Цела Влада на хуманитарниот концерт за Тео

• Креатор на темата Креатор на темата KALAP
  • Време на започнување Време на започнување
владата се појави таму и донираше секој приватно

Реченицава ти штрчи :)
Владата не е приватно претпријатие па секој вработен во таа фирма приватно и да си донира.
Поради тоа, или секој ПРАТЕНИК за себе си донирал (свака му част), или цела влада (како влада). Обврска на владата не е да донира (јебем ти донација ако грујо ги дава моите пари од данокот на приход на тео) туку да креира еднакви услови за сите тео-вци во границите на својата држава со теовски потреби. Тука завршува нивната обврска. Донации од 100/100 денари? Не фала. Ние можеме и самите. Кога било проблем за 100 денари или илјадарка :) Крај на приказната.

Во однос на темава.
Преку стапов ми е веќе од одредени и неодредени лица од нашата домашна политичка и културно-уметничка сцена коишто во име на меката фотеља, топлината на нивните канцеларии и во одбрана на мислењето на народот кое го има за нив се спремни повремено да се сликаат со луѓе на кои очајно им е потребна помош. Преку стапов ми е и од тоа што истите ги одбираат таквите според тоа колку се популарни (бидејќи нели популарноста популарност влече) и нивното лицемерие можеш да го видиш во најчесто однапред одреден ден од годината.

Замислете ситуација.
Имате син.
Вашиот син е тешко болен.
Може да умре ако не се делува брзо и ефикасно.
Потребни се премногу средства кои вие ги немате за негово лекување.
Вашиот син не се вика Тео.
Вашиот син ја нема среќата на Тео.
Владата веќе донирала илјадарка за Тео.
Вашиот син умира.

Матер им ебам.
Речете Амин.

Абеце, ајде кажи ми што требаше да се стори со малиот Тео и оние кои делат иста судбина со него?

Па ти одговорил Принц,скоро исто како јас да сум ти одговорил.

Владата не е приватно претпријатие па секој вработен во таа фирма приватно и да си донира.
Поради тоа, или секој ПРАТЕНИК за себе си донирал (свака му част), или цела влада (како влада). Обврска на владата не е да донира (јебем ти донација ако грујо ги дава моите пари од данокот на приход на тео) туку да креира еднакви услови за сите тео-вци во границите на својата држава со теовски потреби. Тука завршува нивната обврска. Донации од 100/100 денари? Не фала. Ние можеме и самите. Кога било проблем за 100 денари или илјадарка :) Крај на приказната.

Во однос на темава.
Преку стапов ми е веќе од одредени и неодредени лица од нашата домашна политичка и културно-уметничка сцена коишто во име на меката фотеља, топлината на нивните канцеларии и во одбрана на мислењето на народот кое го има за нив се спремни повремено да се сликаат со луѓе на кои очајно им е потребна помош. Преку стапов ми е и од тоа што истите ги одбираат таквите според тоа колку се популарни (бидејќи нели популарноста популарност влече) и нивното лицемерие можеш да го видиш во најчесто однапред одреден ден од годината.

Замислете ситуација.
Имате син.
Вашиот син умира.

Матер им ебам.
Речете Амин.

Интересно и доста реално размислување.

Океј.
Ај на про-то, нека е контрата:
Вашиот син се вика Тео.

Сеа?

Океј.
Ај на про-то, нека е контрата:
Вашиот син се вика Тео.

Сеа?

Мојот син ќе живее поради широкоградноста на нашата влада (да не ја спомнувам илјадарката).

Знаеш, не ми е целта да ви контрирам од инает.
Ако сте решиле да бакнувате нозе ради чекорот на владата (кој морам по втор пат да го опцујам) во ред, ќе ме снема од темава после овој пост па продолжете.
Но, не можам самиот себеси да си простам да бидам ќор. Мислам, роден сум таков (се знаеме и лично јас и ти), ама не и слеп.
Знаеш, јас пораснав во големо друштво на такви деца (теовци, мање/више). Од 0 до 13 години бев во нивно секојдневно друштво. Сметам дека знам многу кога се работи за вакви муабети. Ја знам храната која секојдневно ја јадат, мирисот на зидот во нивните соби, нивните секојдневни проблеми...
Дали ти имаш појма уште колку деца како тео има во Македонија?
Претпоставувам не знаеш па ќе ти дадам приближна бројка.
10000.
Тео е 1.
Да резимираме: 9999 деца живеат во мизерни услови (за слики и детали, обрати се кај мене, можам да ти расправам со денови за тоа, се додека не почнеш да липаш од плачење, јас сум го правел тоа и уште го правам кога ќе ми текне на фактичката слика иако се обидувам да ја заборавам... нема смисла до толку валканиот веш да го вадам на форум) но ЕДНО (со букви: ЕДНО) дете доби од владата 20 илјади или колку и да се таму за да се излекува. Да не заборавиме дека тоа треба да и е меѓу топ приоритетите на владата, ДА СЕ ОСИГУРА ДЕКА СИТЕ УСЛОВИ СЕ ИСПОЛНЕТИ ЗА ЗДРАВА НАЦИЈА, А НЕ ЕДЕН ТЕО.
И според тебе, се очекува од мене и сите нас да се заблагодариме на нивната широкоградност (патем, 1000 денари е пола нивна дневница, отприлика)? Не можам друже, извини.
Мислам, многу би сакал.
Еби ми матер, не можам.

Поздрав.
Think Positive и повремено be real, барем кон себеси. Нема да ви наштети дефинитивно.

Немам зборови после овие на Принц......................воедно им посакувам на сите деца во Македонија добро здравје и многу,ама ептен многу поголема поддршка од страна на нашата влада (не само по 1000 денари) за нивно закрепнување доколку некогаш не дај боже им затреба.

Princ, мај мен.... Не лижам нозе на владата.

Само, неможам да проголтам кога ќе прочитам нихилистички коментари на реално добар гест. Макар бил еден во 10000. Секој еден е значаен. Не го гледам во глобала, бидејќи секогаш ќе најдеме влакно во јајцето. Го гледам како единечен и го поздравувам.

Дај боже, иншала, сите до еден кои имаат потреба да се третирани како што е ред.

Знаеш, неретко помислив дека детево е пресреќно што тато и мама му се луѓе со име, презиме, дела и пријатели - и после се што се направи за него, сметам дека малку ќе му е цел живот за да е благодарно на хуманоста на луѓето.

Критикуваме некого сега? Владата? Еби ја владата. Тие илјадарки не значат ништо.

Замисли ја насмевката на лицето на детенце од 5-6 годинки кое трчка по улица, насмевка која ќе ја видиш во весник или на теве или на улица, насмевка која постои заради нечија (твоја) хуманост... Оваа слика ми е пред очи,а не терање политика. Не ти викам тебе дека тераш политика, да се разбереме.

Секој од нас може да биде Тео. Роден или не. Животот е непредвидлив... ама се додека постои хуманоста, постои надежта.

Поздрав за тебе пријателе.

Ве читам, се чудам, препрочитувам, ве разбирам ...итн., итн...

Тео е едно од многуте деца со кои судбината ептен гадно си поигрува. Случајно, Тео е дете на Дарко Тасев, човек кој е дел од естрадата. Неговите пријатели го поддржуваат и сакаат да му помогнат. Организираат концерт. Естрадата е моќна и ја повикува владата за медиумска поддршка. Владата е тука да го поддржи секој ваков потег. Да му работеа родителите во Пошта, сигурна сум дека ќе се собереа сите поштари и ќе донираа колку можеа. Да се обратеше некој од нив до владата и да ја прашаше истата дали им ја поддржува акцијата, не верувам дека ќе беше одбиен. И ги разбирам сите кои велат дека Тео не е еден, дека ги има многу...но во случајов е ете, Тео. Ако можеме да му помогнеме нему, да му помогнеме. Зарем има нешто лошо во тоа?

Temata e mnogu mracna, mornicava,.................. pomornicav e samo faktot sto Princ e apsolutno vo pravo...............
Begav od temata,........ no koga se spomna "moknata estrada" i "pismonoscite"....se setiv na site onie koi ne pripagaat na takvi gildi..tuku se del od onaa ogromna brojka REALNI gragjani i nivnite deca ........... nemaat ni maticen lekar...nemozat ni vo ambulanta da vlezat....

Во однос на темава.

Замислете ситуација.
Имате син.
Вашиот син умира.

Матер им ебам.
Речете Амин.

Мислев на луѓето што се во влада,не дека владата донирала приватно.Нема врска дека оваа влада е сега па ова го кажувам,која и да било влада да се појавеше,а се нема никоја појавено освен оваа на ваков концерт ќе ја поддржев.И таму тие не се појавија како влада туку како луѓе за поддршка на живот и за да видат сите други и од фирми поголеми и бизнисмени дека треба да се помага на вакви случаи.мислам дека појавувањето на тие луѓе (владата) беше добар поддтик за сите.И нормално дека не е само Тео има и многу други ина сите тие треба да им се помага и од народ и од политичари,бизнисмени и мислам дека за такви случаи никој нема да одбие.
Тоа што велите дека ова беше маркетинг на владата ве разбирам оти во таква атмосвера сме живееле до сега,а сега мислам дека се менуваат работите и дај да ги гледаме од посветлата страна,за да почниме да размислуваме за иднината,а со вакви црни мисли нема одење напред.

Многу ми е криво што има негативни реакции од поединци,јас мислев дека оваа тема ќе јаразведри малце политичкава страна на форумов и дека е добра за да се развие свеста и за понатаму да се помага на такви дечиња.Гледам некако се врти на друга страна муабетов и почна да изгледа дека само Тео е такво дете (од поединци),се виде дека ни за ваква тема не можиме да се сложиме сите,а сигурен сум дека децата се исто за сите и за политичари и за бизнисмени само прашање кој колку помага неои 1000 ден (како што велат поединци),некои ништо.
За да не не сватат родителите погрешно сите нас,ќе ги замолам Администраторите да ја затворат темава.
Благодарам.....

Потегот беше одличен. Сигурна сум дека ќе има уште многу вакви хуманитарни концерти за сите оние деца на кои им е потребна помош. И јас го делев истото мислење зошто само Тео, но потоа кога кажаа дека на Тео му се потребни 2000 евра дневно стана јасно.

Многу луѓе донираа а не само владини претставници. Маркетиншки трик важно е дека се собраа средства за Тео. Сите ние дониравме по 100 денари со вртење на тие броевите. Газдата на Tinex донираше 5000 евра, сигурно има и многу други кои го направиле сето ова.

Лекувањето деца не е луксуз,тоа е обврска на секое хумано општество,стипендирањето е луксуз!

Абе во последно време си многу чуден , на владата не должност владата е должност нацијата да ја носи напред . Должноста за лекување е дозволена колку е пропишана со закон. Сите сме исти пред него . Затоа сме ние не себични граѓани затоа има фондација ( фондациите не служат за перење пари)

Плус како би отишол на концерт . Немам против да се издвјувар пари за лечење на децата .

Стипедирањето надерини граѓани е приоритет а, не лукзуз

Ne znam sto e cudnoto....ima humanitaren koncert, vladata ide na toj koncert. Ne samo zboruvajte bez vrska,...donirajte i vie 100 denari preku mobilniot.

Луѓе, не е битно кој донирал, што донирал и колку донирал, дека не е единствен и тоа го знаеме, дека државата не е финансиски моќна да го издржи лекувањето на секое дете како тое не е, и тука нема потреба да се бара кривец, бидејќи сите тие како тео е оставени на милост и на немилост на ситуацијата во која се нашле. Во таков случај се пројавува инстинктото за преживување па секој не избира средства за да преживее.
Инаку многу е жално да се карате за тоа кој како и што донирал, и дали било лицемерно или не, кога темата за кого е отворена лежи во болница и е во состојба да неговите и милијарди долари да имаат шансите за преживување пак не би му биле поголеми.
Единствено што можете да неправите е да ја оставите дневната политика и да се надевате дека тое и сите други како него ќе имаат доволно среќа да преживеат, бидејќи не е се до парите, парите може само да го подобрат шансите за преживување, ама не секогаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom