тоа поставувајки ги темелите на еднаквоста.
Денеска во арапските земји владее расизам исто како во времето пред појават на исламот.И сите арапи се изјаснуваат како муслимани-но делата кои ги прават не треба да се мешаат со исламот исто како што не треба педофилити од католичката црква да се мешаат со христијанството затоа што немаат врска ни со едното ни со другото!

Прекини со твоите демагогии и тоа како со амин на црквата христијаните се однесуваат разуздано!
Ова е секуларна држава и секој има право да го живее својот живот како сака и да верува во што сака независно од нејзините учења.Ако веке пишуваш дека црквата проповеда блуд и разузданост изнеси докази па ке дискутираме.

Тоа што денес Израел прави злодела над Палестинците не ти дава за право да го негираш ХОЛОКАУСТОТ во кој погинаа 6.000.000.евреи.
Геноцидот во Сребреница е само мал дел од тоа што четниците го направија на бошњаците.Со околу 200.000 убиени цивили од страна на српската војска ,Сребреница изгледа како една мала крвава дамка на картата на Босна.Да имаа можност Србите ке го направеа истото и на нас-факт е дека се геноцидна нација а со паролата:Србија до Токија гледам до каде стигнаа:helou:

Секој оној кој го негира холокаустот или подржува геноцид врз одредена нација без разлика на причините заслужува да заврши на ист начин.

Би го замолила модераторот да ја исчисти темава од офтопици или да ја заклучи ако веќе не може на неа цивилизирано и нормално да се дискутира!
тенк ју!

Мене ми е многу смешно кога некој кој е приучен за тоа што е ислам и кој прочитал три книги си зема за право да објансува по форуми и да врши dawa кога и самиот не знае што приповеда а и тоа што го приповеда не знае да го објасни.
Како мислиш дека му правиш услуга на исламот ако ги вреѓаш христијаните,нивната вера и нивната црква, и како очекуваш некој да те ислуша тебе до крај што имаш да кажеш кога ти покажуваш огромна не почит кон се што е христијанско.
Се осмелуваш да збориш како попови(католички)силуваат деца и уште имаш лице да кажеш дека христијанството тоа го приповеда!
Ако енкој поединец кој е член на одредена организација прави лоши дела тоа не ја прави самата организација лоша.Таквите искачаат на виделина и одговараат за своите дела.
Ако сакаш да разговараш на тој начин тогаш можам и јас да кажам дека скоро секој трет брак кој е склучен во арапските земји кои се "водат" по шеријат е склучен помеѓу први братучеди,дека жената нема никакво право на глас,не смее да вози кола,ако се разведе децата одат автоматски кај мажот,голем број од нив се малтретирани,тепани,девојчиња од 13 години се мажат за старци од 60години аиндијците и филипинците кои им работат како слуги се силувани,тепани,им се одземаат пасошите на две и повеќе години и работат повеќето од нив без пари.
Дали е тоа ислам?!
Ако одам по твојата логика и расудување би рекла дека е,НО за разлика од тебе сум едуцирана детално за исламот и неговата проблематика,учење,фикхата и четирите шеријатнски школи, па знам дека исламот тоа не го приповеда без разлика што истите тие кои ги вршат овие злодела одат во џамија 5 пати на ден и жените им се покриени од глави од пети и се декларираат како муслимани!Знам затоа што постојат милион хадиси ,посебно за време на последниот хаџ на Мухамед во кој кажува дека ниеден арап не е подобар од не арап и дека ниеден не арап не е подобар од арап,со тоа поставувајки ги темелите на еднаквоста.
Денеска во арапските земји владее расизам исто како во времето пред појават на исламот.И сите арапи се изјаснуваат како муслимани-но делата кои ги прават не треба да се мешаат со исламот исто како што не треба педофилити од католичката црква да се мешаат со христијанството затоа што немаат врска ни со едното ни со другото!

Прекини со твоите демагогии и тоа како со амин на црквата христијаните се однесуваат разуздано!
Ова е секуларна држава и секој има право да го живее својот живот како сака и да верува во што сака независно од нејзините учења.Ако веке пишуваш дека црквата проповеда блуд и разузданост изнеси докази па ке дискутираме.

Тоа што денес Израел прави злодела над Палестинците не ти дава за право да го негираш ХОЛОКАУСТОТ во кој погинаа 6.000.000.евреи.
Геноцидот во Сребреница е само мал дел од тоа што четниците го направија на бошњаците.Со околу 200.000 убиени цивили од страна на српската војска ,Сребреница изгледа како една мала крвава дамка на картата на Босна.Да имаа можност Србите ке го направеа истото и на нас-факт е дека се геноцидна нација а со паролата:Србија до Токија гледам до каде стигнаа:helou:

Секој оној кој го негира холокаустот или подржува геноцид врз одредена нација без разлика на причините заслужува да заврши на ист начин.

Би го замолила модераторот да ја исчисти темава од офтопици или да ја заклучи ако веќе не може на неа цивилизирано и нормално да се дискутира!
тенк ју!

Znaci ok e koga islamot se osuduva od sekoj pismen i nepismen od sekoj koj znae da pisuva na takvite komentari ti nemas nikakva zabeleska ama koga nekoj ke gi iznese i neprvdite ili razuzdanosta ili neznam kako uste da ja narecam civilizacijta koja se stremi za nekoj zapaden stil na ziveenje koja go ima od koren izmeneto hristijanstvoto i prilagodeno onaka kako sto nim im odgovara i koja se trudi od koren da go izmeni i islamot i koga gleda deka toa ne im uspeva preogja na ocrnuvanje na islamot seto toa tebe ne ti smeta a ti smeta sto jas i mnogumina ko mene seto toa go zabelezuvame i go iznesuvame kako protiv argument na takvite napadi na islamot ili pak ti si pozadovolna da begas od vistinata i ko nojot so glavata vo zemja da mislis deka opasnosta ne postoi i veruvas vo nekoj rozov svet samo za tebe vidliv pritoa otfrluvajki sekoja zabeleska od druga strana ako ti so toa se pomiruvas onda e ok ama jas nemozam da se pomiram so toa i se sto kazuvam nisto ne sum izmislil nego postoi samo pak ke kazam ako nejkes da go vidis togas vo tebe e problemot ne e vo mene
:nenene:

Нормално дека не е ок да се осудува исламот а да не се знае ништо за него.Ако е некој писмен тоа нема да го направи,ако е неписмен тогаш не треба да се спушташ на негово ниво и да вреѓаш со глупа логика како и неговата бидејки освен што докажуваш дека си еднакво прост како него вреѓаш и луѓе од христијанска вероисповед кои никогаш не кажале еден збор против исламот.Јас во мојот пост на ниедно место го немам нападнато исламот-само ја следев твојата логика на објаснување која ја имаше кога е христијанството во прашање за да ти докажам колку е само апсурдна и невистинита.
Од вистината не бегам јас туку ти-затоа што очигледно абер немаш што се случува денес во арапските земји посебно Саудиска Арабија и земјите од заливот-така да ако некој си ја става главата во земја и верува дека арапските земји го немаат извртено шеријатот до степен на непрепознавање и во свои интереси тоа е твој проблем и тогаш ти гледаш низ розови очила а не јас-затоа што јас на ниедно место не ги негирав негативностите кои денеска се случуваат во секуларните земји во кои поголемиот дел од населението е "христијанско".
Тоа што ти го изнесуваш не се против аргументи-не се аргументи воопшто и на крајот на краиштата ако сакаш твојот збор да има некаква тежина и некој да те свати сериозно цитирај црковни извори и авторитети кои ќе го поткрепат тоа што го пишуваш,освен ако не си дојден овде само за да провоцираш и мислиш дека сите ние треба да ти веруваме само на збор.

Нормално дека не е ок да се осудува исламот а да не се знае ништо за него.Ако е некој писмен тоа нема да го направи,ако е неписмен тогаш не треба да се спушташ на негово ниво и да вреѓаш со глупа логика како и неговата бидејки освен што докажуваш дека си еднакво прост како него вреѓаш и луѓе од христијанска вероисповед кои никогаш не кажале еден збор против исламот.Јас во мојот пост на ниедно место го немам нападнато исламот-само ја следев твојата логика на објаснување која ја имаше кога е христијанството во прашање за да ти докажам колку е само апсурдна и невистинита.
Од вистината не бегам јас туку ти-затоа што очигледно абер немаш што се случува денес во арапските земји посебно Саудиска Арабија и земјите од заливот-така да ако некој си ја става главата во земја и верува дека арапските земји го немаат извртено шеријатот до степен на непрепознавање и во свои интереси тоа е твој проблем и тогаш ти гледаш низ розови очила а не јас-затоа што јас на ниедно место не ги негирав негативностите кои денеска се случуваат во секуларните земји во кои поголемиот дел од населението е "христијанско".
Тоа што ти го изнесуваш не се против аргументи-не се аргументи воопшто и на крајот на краиштата ако сакаш твојот збор да има некаква тежина и некој да те свати сериозно цитирај црковни извори и авторитети кои ќе го поткрепат тоа што го пишуваш,освен ако не си дојден овде само за да провоцираш и мислиш дека сите ние треба да ти веруваме само на збор.

Jas te prasav zosto ne si zemas za pravo da gi osudis takvite komentari koga veke si zema za pravo da me osudiuvas mene za nesto za koe i samiot si svesen deka postoi jas samo go iznesov kako moe viduvanje na spored tebe normalniot hristijanski ili bolje recene zapaden svet koj za mene voopsto ne e normalen.

A da ti citiram izvadoi od Kuranot ili Biblijata tuka nema nesto za sto bi se mozelo da se citira jer zboruvame za denesnicata za toa sto denes se desava jes da malku zabegavme od temata inku ke se potrudam da ti najdam t.e da ti citiram so srugite relgiiji kazale za islmot ili kako drugite religgiii go gledaat islmot. I jas ne gi negiram negativnostite vo muslimanskiot svet koj se daleku od islam ama pak mojata cel mi bese da mu odgovoram na IgorChete da ne gi gleda samo negativnite raboti sto se slucuvaat vo islamskiot svet servirani od drugi nego da pogleden malku i vo svojot svet i da vidi deka se slucuvaat mnogu polosi raboti a toa deka svestenici zloupotrebuvaat deca jas ne sum go izmisli jas go imam procitano po mediumive i iskreno se zgrozdiv

Сега не знаеш што да одговориш па прашуваш зашто не сум ги осудувалаи останатите.А веќе осудувам,осудувам секаква негативност искажана на вулгарен и безобрзен начин кога е било која религија во прашање.Нема на сите посебно да им реплицирам и да им го кажувам истото што ти го кажав на тебе.

Дали е тоа ислам?!

тенк ју!

‘‘На жалост‘‘ во право си,поготово тоа дека треба цивилизирано и нормално да се дискутира,а не навреди едни кон други, вистина е дека овде многу тешко да се дикутира без навреди било од која страна,а верувам дека можеме
поздрав

Лигуши дали потплатени дали од корист.
Исламот е бетар од христијанството.
Од првото зло скоро и да се ослободивме, ватикан и православието се на колена, следен е Исламот.

Од првото зло скоро и да се ослободивме, ватикан и православието се на колена, следен е Исламот.
Ти сите ги бутна на колена гледам.:vozbud:
Гарант си основач на "уште" една органиација која шири исламофобија и се спрема да оди во "света" војна против муслиманите.:vozbud:
како што имам веќе кажано,you must be so important:vozbud::helou:

Религиите се причина за многу војни. Не треба да имаат влијание какво што имаат.

Религиите се причина за многу војни. Не треба да имаат влијание какво што имаат.

на која мислиш првата или втората световна војна? или пак убиствата на сталин ,чаушеску,живков,енвер и ред други атеисти?

Ти сите ги бутна на колена гледам.:vozbud:
Гарант си основач на "уште" една органиација која шири исламофобија и се спрема да оди во "света" војна против муслиманите.:vozbud:
како што имам веќе кажано,you must be so important:vozbud::helou:

Ех, идниот претседател на Македонија мора да има оформено некои ставови пред да стигне до 30, не мислиш ли?
Муса, комунистите или верата не се виновни за војните.
Виновни се интересите кои ги имале во тоа време некои кругови на моќ, исто ко што ги имаат и денес.
Ама не правам јас муабет за тоа.
Ти зборувам дека е ОК да се прифати некоја поголема сила, Бог, која го создала универзумот и се она за кое немаме одговор да е објаснето и да речеш супер..имаме некој создател. кој е тој, не е важно, јас нема да му се поклонувам туку ќе гледам како ќе оди напредокот во науката и ќе верувам и во едното и во другото.
И тоа ќе те направи агностик и човек спремен да се соочи со нормалниот свет.

Ех, идниот претседател на Македонија мора да има оформено некои ставови пред да стигне до 30, не мислиш ли?
Муса, комунистите или верата не се виновни за војните.
Виновни се интересите кои ги имале во тоа време некои кругови на моќ, исто ко што ги имаат и денес.
Ама не правам јас муабет за тоа.
Ти зборувам дека е ОК да се прифати некоја поголема сила, Бог, која го создала универзумот и се она за кое немаме одговор да е објаснето и да речеш супер..имаме некој создател. кој е тој, не е важно, јас нема да му се поклонувам туку ќе гледам како ќе оди напредокот во науката и ќе верувам и во едното и во другото.
И тоа ќе те направи агностик и човек спремен да се соочи со нормалниот свет.

Добро,јас те прифакам каков си нема никаков пр. но истото очекуваме и од тебе (ако ништо друго само да имаме здрава дискусија) а верувај и јас со нетрпение очекувам некоја вест од науката каде секогаш се потврдува тоа што ние го велеме,до ден денеска не сум слушал некое научна потврда за обратното освен дарвинистички пропаганди лаги ‘‘научни‘‘ .и овој термин агностички вие наметнат од горенаведената машинерија во релација има-нема,чекај да се докаже ,се докажува ама кој сака да види ,а чекајки го тоа во текот на животот се докажува некој гледа некој не,некому ке биде касно итн.
поздрав

п.с и одамна сме офф

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom