Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
ДЌ :)

Да те запознаам со една личност. Ова е Кети Ледеки.

katie-ledecky.jpg

Кети има 18 години и е моментално најдобриот спортист во светов. Пред недела дена на СП во Русија освои злато на 200, 400, 800 и 1500 метри слободно додавајќи 3 светски рекорди. Ова е распон на една дисциплина за кој до пред недела дена никој не очекуваше дека еден натпреварувач ќе победи во речиси сите трки од слободно. Да биде ситуацијата уште позачудувачка, пливаше 200 слободно а по помалце од пола саат и на 1500 метри.

Како што пишува на линков, тоа е како атлетичар да направи рекорд на 5 километра и пола саат потоа да направи рекорд на 800 метра. Да ја тргнеме исто настрана психичката спремност што треба да ја има некој да се соочи со предизвикот на сите овие трки на највисоко ниво. :eek: Не чекаат интересни ЛОИ наредното лето. Мој тип е дека ќе тргне и на злато на 50, 100 слободно и ќе стане мастер на стилот.

Прашање за домашна - Каква кариера ќе имаше Ледеки да беше родена во Македонија наместо во Мериленд, САД?

а) УМС/СДММ кариера
б) ќе студираше нешто без везе оти ќе беше демотивирана дека се нема пари за греење на водата
в) Дрекселмаер/Ван Хол како најталентирана во генерација
г) брод?

Кајг

Мислам дека машинава за перење уште малку ќе се пресели кај комшиите под мене. Ко ќе припукат ова центрифугава мислам дека некој Исламски Државјанин од оние со брадине се распукал в ходник и ги очекува ветените девици.:icon_mrgr:
Ме разбуди од спиење тибам машината тибам.

Sakam da se olabavam mislis deka nesakam, znam deka zaebuvam, i me ubiva sekoja recenica sto sum ti ja kazal... otkako ke se reprizira vo mojava dupnata glava.Ic znaci ic ne sakam da te zamaram so onie gluposti,ama i mene mi e preku k*r od se neznam dali mozes da razberes ja imav izgubeno vojata za zivot se bese sjebano...nemozev ni oci da otvoram za jasno da vidam se okolu mene. Sto ti kazuvam ja znaes celata situacija!Samo ti vrati se i nemoj da se izgubis tamu, nemoj da se otkazuvas lesno. Sakam da ziveam i nikad poveke da nemam vikend sred nikade, sakam se da bide kako sto bese,sakam da ziveam, i toa sakam da ziveam so tebe,sakam da se smeam so tebe dodeka ne ni potecat solzi, sakam da setam so tebe i da pukame seir po ulica,sakam da go vospitam ebanovo kuce ednas za sekogas, sakam da se izleciat dvajcata nekako magicno,sakam gnezdo za nas znaes neli?sakam nova rabota ebate lugeto me otupea tamu.Sakam da se vratis pobrzo i da te nosam na boza,na rebra u 12 ako sakas.Ne mi smeta nisto od tebe.Te sakam i sakam da ti pokazam deka mozeme mnogu zaedno.Jas ke go sredam mojot del,ama ne mozam da go sredam tvojot.Jas odluciv za sebe! sakam da odlucis za tebe.

Последно уредено:
Она кога ќе ти текне дека треба пешки да одиш од едниот до другиот крај на градот. Ам сеа тоа е, по пат ќе манијачам женски газиња пред мене.

Многу е слатко да видиш маж пикнат во ќош, со згрчена и исплашена фаца(не ме осудувај, не завршив), полн со емпатија додека гледа низ што му мине партнерката на гинеколошкиот стол. Многу се срциња и полни со разбирање откако ќе искусат овакво нешто. Пиленца! :X3:

Д,

многу ја сакам тетовскана, како беше : има да ти га ебем.
Метафизики.
Не ти кажува шо ќе ти ебе, ама има да ти га. Сакал ти, нејќел.

Мислев вчера дека е петок, искочи четврток било. Денес се осеќам ден подолго.
Вечер има да искочам вкупно нигде. Минаа едно 24 часа откако се избричив, и сум во една пубертетска меѓу фаза каде што изгледам како некој да ми ставал куп црни точкици со молив на лицето. Треба да одам на тренинг, а толку ми се седи дома, што неможам да се поднесам.
Треба и електронска тепалка за муви, а богами и комарци да земам. Неможеа повеќе на кур да ми се качат вчера, чекав уште на врата да заѕвонат.

Биди ми океј К, идам малце да убацам слушалки во џебно појачало во гитара, и да свирнам нешто фино од Radiohead. Можда и The Beatles, така ми е некако.

За младите до 29 год, треба да воведат бесплатни обуки за удварање. Уште не е изумрено удварање со играње на оро до симпатијата. :giggle:

овај квизов на канал 5 е најочаен во историјата на македонија.
поставуваат некои боси и тешки прашања а наградиве бетер од оние на вучич се.
Од кај потекнувала цеца, од кај потекнувал колозов,кој биле членови на екипата од хумористичниот театар. :tapp: и без прашањата од звезде гранда никаде не одиме.:bravobe:

од нас држава не бидува, еден квиз да не се знаело да се направи бе :place:

Love is life and life is liviiiiiiiiing: FUCKING AWESOMEEEE, yeeeeeeeahh.

Сфе ќе ти биде убаво, ќе си бидеш оптимист ќе пробаш нешо да напраиш и оп ќе се најде нешо шо ќе те пеплоса а не е алкохол.

А демек испити иам у наредниве 10 дена, со сигурност ги паѓам уше сеа знам.

Последиците се страшни, додуша ја ќе се снајдам некако ваљда ама другиве тешко пошо ги познавам многу добро ебаго.

Долго време неќеф да ја прифатам реалноста али ете ја. Сфе и ебам у пичка гадна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom