Дали докторите треба да веруваат во некое божество?

• Креатор на темата Креатор на темата macedon89
  • Време на започнување Време на започнување
И?...
Што вели цитатов сам од себе?...
Вели дека секоја власт е од бога, и комунизам и фашизам и царство и демократија и калифат и племенска заедница. Тоа е се божја творевина и како божја творевина треба да се прифати. Не со осуда не со омраза. Да се прифати и да не се спротивставува на божјата воља и наредба.

Тогаш не се ништо посвети од упатство за соковник на Филипс

Да, или на пример, од најновото издание на „Храна и вино„.

и комунизам и фашизам и царство и демократија и калифат и племенска заедница..

Повели, дај ми „...библиски цитат...„ во кој Црквата поддржува комунзам и фашизам и демо(но)кратија...
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 16:51 ---
Новиот завет.

Новиот Завет е пишуван од 41-та до 100-тата година од н.е., кој црн 4-ти век?....

Повели, дај ми „...библиски цитат...„ во кој Црквата поддржува комунзам и фашизам и демо(но)кратија...
Црква се еден куп луѓе лои земаат плата и на свој чоечки начин си ги толуваат работите. се караат меѓусебе се расправаат се убиваат лажат крадат проневеруваат
Јас одам повисоко од тебе, одам до Бог а тој вели. А бог е над владиката нели Мики?
Секоја душа да им се потчинува на предпоставените власти, зашто нема власт, што не е дадена од Бога. Затоа, оној што се противи на власта, се противи на Божјата наредба. А оние, што се противат, тие ќе паднат под осуда. Римјаните 13

Секоја душа да им се потчинува на предпоставените власти, зашто нема власт, што не е дадена од Бога. Затоа, оној што се противи на власта, се противи на Божјата наредба. А оние, што се противат, тие ќе паднат под осуда. Римјаните 13

И сега, каде се во стихов споменати комунизмот, фашизмот и демократијата?...

Новиот Завет е пишуван од 41-та до 100-тата година од н.е., кој црн 4-ти век?....
Дај да видам Нов завет од 100тата година?
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 16:54 ---
Комунизам, демократија, теократија, република, парламентарна монархија, монархија, племеннска заедница, социјализам. Тоа Мики се власти. А за власта Библијата вели

Дај да видам Нов завет од 100тата година?

Убо напишав: Новиот Завет е пишуван „од-до„, не напишав дека Новиот Завет е канонизиран во 100-тата година...
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 16:55 ---

А јас пак велам:

Убо напишав: Новиот Завет е пишуван „од-до„, не напишав дека Новиот Завет е канонизиран во 100-тата година...
Добро дај го тој примерок на канонизираниот Нов завет во 100тата година

Добро дај го тој примерок на канонизираниот Нов завет во 100тата година

Прочитај ме уште еднаш, не ми ги извртуј зборовите:

„...Убо напишав: Новиот Завет е пишуван „од-до„, не напишав дека Новиот Завет е канонизиран во 100-тата година...„.

Власт Мики, во СФРЈ власта беше Тито и Партија, во Кина Мао це тунг и партија, во нацистичка германија - Хитлер и партија

Власт Мики, во СФРЈ власта беше Тито и Партија, во Кина Мао це тунг и партија, во нацистичка германија - Хитлер и партија

Тоа е само Твое мнение, а Св. Апостол не споменува никаков комунизам нит‘ фашизам....

Прочитај ме уште еднаш, не ми ги извртуј зборовите:

„...Убо напишав: Новиот Завет е пишуван „од-до„, не напишав дека Новиот Завет е канонизиран во 100-тата година...„.
Дај ми Нов завет, дај евангелие од 50 ста година нова ера
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 16:59 ---
Тоа е само Твое мнение, а Св. Апостол не споменува никаков комунизам нит‘ фашизам....
Па ако е така каде во писмата се спомнува свето тројство?
Дај ми во библија збор СВЕТО ТРОЈСТВО

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom