Дали се чуствувате исполнето и зошто не

• Креатор на темата Креатор на темата koletheman
  • Време на започнување Време на започнување
гарантирам ти си некој од оние мочковците потрчковци на партијата на власт, каде серите срања дека се е розово и убаво во државата, дури се гоите на туѓа сметка, другите не чинат ако се пожалат, колку знам такви што до вчера кукаја ама од кога му вработија родителот во државно после 5 годишно лижење газови, ку..ви и не знам уште што, само брчат сегде колку власта во изминатите години го подобрила животот во нашата намачена патетична земја, е да шубо кај да мрдниш со стапо казна ке ти пишат според европски стандарди.
И што белиш ти ај да си пејме песни колку ни е убаво и позитивно.
Види слободно што услови има државата ако живееш во Скопје мрдни го малце газето прошетај низ македонијата, истражи, види како и каде живее мнозинството од народ, види дали има услови или избор

Освен програмерите и оние во државните никој друг не зема солидна плата

Знајш колку знам такви како тебе со велат колку им е убаво и погодено, (сите инаку му ги вработиле домашните или му дале субвенции овие на власт), дека тие позитивно мислат и затоа му оди, не саккат некој да им кука, да им шири негативна енергија, од што е глуп така му е оти ништо не презема, е тие истите секој викенд ко ке излезат навечер знајш што прават, пијат и пијат, се мочат од пиење, и после кукаат, се тажат колку е тапа, мизерно, досадно и катастрофално овде, треба да се заминва надвор од државата, ете колку се позитивни

слободно разгледај низ сите форуми има теми дали вреди да се напушти државата па ке увидиш сам колкав е процентот на тие што сакат да се истребат и на тие што им е убаво
Хах, тоа е таа глупа вмровска реторика: aко кажеш дека сакаш да се отселиш, веднаш си соросоид и предавник. Така ти. Ако некој ти каже да не замараш, пошто си плачко и шириш негативна енергија, веднаш го етикетираш како вмровец и партиски војник. Као демек ако не трчаш по партии, не може да имаш убав живот!? :tapp:

Тука се гледа дека си ограничен полуписмен неизживеан плачко, кој вината за својот неуспех и неспособност сака да ја проектира и на другите околу него, за да се почувствува помалку неписмен, убедувајќи се себеси дека на сите им такво. Е извини, ама не им е на сите такво. Има живот и надвор од партија, ако не си знаел. Излези од штабот.

Бара во Берово да има исти услови и избор како во Скопје. Колку што има исти услови за живот во San Leanna и Њу Јорк. :pos:

Дај бе стварно, излезете од штабовите, скапавте внатре. Досадни и патетични сте со овие плачипичкарења на секаде. Можеби имаше некој ефект на почеток, но сега веќе му станавте одбивни на народот. Никој не сака да слуша дефетисти, песимисти и плачковци кои нон-стоп кукаат за сè и сешто. Ако системот те ебе, пресечи му го курот. Ако државата не ти чини, отсели се, иди у курац. Колку подалеку, толку подобро, барем нема да ги труеш тие околу тебе.

Бот. :D

со сакаш коментирај, само не ми го земај терминот бот, јас го користам И не сум само јас бот речиси сите се ботој меѓу кои и ти се вклучуваш, од толку ботој државата ни ојде у триста пич.у мате.ина А тебе ако ти е се розово ке видам дали ке ти биди за 5 години кога ке се отсели пола Македонија и кога ке се населат емигрантите кога ке ти се мочат на фаца, ама не ти секогаш си позитивен нема да падниш психички, ке им бидиш потрчко и ќе работиш за нив. Знајш што друг пат пред да пишиш колку си паметен, крени два прсти и чекај да ти дозволи некој да се искажиш, јас сигурен сум дека можиш попаметен да бидиш ако ќјутиш. И не се прави многу многу мангуп на форум, биди во реалноста, таму или ке ти е страв да сериш или некој ке ти залепи некоја по лице. Како што се изјаснав знам многу ботој како тебе што велат дека се им оди од рака, си мислат само позтивно, си визуелизираат успех, мачкаат очи пред вистината, не трпат негативен збор за да не им опадни позитивноста, сакаат да се во центарот на вниманието, да бидат фалени, цело време се фалат што направиле, си придавват работи од игла мечка, крадат туѓа заслуга и труд, цело време им го лижат газот на другите и им прат лице, потврдуваат се што ке речат другите иако не го мислат тоа, дволични се, малце да им тргни нешто нагоре и одма почнуваат да летаат в облаци као они се најдобри и најспремни во се, а всушност не сфаќаат дека немаат грам муда да преземат акција, дека всушност им тргнало малце благодарение на некој до нив што влијаел, и после некој период од толку високо што летаат паѓаат ниско и се деприсираат после што е работата. Темата што јапишав беше генерализирано да ја опишам ситуацијата во мојата околина, нормално дека не важи за сите, ама јас каде што живеам мнозинството се тешки копилиња, за разлика од источна македонија каде народот е многу подобар, поискрен и посплотен. Целта ми беше како да се одврати вниманието од негативни влијаниа и материјализам и да се живее како до пред 15 години, за мене и за многу други 90тите беа најубави кога се живееше многу подобро, имаше мнгу активности и дружење, народот беше излезен насекаде во секое време, сега и лето и зима кога одам на местата што беа најпосетени пиле не пие, кога шетам низ град, низ мало кај мене, низ други населби пиле не пее, цела социјализација се сведи на фејсот. А ти што сведе дека пишувам чисто само за мене, дека сум незадоволен, да ати кажам сум до негде, ама не толку од самиот себе колку од опшеството. Како да бидиш среќен кога мнозинството околу тебе се несреќни, на туѓа несреќа да се смејам, како да излегвам само со позитивни луѓе кога мнозинството шират негативна вибрација, се жалат, лажат, кодошат, озборуваат, крадат, ги исмејуваат другите за да се чуствуваат подобро, бараат корист во тебе, после велиш јас не чинам, јас сум искрен, секогаш да поможам, да подадам рака, вистината секогаш ја кажувам без око да ми трепни, било позитивна или негативна, не сум дволичен ни троличен, се грижам повеќе за другите отколку за мене, извини што не сум како тебе да си гледам само за мене да ми е убаво а другите кој ги еб@, е да речиме да отворев тема ЛЕЛЕ КОЛКУ НИ Е УБАВО И ПОГОДЕНО НА СИТЕ, БЕСКРАЈНИ УБАВИНИ дали мислиш дека тоа ке беше ширење на позитивзам и сите ке ракоплескаа и ке се радваја, Е ДА ПРОСТИШ ама немаше, сите ке караја и врнеја по мене, па да знајш дека не им е на сите розово и убаво ти како што си мислиш

