Дали се уште има чесни луѓе? (Случки и искуства)

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Има ама лупа ќе ти треба за да ги најдиш за жал...

верувам во тој мит дека има чесни луѓе да да...но сеуште не сум сретнал ниту еден...но надежта последна умира....

Одевме за Крушево и на бензиската во кафе ресторанот седнавме ,јас си ја заборавив ташната баш внатре ми беше и цела плата . Во Крушево видов дека ми ја нема ,се јавив во кафето и тие ми рекоја дека е кај нив . Има многу чесни луѓе .

Пример беше кога отидов на болница нешо да направам анализи и во книшката ми имаше 1000 ден шо ми ги имаше мама даено пред неколку дена и после таму ги ставив ни самата незнам зошто и ги барав после тоа цело време и изгубив секаква надеж дека ќе ги најдам. И кога отидов на шалтер и ја давам книшката ама бев свртена од другата страна и таа ми викна: Девојче во книшкава имаш 1000 ден и ми ги даде.
Постојат чесни луѓе ама повеќето се нечесни.

А имало некогаш воопшто?
Јас не спаѓам во таквите нити пак сум сретнала некој таков..

Имало и ќе има......само што се ретки како детелина со 4 листа.

Ima , sekako deka ima ... ali okolinata si go pravi svoeto .. se adaptirame na okolinata ..jebi ga , ali to je to ..

mene mi se ima deseno u Solun na eden star covek so odese pred mene mu padnaa pari i nekolku smetki, covekot verojatno odese da gi plati, i jas gi zedov i mu gi dadov inace on ke si prodolzese.

Ima ,ednas mi padna zlatna ogrlica i eden decko dojde i mi kaza deka me zabelezal uste na vlefuvanjeto i potoa ja nasol istata na podot,normalno jas go pocestiv od srce za gestot i od togas mi e prijatel,veruvam deka postojat takvi luge,vo pomal broj se se rabira ali sepak gi ima.

паааа порано имав најдено новчаник и видов што има внатре го видов човекот на лична карта и си стаив новчаникот во џеб и си продолжив , и после 5 минути го гледам тој иде наназад и јас пред него му викам застани и застана пред мене извадив новчаникот и вика кај ми го најде новчаникот и јас му го дадов и ми даде 100 денари дека тоа беа многу пари за мене тоа време. на журка имав најдено телефон па прочепкав низ именик и имаше еден потпишано тато му се јавив и му викам ќерка ви да не си го изгубила телефонот(дека розев беше) и вика да па се договоривме кај да се чекаме со ќерка му и и го дадов телефонот и имаше едно така едвај кажано фала. После тоа имав најдено клучеви пред порта кај мене и на картон еден напишав НАЈДЕНИ СЕ КЛУЧЕВИ и дојде еден човек и му ги дадов. Тоа е се што ми текнало што сум правел, а и сигурен сум дека имам многу работи најдено и вратено ама не ми текнуваат кои се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom