Conquer Online MMORPG

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Deneska ja iznacitav temava i normalno da se nadovrzam vo nea bidejki sum eden od poranesnite ,,zavisnici" od Conquer online. Zapocnav da ja igram use pred 3ipol godini na pocetokot ne mi bese taka privlecna no kako pominuvase vremeto mi stanuvase se pointeresna i pointeresna , koga totalno se ,,zanesov" vo conquer se zaboravav najmalce 5casa na den a za najmnogu da ne zorime, uspeav da napravam nekolku conquer ,,zverovi" : Water115-Tro131-Tro ( full super socket +4 , normalno so 2soc weapons) i Archer131-Archer130 (full super/elite socket), warrior 122LVL (full elite-super so super 2soc wand) i isto taka full plvl oprema za pukanje waters...
Conquer vise ne igram od uste pred 6-7 meseci , bidejki jadev hack na site karakteri istovremeno, edinstveno mi ostanaa plvl itemsot i nekoe db.Koga ke se setam kolku vreme sum izgubil na ovaa igra mi ide da go iskrsam kompjuterov , no sepak sum steknal mnogu prijateli preku conquer , isto taka sve so mi ostana go sitnav na ,,kopiljacite" si sobrav okolu 170 evra i bye bye conquer online ... sepak sea si imam edno trojance 110lvl so sup 2soc club , eli 2soc blade , eli soc corona ,eli soc boots, uni soc armor, super talismani... i si go koristam sabota-nedela koa ke mi bide dosadno da si pozboram so poranesnite friends:). taka da decki dokolku ne sakate da gubite godini na conquer voopsto ne pocnuvajte :D

ps. igrav na GemWorld ---> Turquoise
Кои карактери ги имаш играно ?

Член од
20 мај 2008
Мислења
357
Поени од реакции
99
mn e dobra zarazna e malce barem za mene
inace sum 126 Lvl trojanka Full super 1 reborn i to koj saka neka pise ja sum na eternity

Има еден луд бразилец кај мене на сервер 1-110 Water праи за 2саати и 20 минути.
abe brat water e zatooa brzo go kreva waterot najbrzo se levelira iam ja eden drugar so prai 1-110 za eden saat

zaboraiv da pisam likot se vika Elenor

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Аххх Turquoise, добри времиња беа пред 2-3 год., ако не и повеќе. Се на се, повеќе ме влечеше дружбата и забавата со луѓето, самато тоа да бидеш подобар од другиот, од колку самата игра, игривоста, графиката.. или незнам што.

Немам видено Conquer едно година, две.. што и како се променило незнам, нејкам ни да знам :). Се на се, ми оставила играта одлични спомени.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Аххх Turquoise, добри времиња беа пред 2-3 год., ако не и повеќе. Се на се, повеќе ме влечеше дружбата и забавата со луѓето, самато тоа да бидеш подобар од другиот, од колку самата игра, игривоста, графиката.. или незнам што.

Немам видено Conquer едно година, две.. што и како се променило незнам, нејкам ни да знам :). Се на се, ми оставила играта одлични спомени.
Тоа да бидеш појак од другиот и да му праиш "ownage" e главното за да се заразиш со играва.. :)

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Абе играва е нај-срање измислена.
Јас ќе измислам подобра, бљак!

Член од
5 април 2009
Мислења
151
Поени од реакции
15
Значи вака,играм 2 карактера,тројан-арчер[122-126] и тројан-вориор[130-116]
Сервер:Dreams-Eternity
Неколку пати неуспешно се обидував да ја откажам,али кога нема што да се прави добар е и стариот конкуер.Серверот е OVERCROWDED од македонци[3/5 Прилепчани,1/5 од Н.Лисиче,1/5 од остало].Новиот пач со коњите не смени многу работи,не беше толку лош колку што се очекуваше.ГООЛЕМ проблем на серверот се арапите,95% од нив немаат појма англиски,и се непријателски настроени,користат хакови итн.Инаку играта не е за да се сфати озбилно,и оние кои викаат дека е само трошење време,нека се прашаат што прават на другите игри,или уште подобар совет,нека направат добар арчер и нека прават Real Cash профит.Кревањето левел од пач на пач станува се полесно,од многубројните евенти и новитети,можеби играта не е нешто посебно во поглед на графика,но сепак заразува со гејмплејот,али на крај краева,се е прашање на вкус,нели?

BloodyTampon

Works in deep&dark places
Член од
8 август 2009
Мислења
798
Поени од реакции
60
Престанав Conquer пред околу еден месец, играв на Turquoise и Lightning, можеби ке продолжам кога ќе излезе 1.0 серверот, ама како што гледам на форумот до 2011 нема да биде.
Не е веќе интересна како порано, пред талисманите ај колку толку не беше усрана, ама кога излегоа тие...

Член од
25 јули 2009
Мислења
229
Поени од реакции
170
i so talismanite se igrase ne bese loso ama so fog skros ja upropastija aj samo ninja da imase fog pak ce bese interesno ama vaka sekoj so fog i vejce nema pvp ko porano.
kef ce bidi ako pustat 1.0 server :vozbud:

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Почнав пак со конкуер пред две-три недели (ама недела ипол ПЦ беше на сервис х)) па ако има некој на Плуто нека пише на InaChan! (без извичникот х)) Арчер 97 левел сум (утре 99 или 100 ќе станам сигурно :))! Еве ми и шо опрема собрав за две недели играње (без купување ДБс)

Elite Archer Plume +4
Elite Necky (Bound) (безвезе дур не најдам асално)
Elite Heavy Ring +2
Elite 2soc 2RDG Bow +3
Elite Archer Coat +1
Elite Boots (Bound) (и ова е безвезе дур не најдам нешо)

И иам Dark Wizard гармент и Black Elegance гармент :)

Сеа сум на самозададен куест се шо не ми е фри да го дотерам до +4 прво! И тие две шо ми се фри да зеам елит (без сокети) и да ги напраам +4! Значи све да ми биде НЕ БАУНД елит +4 па ќе збирам после за супер 2 сокет :) Коа ќе се риборнам боуот ќе го напраам супер за 4 дбс у маркет :) Планирам да фармам ватери па видов дека горе имавте пишано за 2-3 саата фармање ватер па дајте некој хинт ако може! Поздрав!

Абе до 110 разбирам за саат време.Али и со сите итеми 2 soc фулл супер раинбоу
од 110 до 120 нема шанси да кренат и треба да се земе во предвид дека не се улави на супер итеми да ставан супер раинбоу итеми значи дека би требало со дб да се креват.
П.С. Се немам со дб кренато колку левели крева?
Абе зимаат рефајнд или јуник 2 сокет бексорд! Тоа ти е некој 2-3 саата хантањр у minmacaques! Наоѓам такви по 10 на ден! Даваат 2 дбс за два Супер реинбоу гема! Зимаат за миљонче јуник лвл 100 1 сокет армор и му ставаат и него 1 супер реинбоу гем кој ги кошта уше 1 дб! тоа се 3 ДБ за опрема со 3 СРГ! (арморот го користат после 100 и се риборнуваат со него и после го користат од 15 левел на сите наредни ватери) и коа ќе се риборнат ќе земат ДБ и супер реинбоу гем! Го шиткаат Дбто и зимаат уше еден СРГ и имаат уште 2 СРГ! наоѓаат за 3-4 ДБ 2 сокет реф или јуник ринг/нек/хет/менѓуши и ги ставаат 2та СРГ! тоа ти се вкупно потрошени 9 ДБ! еве нека се и десет, таман еден ДБ скрол! За 10 дбс моеш да земеш само два супер 2 СДГ клабови +3 или +4, или па еден супер боу +5 2СДГ! е они наместо тоа праат опрема со 125% реинбоу гема! Тоа ти е поише од дупло експирианс! Зимаат и некој 10 метеор тиарс (најчесто САМИ го праат куестот за да биде поефтино)! Ватерот го праат спротивен пол од нив и го венчаат! коа ќе го риборнат по вторпат го разведуваат и прават друг! забораив дека исто така требаат по 2-3 Ехр ротѕ на риборн така да ќе ја утепаат ганодермата или титанот дур немаат 6 потс за 2 риборна и тераат! после пак тепаат за нови 6 за новиот ватер и готово :) Е сеа вие неможете да фармате зашо не сакате да даете пари за опрема за ватер! Епа ако не даеш нема ни да имаш! :)

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
А може некој да ми објасне шо се случува сега у конкуер.Јас последен пат играв 1 месец откако ги ставија талисманите.Сега има нешто ново ставено или се е по старо?

BloodyTampon

Works in deep&dark places
Член од
8 август 2009
Мислења
798
Поени од реакции
60
Има повеќе нови работи, ставија mounts (коњи), нешто како замена за Divine Hare за оние кои што го немаат тој spell, само што имаат енергија (не ми текнува како се викаше) која се троши кога скокаш, исто така ти даваат HP кога им ставаш +.
Има и Clan System, со тој не сум многу запознат, се собираат мислам 6 луѓе во кланот и добиваат battle power (potency) од најјакиот член во кланот, тоа мислам дека ја усра играта.
Инаку престанав пред еден месец да играм, не вреди веќе...

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Има повеќе нови работи, ставија mounts (коњи), нешто како замена за Divine Hare за оние кои што го немаат тој spell, само што имаат енергија (не ми текнува како се викаше) која се троши кога скокаш, исто така ти даваат HP кога им ставаш +.
Има и Clan System, со тој не сум многу запознат, се собираат мислам 6 луѓе во кланот и добиваат battle power (potency) од најјакиот член во кланот, тоа мислам дека ја усра играта.
Инаку престанав пред еден месец да играм, не вреди веќе...
Глупости.Дај нека стават и порше да се оде побрзо.ЦЦЦ.Гив ас бак conquer 1.0.

Kajgana Shop

На врв Bottom