Не реков за патот до финалето на Интер туку за вториот натпревар со Барса и за финалето.
Вториот натпревар на Интер со Барса беше копија на Челзи со Барса. Црвен картон и бранење цел натпревар. Грешам?
Исто така Интер беше тој кој се бранеше во финалето а Баерн кружеше и Мурињо тактички одлично го постави Интер дефанзивно со што ја чекаше шансата на контри и му се исплатеше.
А да во право си дека Интер изигра далеку подобро отколку Челзи ама првичната тактика беше иста, остај го Баерн со топката и чекај ја шансата на контри.
За со Барса нема што муабет да се прави, имаа играч помалце од 30та минута, до тој момент Цезар само кога имаше гол аут ја допираше топката.
За со Баерн смешно е да се каже дека се бранеле зашто од старт на меч кога беше 0-0 они беа со шансите за гол, они беа тие кои постигнаа гол, потоа свесно препуштија иницијатива на Баерн кои имаа две добри шанси во второто полувреме, две одлични шанси и тоа беше тоа, во меѓувреме и Интер имаа добри прилики за гол, Пандев, и плус постигнаа уште еден гол.
Има огромна разлика од тоа што Интер го изиграа во финалето и Челзи, кои својата шанса за гол ја гледаа преку прекини, од друга страна Баерн статистички во секој можен поглед доминираа, и со шанси и со све, подобри беа што не беше случај со финалето од 2010, само тоа е убавината во фудбалот, оној кој е подобар на хартија и кој има далеку подобар приказ на теренот не значи дека ќе победи, што е реткост во другите спортови. Баерн вчера беа подобриот тим во 118 минути од натпреварот, тие 2 мин од регуларниот тек се оние кога Дрогба даде гол. Пеналите тука не ги рачунам.
Да не си у кожа на фановите на Баерн и играчите, оној па Рамос грдион земал му се сити на Ноер, у стил кажал, ти ми се смееше за промашениот пенал, сега ја останав со трофеј од првенството а ти со ништо. Абе тебе цел свет ти се смееше хит стана на интернетов,земал на Ноер во вакви моменти тоа да му го каже, пичкарски преку твитер, каков класичен клошар, класичен губитнички и кукавички потег од негова страна ( ако навистина он тоа го напишал а не е некој фејк профил ).
Искрено и некој да им се има намерачено на Баерн глупо е сега да им се тера на сеир во вакви моменти, ја не би имал душа најискрено, бев за Челзи ама не ми е мило што на ваков начин го изедоа Баерн, најнеблагодарна работа се пеналиве ... а и она што им се деси на Јунајтед пред недела дена.