да не беа тие таквите како мене да се пожалеа и да кренеа востание, ти и тие таквите што секогаш им е убаво користејќи ги понудените можности ден денес ке им ги пушевте на османлиите, затоа ДОНТ ШИТ ВЕР ЈУ ИТ

Последно уредено:
Премногу ги разгрануваш работите на 2 главни струи без притоа да ја согледаш сивата зона подетално. КАко што погоре спомна @arakenx не можеш уште од старт да кажеш дека мобилните се виновни за луѓето дека искачале по кафичи и не иделе по природа исто како и состојбата по дома. И најважно не можеш да речеш исполнетоста кај сите мора да биде така и така. Секој ја гледа различно и не секој може да ја достигне. Но верувам има луѓе кои ја постигнуваат својата исполнетост. Колку и да не се слагам у многу постови на @Con Artist но за некои ствари е во право, а тоа дека главното произнесување не е од тоа дека околината во која живеат ги прави до толку несреќни одошто тоа што наоѓаат лична сатисфакција да плукаат буквално затоа што реално се немоќни да сменат нешто.
Ако на крај не ти одговара околината имаш секакво право да ја напуштиш истата за да најдеш живот кој повеќе би ти одговарал. И тогаш ќе речеш, “абе ова е глобален проблем“. Пак грешиш. Никој не те спречува да си го наредиш животот онака како што ти одговара (се додека не нарушуваш ред и мир на нечива туѓа сопственост). Се плашиш од тоа што ќе рече околината? Или пак понекад премногу размислуваш за последиците иако и не е баш така? КАко и да е, што и да превземеш за да ја подобриш состојбата кај себе е многу повеќе од едноставно да седиш и да се жалиш и да очекуваш од другите да се променат кон твоето субјективно подобро гледиште.

Чувствата се лабилни и ним не може да им се верува. Постојано се менуваат, те сме среќни, те депресивни, тажни, па меланхолични, па апатични итн. Чувствата не прашуваат пред да се вселат во нашата душа и доаѓаат и си одат без никакво предупредување. Се чувствувам исполнета некогаш, а некогаш не. Сите осцилации во чувствата ни се случуваат на сите. Цело време мислиме, ако го постигнам ова ќе бидам среќен, ако го купам она ќе бидам среќен, само да ме промовираат на онаа позиција и готово, ќе бидам среќен. Ама среќата кратко трае при остварувањето на целта и после веднаш си зацртуваме нешто друго, нешто „поголемо“ нешто што ќе не направи фиктивно, „уште посреќни“. Не ги игнорирам чувствата што ги имам, но знам дека тие не се мојот водич што треба да ми каже дали нешто што правам е вредно или безвредно, дали има смисла или нема. Ги препознавам, ги прифаќам и не ги есапам повеќе, едноставно што сум наумила правам без разлика како чувствата околу таа активност ми се менуваат на скалата меѓу позитивни и негативни. Замислете постојано да се потпираме на чувствата, па ништо нема да завршиме што сме почнале. А за среќата и исполнетоста, таа дефинитивно нема да дојде од местото на живеење. Јас напротив, мислам дека доаѓа од некој баланс во хормоните во мозокот, односно од хемиски процеси во мозокот кои помагаат да се создаде хормонот на среќата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom