Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драга

Претепан сум од работа, два дена одам 12ка на работа, од утре се враќам во нормала, ама овие два дена беа многу напорни.
Дома-работа, работа-дома, така движам двава дена.

Драга,
на јутјуб ми излезе оваа песна, и ми текна дека еден наш водител и пејач ја изведуваше оваа песна.
И не ми се верува дека ова ќе го кажев и напишев некогаш, ама во сивилото на очај на телевизии кај нас, овој човек Драган Вучиќ многу недостасува во тв етерот.

Драга,

Читам џандарите не сакале да помагаат на луѓето додека бил пожарот во дискотеката во Кочани, па да цитирам "Ако имал мадиња, ке бил пожарникар. Ако имал мозок ке работел во брза помош/болница". Вака само се бедни прашинари, неписмени послушници и бескорисни суштества.

По 23 години корисник на услугите на Телеком и 13 години претплата на Магента 1, конечно од овој момент добивам интернет до 1 Gbps! Сега ќе може да се симнуваат торенти и стрима како нормален човек! :cool:

Што ќе пиеш, Кајгано? Next round is on me! :cool:

Драга,

Денес, си седам со другар ми на кафе во еден кафич, и до нас во близина три момчиња на околу 19-20 години си водат сочна и експлицитна дискусија за бркање женски. Без никакви филтри, без никаков срам, отворено си кажуваат што правеле, како правеле, па кај биле најубавите девојчиња, па кои биле ку*ви и слични муабети. Не, воопшто не им пречеше што во нивна непосредна близина седеше женска особа. :sick:

Мене сето ова ми беше пре-cringe. Не дека јас не сум знаела дека мажите водат вакви муабети, ама никад во живот не сум била сведок на толку експлицитен разговор во јавност. Буквално WTF момент. :unsure:

Плативме кафето и заминавме, а другаров по пат само ми рече “Знаеш дека мажите што реално бркаат (и имаат успех кај) жени, никогаш не се фалат со тоа, нели?”. И буквално ме просветли со реченицава! I was so relieved. Спадна целата напрегнатост од бналоста што ја слушав претходно. Колку повеќе лаење и глумење фраери во кафич, толку помалку реална акција на терен. :D

Драга... некогаш сум толку инат, значи не глуп, инат... што сам си се чудам на паметот!

Пробав да залепам лепенка на резервоарот откога го исшприцав моторот со силиконски спреј :cautious:
И да, не се залепи, крајчињата штрчат..!
И знаев, ама "ај да пробам" :cautious:

Многу ме кошта инатот во животов... гледам уште вториот месец не ја бива женската, нервни сломови добива почесто него ли менструација.. ама не, ја шанси ќе давам :cautious:

П.С. гулапчето повредено беше, окцето :(
На ветеринар му ставија некои капки и го отвори, почна да лета...
Па го пуштивме, Господ нека му е на помош, а и мене со инатов..

Преѓе се осетив прегладнет за нешто конкретно што во превод значи не салата, чиа пудинзи или витаминска кифла и си реков ќе одам до Лесковачка во Аеродром и турив на Гугл да се потсетам каде беше точно кога ми излегуваат ривјуа од кои едниот ме натера да се смеам сам на глас:

Mokix
1 review·1 photo

a year ago
Leskovacka Burgers: A Journey of Transformation.

Life has an uncanny way of pulling you down when you least expect it. My struggles felt insurmountable, leaving me adrift in a sea of self-doubt. The streets of Skopje, once familiar and comforting, now seemed cold and indifferent. It was during one of these aimless walks that I first encountered Leskovacka burgers.

The bright lights of the small joint pierced through the darkness of that dreary evening, drawing me in like a beacon. I hadn’t eaten all day, but it wasn’t just hunger that led me there—it was desperation for something to change, something to break the monotony of my existence.

The first bite of a Leskovacka burger was more than just a culinary experience—it was a revelation. The flavors were rich and intricate, the spices perfectly balanced, and the textures comforting. It felt as if that one bite whispered, “Things will be okay.” For the first time in weeks, I felt alive, present, and hopeful.

What began as a one-time indulgence quickly turned into a ritual. Each visit to the small burger joint became a moment of solace in my chaotic life. The routine offered stability, a rare constant amid the unpredictability of my days.

Leskovacka burgers trace their origins to the Serbian town of Leskovac, a place renowned for its grilled meats and culinary traditions. These burgers, a modern adaptation of traditional pljeskavica, carry with them a sense of heritage and pride. In Skopje, they serve as a bridge between cultures, uniting locals and visitors alike through shared flavors.

Through the simple act of enjoying a Leskovacka burger, I began to learn profound lessons. Life isn’t always about grand achievements or dramatic changes. Sometimes, it’s about savoring the small victories, the little moments that remind us of how great a burger can be, how great a burger can get.
You must need to try one
Food: 5/5 | Service: 5/5 | Atmosphere: 5/5
Photo 1 in review by Mokix

Ете за вакви работи плаќам интернет.

Линк

Читам и си велам колку креативни луѓе пишуваат на драга кајгана, јас ептен некреативна сум и ме има фатено мрза за да креирам забавен контент.

Back
На врв Bottom