Дали ќе учествувате во оваа хуманитарна акција со дарување на крв?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе учествувате во оваа хуманитарна акција со дарување на крв?

• Вкупно гласачи
    81
Крв може да дарува секој граѓанин на Република Македонија со наполнети 16 години со писмена согласност од родителите :smir:

Јас планирам летово да дарувам крв :vozbud:

14.07.2010 ПС Берово & Пехчево 09-13 ЦК Берово
15.07.2010 с.Кучичино 17-20.30 ЦК Кочани
15.07.2010 ПС Делчево & М. Каменица 09-13 ЦК Делчево
16.07.2010 Дебар ЦК 09-14 ЦК Дебар
16.07.2010 ПС Кратово & граѓанство 09-13 ЦК Кратово

26.07.2010 - Дом на АРМ - Традиционална акција по повод 26-ти Јули, 09-17часот - ЦК Центар

Би учествувал во секоја,ама за греота сум,одвај за себе имам крв :nesvest:

уф, јас незнам која крвна група сум а и уште сум 16 ипол години, т.е. 3та година средно ама уште малку 17

уф, јас незнам која крвна група сум а и уште сум 16 ипол години, т.е. 3та година средно ама уште малку 17

Со писмена согласност од твоите можеш да даруваш крв. Тоа се вади во Градска болница оти треба да го заверат одобрението.

Не ти препорачувам да даруваш крв, наполни си 18 па дарувај, а и плус кај женските се поголеми шансите за вртоглавици и несвестици. Има крв сега за сега доволно, освен ако не си некоја ептен ретка крвна група.

Јас нема, не ја давам крвта своја! Шала на страна имам страв од игли и све мислам дека тоа иглите ќе ми пренесат СИДА... Неоснован страв, знам, али јбг то је то...

Доброволно никогаш крв немам дадено :icon_lol:, знам дека не треба да се шегувам за тоа :icon_lol:, но што да правам :icon_lol:. Би дарувал крв не ми е проблем кога би се погодила прилика, иако досега немам дарувано.

Среда на 22-09-2010 кровадарителска акција во спортската сала Младост-Битола по повод од 25 години нг.Чкембари од 12 до 16 часот

Дарувај капка крв, дарувај живот!!!

Ние фановите на Тоше го продолжуваме неговиот хуман пат и во негова чест организираме крводарителска акција. Бидете и Вие дел од неа.

вторник, 05 октомври, 10:00 - 16:00

Фоаје во дом на АРМ

eeee i jas sega planiram do dadam krv pa ebago dva meseca joint ne zapaliv baska vitamini minerali..mislam treba da dademe kvalitetna krv neli:)

Крв може да дарува секој граѓанин на Република Македонија со наполнети 16 години со писмена согласност од родителите :smir:

Имаш 16 години и согласност од родителите на писмено? :pos:

--- надополнето ---

Имаш 16 години и согласност од родителите на писмено? :pos:

Утре одам до заводот да дарувам крв.. јбг и ќе помогнам некому, нема да одам на школо два дена, а и ќе си прочистам организмот :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom