MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.

--- надополнето: 24 февруари 2013 во 16:48 ---
Знам, во 4ти век ги напишаа писматас
Кој запис од Светото Писмо датира од 4-от век?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Знам, во 4ти век ги напишаа писматас
Вели дека секоја власт е од бога, и комунизам и фашизам и царство и демократија и калифат и племенска заедница. Тоа е се божја творевина и како божја творевина треба да се прифати. Не со осуда не со омраза. Да се прифати и да не се спротивставува на божјата воља и наредба.И?...
Што вели цитатов сам од себе?...
Тогаш не се ништо посвети од упатство за соковник на Филипс
Новиот завет.
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 16:48 ---
Кој запис од Светото Писмо датира од 4-от век?
и комунизам и фашизам и царство и демократија и калифат и племенска заедница..
Новиот завет.
Црква се еден куп луѓе лои земаат плата и на свој чоечки начин си ги толуваат работите. се караат меѓусебе се расправаат се убиваат лажат крадат проневеруваатПовели, дај ми „...библиски цитат...„ во кој Црквата поддржува комунзам и фашизам и демо(но)кратија...
Секоја душа да им се потчинува на предпоставените власти, зашто нема власт, што не е дадена од Бога. Затоа, оној што се противи на власта, се противи на Божјата наредба. А оние, што се противат, тие ќе паднат под осуда. Римјаните 13
Дај да видам Нов завет од 100тата година?Новиот Завет е пишуван од 41-та до 100-тата година од н.е., кој црн 4-ти век?....
Комунизам, демократија, теократија, република, парламентарна монархија, монархија, племеннска заедница, социјализам. Тоа Мики се власти. А за власта Библијата велиИ сега, каде се во стихов споменати комунизмот, фашизмот и демократијата?...
Дај да видам Нов завет од 100тата година?
Секоја душа да им се потчинува на предпоставените власти, зашто нема власт, што не е дадена од Бога. Затоа, оној што се противи на власта, се противи на Божјата наредба. А оние, што се противат, тие ќе паднат под осуда. Римјаните 13
Добро дај го тој примерок на канонизираниот Нов завет во 100тата годинаУбо напишав: Новиот Завет е пишуван „од-до„, не напишав дека Новиот Завет е канонизиран во 100-тата година...
Добро дај го тој примерок на канонизираниот Нов завет во 100тата година
И сега, каде се во стихов споменати комунизмот, фашизмот и демократијата?...
Власт Мики, во СФРЈ власта беше Тито и Партија, во Кина Мао це тунг и партија, во нацистичка германија - Хитлер и партија
Дај ми Нов завет, дај евангелие од 50 ста година нова ераПрочитај ме уште еднаш, не ми ги извртуј зборовите:
„...Убо напишав: Новиот Завет е пишуван „од-до„, не напишав дека Новиот Завет е канонизиран во 100-тата година...„.
Па ако е така каде во писмата се спомнува свето тројство?Тоа е само Твое мнение, а Св. Апостол не споменува никаков комунизам нит‘ фашизам....
Дај ми Нов завет, дај евангелие од 50 ста година нова ера