Дали луѓето од градовите ги потценуваат луѓето од селата?

• Креатор на темата Креатор на темата kikuf43
  • Време на започнување Време на започнување
НЕ сум ги потценувал никад, не ми менува дали куќата на некој е 15км источно од мојата, но некад на шала знам да упатам некоја мисла на релација 'зелена зона на Т-мобиле'. хехехе

Никогаш не сум ги потценувал луѓето од село.Имам другари од училиште кои се од село и децата се баш фер и многу се добри.Барем подобри се од некои копуци од градовите.

Не јас лично не сум ги потценувал а за некои други мислам дека ги потценуват на крај краева ако не се они ќе немаме зеленчув и овошје поточно ќе немаме за јадење :>)

abe nikoj ne gi potcenkva ama nekako ona seti cudno e te zagledat ko ke mu recis imam zenska od selo ne znam oti taka ne deka nesto sme pojke nie od gradot samo nekako stereotipno gledame na toa

епаа некој мора да почни да се ослободва од тие стереотипите:)

намерно или ненамерно, свесно или несвесно постои потценување и тоа не само релација град-село, туку и релација поголем град-помал град ( пример скопје- остатокот од државата, кавадарци-неготино, струмица-радовиш, штип-кочани итн)

секоја чест за исклучоци

намерно или ненамерно, свесно или несвесно постои потценување и тоа не само релација град-село, туку и релација поголем град-помал град ( пример скопје- остатокот од државата, кавадарци-неготино, струмица-радовиш, штип-кочани итн)

секоја чест за исклучоци
Ептен точно.
Јас лично никогаш до сега не сум потценувал некој од село, од причина што моето потекло е од неколку села.:)

Абе луѓе...
Јас сум од село па што?
Никој никогаш до сега не ми се праел фраер затоа што тој е од град, а јас од село... Напротив, имам многу другари од град никогаш ништо не сме се замериле...
Темава е за во канта

ke odgovoram na onie koj velat deka so pravo gi potcenuvaat onie od selo
BOLJE PRVI VO SELO NEGO ZADNJI U GRAD
I jas sum od selo i toa od INJEVO-Radovisko,mal grad baska i od selo spored nekoi treba jas,drug,tret da bidat pocesto izbegnuvani vo forumov.A koga gledam ili slusam nekoj kako se obiduva da navredi nekoj od selo togas sum GORD sto sum od selo.Osven toa,skolski ili prijateli od Rad.80%se od Injevo i ostanatite sela.

Бар по скопски, постојат два термина кои се базираат на корен село.

- селанец/селанка (кај селанка нагласок на првото е) е човек кој живее на село. Према ваквите немам предрасуди, дури и ги многу ги поштувам, пошто произведуваат храна, а храна обожавам :)

- сељак/сељанка (кај сељанка нагласок на првото а), се однесува на карактерна особина, е човек обично од градска средина, без домашно воспитание, без вкус и без став кон животот. Нема потреба да се изјаснувам за овој тип на луѓе.
TOCNO E TOA

луѓе, нема врска кој од дека т.е дали е од село или град. На пример јас имам многу другаре и другарки од село па ништо не им замерам, дури децата се по ОК од некои од градот, шо се прават „богати“ не ти знам какви и им викат на децата од село „ ццц селачиште “

НЕ сум ги потценувал никад, не ми менува дали куќата на некој е 15км источно од мојата, но некад на шала знам да упатам некоја мисла на релација 'зелена зона на Т-мобиле'. хехехе
се мисли на планините или?:pos2: :pos2: :pos2:

Еве лично од мене тргнувам од мои примери.
Јас порано живеев во еден комплекс од згради каде што живееа секакви луѓе,сиромашни,богати,селани,граѓани,странци инт.Арно ама јас бев идиот дете и не само што ги потценував децата од село и ги тепав,ги малтеретирав и се останато од проста причина дека биле од село.Ама покасно кога почнав да ги сваќам работите си велам:тој не е крив што е роден во село!
Нема врска тоа,битно е да има добра душа човекот а не е битно кај живее.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom