- Член од
- 1 март 2010
- Мислења
- 7.948
- Поени од реакции
- 14.631
За неверник незнам,али треба да ти фали жичка или да си со значително оштетен/намален слух за да уживаш во метал.И дај не го ставајте стариот добар рок во иста реченица со тоа срање.
Срање нели?
@ZOTE @Православен 1995 и остали што сте против оваа музика. Прво објаснете ми каква врска има музиката со религијата. Второ, кај сте слушнале во песна на Нирвана, Курт Кобејн да повикува пример да убиваш луѓе или да палиш цркви? Трето, сте ѕирнале некој спот од Ники Минаж, па кажувате дека рок и метал музиката ја расипува младината и повикува на сеопшта оргија?

Малце разум луѓе оттргнете ги влијанијата што ви се буричкаат во глава од црквата, од стереотипови и сл. Чист разум... Музиката се базира на звук тоа знаеме, звукот содржи вибрација тоа е докажано уште многу одамна заради таа вибрација и војниците не маршираат на мост и оркестар не свири по мост итн. Има уште безброј експерименти како звукот преку неговата вибрација делува на материјата. И ние сме материја ткивата ни се материја а целите сме од ткива изградени. Како нај флексибилна форма на планетава е водата, течна агрегатна состојба. Нашето тело е во поголем процент вода. Кога една музика е пријатна на сите ни е јасно дека е пријатно и убаво делува, кога една музика е напната исто така тоа допира до нас. (Не се работи за текстот што е во песната се работи за вибрацијата пр. за напнат метал да ти е пријатен за слушање треба да си таков едноставно.)
?
[DOUBLEPOST=1451036934][/DOUBLEPOST]Јас го сакам Исус Христос, ако некогаш бил, постоел таков каков што е напишано во светите книги, ама не го сакам Христијанството. Дефинитивно Исус е мојот идол, ама црквата (било која) непријател, бидејќи ми забранува да слушам квалитетна музика. А и самиот Исус вели, не е битно што конзумираш, битно е што излегува од твојата уста.
[DOUBLEPOST=1451037229][/DOUBLEPOST]Демек од треш метал не знам кој бенд беше мислам дека се викаше VENOM почнале да експериментираат со треш звукот и дошле до некој свој стил, кога во интервју ги прашале што жанр на музика свират демек случајно од кутура рекле БЛЕК, БЛЕК МЕТАЛ. И така настанал тој правец. Не сум баш сигурен во ова ама така јас знам.