Дали сајбер-сексот надвор од врска е изневерување?

• Креатор на темата Креатор на темата Liberation
  • Време на започнување Време на започнување

Сајбер-секс надвор од врска?

• Вкупно гласачи
    48
Види сега, значи стануваше збор за поимот неверство...а не што е поубаво за да се преферира, нели?
Иначе фала за компликацијата овај комплементот иако на компликација ми асоцираше...:toe:

Абе оти така... Абе гледај ѕенѕење да има, остај ти тие работи...
Нема шо да им се каже на луѓево тука, коа се си знаат тие... :)

Абе оти така... Абе гледај ѕенѕење да има, остај ти тие работи...
Нема шо да им се каже на луѓево тука, коа се си знаат тие... :)

Ѕенѕање права ствар, затоа викам и едното е изневерување, и другото е изневерување...е сега кое изневерување ќе се одбере варира од чоек до чоек...:wink::toe:

Неверство е, нема што да се дискутира повеќе.

Дали било сајбер секс или у живо не е битно. Пак се стенка и се офка и се гледаат цициња, гзиња и полови органи.

Како первезно и гнасно сусштество кое ровари по најтемните катчиња на општеството наше а богами и човековата психа. Кое ужива у ѕиркање по нечии плакари што се крие може да ви каже дека постојат неколку алтернативи зошто вашиот партнер има сајбер секс.
Прво фетиш му е
Второ има неисполнети гнасни первезни одвратни до блуење секс фантазии кои вие ако ги дознаете во најдобар случај нема да му ги исполните, во најлош ќе излезете од дома вриштејќи и трчајќи како луди а најверојатно нема да го гледате со исти очи .
Трета опција едноставно му е човекот си сака да дудла флерта и да дознае дали е пожелен уште од другиот пол што е побезболна варијанта од дупење на комшивката на пример.
Четврто досадна сте му па бара некоја која од виртуела при преминала во реалност.

Но генерално се инхибиции и срам од самите себе а следствено од партнерот, па мониторот е како заштитна ограда од црвенење, губење здив глас и пропаѓање во земја кога јасно и гласно ќе му го каже на партнерот. Ако ви се случува ова а не сте знаеле и пред тоа не сте дискутирале наместо да врекате и церекате седнете со човекот и направете муабет што навистина е проблемот, внимателно слушајте ( не ахам ахам ама јас блабла па рунда на дрвење со тоа дека вашите чуства се повредени ) и анализирајте . Дознајте што човекот сака јеботе. Само смирено ...

Hey look on the bright side : Можете да закачите вака само компјутерски вирус а не сида... по некој тројанец, црв...

Не гледам ништо лошо во сајбер-секс, е сега зависи до која граница... не сум многу за гледање на камера и покажување, лично не би го направила... ама мислам дека понекогаш опушта да си пишеш со некој што не гп знаеш за скриени фантазии :toe:

ја сум за сајбер-ово-оно, ако сака некоја изволте.
контакт инфо по приватни пораки ќе ве молам.

Interesno e na pocetok , ali posle toa dosadno stanuva .. gledam po strasnkite sajtovi i forumi , mnogu cam-models od stranstvo te adnuvaat ko prijatel , pocnuvaat da zborat so tebe , da te omeknat i da te nateraat daim se zaclenis na stranicata , i da gi gledas kako si stavaat krastavici vo telesnite otvori ..

Inaku ima devojki koi sakaat da si gi kazuvaat sex fantaziite na MSN ili FB i sl , nekoi duri i menuvaat sliki , zboram za Makedonki , a ne sakaat vo zivo da se sretnat ..I ne samo devojki , tuku i omazeni zeni , zeni vo godini ( nad 40 ) , sakaat sex chatovi i da te gledat na cam ..
WTF se desava bre , use malce i ke se seksame preku zici ..

Па што има лошо во тоа, некој можеби може да зборува слободно само преку мсн, фб или кој и да било chat

Па што има лошо во тоа, некој можеби може да зборува слободно само преку мсн, фб или кој и да било chat

Nema nisto loso dodeka e zabava , ali ako stane toa da bide realnost i edinstven nacin na kominikacija i sex-opstenje .. togas e problem

добро тука веќе зборуваме за проблем на друго ниво... се сложувам :salut:
отидовме off topic ... да видиме дали е изневерување или не ?

добро тука веќе зборуваме за проблем на друго ниво... се сложувам :salut:
отидовме off topic ... да видиме дали е изневерување или не ?

Hmm .. ne mozes tocno da kazes dali e dali ne e ..

Mislam deka dodeka se ostanuva na zborenje za fantazii , ne e izneveruvanje , ali dokolku se pocne so prakanje na sliki ili vklucuvanje kamera i pokazuvanje na intimni delovi i lice , togas veke e drugo nivo .

Neli nema fizicki kontakt so drugata licnost , pa ne spaga bas vo klasicno izneveruvanje ..

хм... освен ако не е фетиш, што има потреба партнерот да бара нешто друго? ти не си му доволен? му фали возбуда? сака на тој начин да си направи резерва за секој случај?

ако дечко ми е задоволен од мене, од љубовта и емоциите, и сексот, возбудата... тогаш нема објаснување за неговата потреба. вклучување камера на друг, може само да значи: не ме возбудуваш доволно, ниту сексуално сум задоволен. имам потреба од нешто повеќе.

прашањето е: кој курац ја барам со таков бре?

п.с. егзебиционизмот, фротеуризмот и воајерството... се фетиши.
башка сзо вели дека се психичко застранување, ахааа....

какви не се новитети во начин на задоволства,љубов,пријателство постојат..Ова го кажувам од проста причина што се денеска е преку нет...И јас сум зависник и убаво ми оди комуникацијата но не би рекла дека е поуба од онаа во живо..Така сметам и за врските и за се останато...меѓутоа да се навратам на темава -сајбер секс..Хмм, ја читам и од прво незнаев за што се работи т.с прв пат дознавам за вакво нешто...Меѓутоа не е директен начин на изневерување туку индиректен ..тоа значи дека прво преку веб а потоа во живо..Па искрено не би сакала мојот партнер да си го покажува алато и да се расфрла со него по нетов..Па стварно глупо ми е...Тоа сето ми укажува на некои незадоволства или тајни интриги и би дошло до кавга...:tv:

Кога си во врска да, изневерување е. Дури и ако само гледаш а не покажуваш. А кога не си во врска, не гледам причина зошто би било чудно или перверзно :toe: Башка женските се поопуштени на веб :icon_lol: не треба многу мака да дојдеш до тоа што го сакаш.

Редовно практикувам , затоа ми се лепат копчињата на тастатура .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom