Carl Cox, 08.05.2008 @ Metropolis Arena, Skopje

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy
  • Време на започнување Време на започнување
Објективна критика.
Стигнав накај 23:20 и атмосферата не беше нешто посебно бидејќи беше празно. На пултот беа Лефонк и Ајсберг.
Беа одлични.Лефонк си фураше некој електро накај тек хаус стил , а додека Ајсберг балансираше со минималот.За пофалба беше тоа што се мењаа од песна на песна , па дечките направија солиден микс.
Флудер , добар дечко , супер у пуштањето музика. За него препознатлив е минимал електро стилот.Само многу гњавеше што никад не го намалуваше басот.Атмосферата во тие мигови спласна.Не е точно дека му го саботирале сетот , бидејќи неговиот сет беше подалечен до тој на буцкото за разлика од претходните двајца.
И тогаш накај 1 се појави Карлито на сцена.Беше у позадна и само фигурата му се отцртуваше , а публиката збесна кога го виде.Ерупција само од неговот присуство.
Почна да пушта , прво се поздрави а после почна еуфоријата. првиот пола саат беше најдобар , си го фураше неговиот стил , накај 2 малце спласна атмосферата ( се уморија луѓево) а после два пак ерупција.
Не престана да денса , вртеше траки ко луд , и не понесе низ сите легенди на техното.

Мал проблем беше лошата вентилација кај сцената , главно поради големата гужва и многуте луѓе. Вецеата стандардно полни. На влезот љубезни и во претресот , ама да ги ебам ми ја уништија картата која беше вовед во прекрасното искуство

Оценка 11 од 10

Наезда на сељачишта мислат дека се ванземљци, брат ништо не гледам топови брат слушаш ли, лупа бас ауу
- Прав клабер става наочари за сунце на журка само ако ди-џеј пушти TIGA-I wear sunglasses at night
да , имаше многу мисири шо мислеа се на некоја трансојна па се занесуваа со наочарите и глупите коментари у смисла , леле брат оваа му е најнова песна ( веднаш до мене имаше вакви)
а да имаше и ха-це старци што се вистински реликти
Туку... некако слабо рецензии :)
Читај погоре
Не слушнав лош збор за журот досега. Верувам дека сите објективни критики ќе бидат позитивни.
Нема ни да чуеш лош збор , беше феноменално со мали исклучоци.

Standard

Така беше како во мнозинството од претходните постови.
За екцесите од типот : надуени петли што се буткаат во гужвата за да поминат не дека одат негде туку плачат за внимание, преку ..наочаара цррнаа.. па се до ограничените мочковци што моча над скалите почастувајќи ги своите со-Party-јци со својот амоњак тоа е секојдневие на журовите и не зависи од брендот Carl Cox.
Лефанк и др. мораа да одат со минимал за да се крене еуфоријата во моментот на појавувањето и почетокот на сетот на ѕвездата, тоа е ДЏ правило. А За вариететите на Карлито Бриганде од различните правци на музиката ,причина беше потрагата по фидбекот од одиенсот (говорете македонски:uvo: ) да не осети на шо се влажниме - потиме де...

Мислам дека кај 3 - 3:30 беше кулминацијата и тогаш се појави Коки - оргинале. И сите бевме со ококоравени очи како во знаете која фаза на едно креветно дејствие.
Енивеј екстра ивент :vozbud:

Сега сум цел ден бајче

Ај сеа да ти дадам една реплика.
Carl Cox претежно пушташе чисто Full-On Techno и Tribal Techno. Немаше ниту Tech House ниту Electro ниту Мinimal (Од кај Carl минималец, дај не сери)

VDJ У метрополис нема пошто сите светла и стробоскопи се Intellegent.

Лаптопот шо го врза т.е. mac-от е за ефекти преку Ableton Live софтверот. Пред него имаше 3 дека и 2 CDJ 1000ки, и миксета XONE92.

А за сетот.. пушташе не толку нови траки, стари али добри.

оценка 9ка

На карл кокс поминав лудо, и тоа уште од почетокот. Warm-Up Диџеите беа супер, Лефанк комуницираше со публиката и ја поттикнуваше, а Флудер возеше ненормално добро, алал нека му е на тај човек. Иначе од карл кокс повеќе се очекуваше техно, ама он пушта претежно хаус, тех-хаус и по нешто минимал. Како шо кажа Dee_Jay, не беше како шо праве на love parade или у Dance valley у Амстердам. Сепак беше добро, имаше моменти кога публиката ептен ке одлепеше целосно. Пиротехниките не беа којзнае шо (беше најавено повеќе), светлата беа добри (посебно тие жолтите над дј шо беа), танчерките беа добри :) , озвучувањето беше ногу добро... супер.
Оцена за журката од 1 до 10 - 8,5 (заради техното)
Слики од настанот можете да погледнете во мојот потпис ;) :):):)

4 од 5 журка.
мн добро поминавме, можеше да биде и подобро.

Ај сеа да ти дадам една реплика.
Carl Cox претежно пушташе чисто Full-On Techno и Tribal Techno. Немаше ниту Tech House ниту Electro ниту Мinimal (Од кај Carl минималец, дај не сери)

VDJ У метрополис нема пошто сите светла и стробоскопи се Intellegent.

Лаптопот шо го врза т.е. mac-от е за ефекти преку Ableton Live софтверот. Пред него имаше 3 дека и 2 CDJ 1000ки, и миксета XONE92.

А за сетот.. пушташе не толку нови траки, стари али добри.

оценка 9ка
Ne seram batka jas,tuku tu malku daj rasprasaj se i educirajse za muzikava pred da kazuvas dali seri nekoj ili ne!!!!Full-on techno so bi rekol ti pusti prekusila 7-8 traki,a za tribal so velis to ti bese tribal tech-HOUSE!!!!Plus jas znam deka ne e Carl Cox minimalec ama fakt e deka od kaj 3 do kaj tri i pol pustase MINIMAL-TECH.I ne mozam da te razberam toa sto vikas nemase electro-tech house,ko 70% od vecerta to svirese:smir::smir::smir:
EDIT:Mozam da ti se kladam posto sakas deka na laptopot imase vrzano TRACTROR Final scratch i toa povrzan samo na CDJ kite,i za miksetata si greska,kolku so zaprimetiv jas,miksetata bese VESTAX(Carl Cox samo na VESTAX pusta)
Gramofonite bea namesteni za FLOODER posto toj osven na ploci na nisto ne pusta drugo!!!

Ej luge,neznaejki otvoriv i jas tema slicna na ovaa,aj ako mozete zalepeteja na ovaa...
Pobara nekoj i negativni kritiki...imam pisano na taa tema pa zalepeteja:)
pozz

а сакаш да кажеш Carl Cox не пушташе на грамофони? немаше за џабе 3 грамофони...
и Traktor е тотално различно со Final Scratch (Stanton).
И не постои tribal tech-house, не измислувај нови стилови, тоа беше чисто Tribal Techno.. И ти дечко си слушнал Minimal Techno како звучи?

Најдобрата журка до сега! Прекрасно си поминав!!!:vozbud:
До седум сабајлето скокав колку што можев! Вчера се вратив во Кичево и спиев до пред 1 саат, преморена бев
Оценка: 10 :)

Брао за организација, шо беше на ниво, да бидеме реални! Супер музиче, супер луѓе, насмеано, весело, абе лепота само да ти е ќеиф да шеташ околу сите тие насмеани фаци. Дебелиот изненади позитивно со топ избор на траки, идеше од крајност до крајност што мене ми се свиѓаше ептен башка и публиката го прифати тоа и сите се дрмаа ко луди и уживаа во исто време.
Башка брао за пиво 70 денари, се поштуе ептен! Прикладни цени, језда очекував изгор, 100че минимум да е шо и да е, ама се излажав, ако ако...
Инаку би дал една 10ка општо за целава дешавка, ае поз

Ej luge,neznaejki otvoriv i jas tema slicna na ovaa,aj ako mozete zalepeteja na ovaa...
Pobara nekoj i negativni kritiki...imam pisano na taa tema pa zalepeteja:)
pozz
Желбата исполнета. А во иднина читај првин дали веќе има ваква тема, а ја има веќе 2 месеци.
Ај ќе ти простам бидејќи еуфорија те фатила :)

Co.oL, добредојде на форумов.

Топ:)
Одамна не сум била на толку добра журка.Се изнаиграв,се изнарипав....Мх Мх Мх..мераци....:vozbud:
И ич се замарав дали Карл Кокс пуштал техно,или хаус,или имало и tribal или незнам што друго,или тоа дека имаше дојдено и луге за кои од авион се приметуваше дека не се за таму,со гужвата во WC и што ке ми пукнеше бешика додека стигнав на ред:toe:..туку се опуштив и уживав во одличната музика и убавата атмосфера.
Дефинитивно една од најдобрите забави на кои сум била досега.
Човеков си ја знае работата:baknez:

Ke bidam apla dolg vo objasnuvanjeto,ama toa se moite licni impresii:)

Pocnuvam od start od vlezna vrata:Fino,lepo,propisno,bez guzvi so kartata vo raka,edna rampa,uste edna i t.n. i vlez na Metropolis sec kartata maaaalce na kjosheto:D:D:D vleguvas laaap kondomi vibratori gratis....hehehee:)

Iceberg i LephonQ sto pravea B2B bese extra finta(dvajcata se tuka negde vo stilot).Flooder si zavozi bash kako sto treba za warm up(warm up Dj ot treba da mlachi,danerecham da "truja",a ne da bide napaden i da bufta,a zurkata ustenepocnata.Znaci i toa bese propisno;))Toa sto mu se sluci na Flooder bese ednostavno tehnicki problem - jbg,Makedonija sme,se e mozno kaj nas.
Izleguva toa crncheto od 120 litri i povejke.....zema lap top.....ihhhhhhhhhh :S:S:S....MNOOOGU dobro mu go pamtam intervjuto kogha rece:"ne mozam ni da si zamislam da kupam karta i da pojdam na Dj sto ke izvadi lap top i ke pusta muzika" - Licno toj!!! Za mene pred da go slusnam vo zivo,Cox beshe oktopod(vo nacinot na mixanje)megutoa so toa potfrli od ednostavna pricina sto stilot/stilovite sto gi vrtese voopsto ne bea karakteristicni za Carl Cox,a voedno i za Intec records(negovata producentska kukka) - so technoto mnogu povejke moze da se igra so gramofonite i cdj ite negoli so bilo koj drug pravec.Aj ke zamizam za toa,radi toa sto do negde go svakam coekot,ne e mala rabota da se vlechkash so kuferi so ploci po aerodromi.Site pocnaa da praktikuvaat Apple mak book pro.

Mnoooogu prijatno se iznenadiv od izborot na traki,a posebno na edna od 2002ra za koja vojna se vodi na drug forum,sega za sega ne e bitno koja e trackata - mene mi e epten na kef,a ne ni mozev da zamislam deka moze da ja pusti no ete se sluci:):):)Dobri 2 saati tepashe tech house i tribal no daleku od pravo techno shto za mene bese izvodlivo radi toa shto sum pogolem ljubitel na tech house,tribal i t.n.
Edno vreme zatepa minimal,pocna da mlachi nakaj 3 saatot,ama posle toa ko ni vleze so sekira,so bonsek,so bormashina,so cirkular....leleleleeeee,mamata ni ja rasplaka:):):) stvarno majstorski ne preceni i vo tocen moment znaese koga da kreni atmosfera do daske,a bashka toa i kako MC extra se pokaza uste so samiot pocetok.

Svetlo:opis so eden zbor...TINJA.Ne deka nemase,ama voopsto ne bese pravilno iskoristeno....So onolku moving headovi i scanneri se pravat chuda.Laserite podobro i da gi nemashe(povejke se poznavashe toj shto svetea seljacite na faca na Cox negoli toj sto trebase da sveti vo nas).znaci toa bese gooolem minus.

Pozitivno:ventilacija extra,ceni na pijacki isto extra
Negativno:vo chasha li se sluzi pijacka??? I aj igraj ili pazi da ne mu ja turnis chashata na nekoe devojce shto go lizi pivoto cela vecer:S:S:S
za WC razbrav deka bilo kalakurnica,sreka ne pojdov(malo qre voda ne drzi):P:P:P
Mangupi so naocari so ne znaat na kaj teraat......SINEEE...transeri :S:S:S bese moderno na vremeto,pojke ne:)

Globalno zemeno,so malite nedostatoci,moja ocenka 7+ od mozni 10 :)

P.S.:Za strjuchnacite pogore: Equipments sto bea koristeni:
Mixer: Vestax PMC 580 pro
CDJ's: 2 x Pioneer cdj1000 mk3
Lap top: Apple mak book pro so instaliran "Native instruments - traktor scratch" same shit kako "Stanton Final scratch" ali druga firma so toa shto mozes da vrtis time code CD i time code vinyl(po tvoj izbor).
Midi kontroler: ne mi teknuva shto firma,ama A&H ne bese GARANT.

GramofoniTE: Technics SL1210 MK5 od Flooder se i edinstveno toj bese covekot vo cela vecer sto vrtese ploci i za toa go dobil najgolemiot respect licno od Cox.

EPTEN SE IZVINUVAM STO MORAVTE OLKU DA CITATE ILI MOZDA NE,OD MENE,NO SAKAV FINO LEPO DA SI GI IZNESAM MOITE IMPRESII OD ZURKATA.Iskreno bese SKORO se bombona.....ma bombonjera bese :D:D:D:D

Приметив во повеќе постови па ќе ви пишам :
Луѓе кај сте си поминале супер, останете си само на тоа, не се замарајте со фацките со очи 5 денарки, подзаскриени со бесен цвик :) ја си пишав само тоа шо ми го направи најдобар филмот, али ако почнеме со такви да се замараме ехеее не ни вреди на такви да им се посветуваат редови, jaс бар на журче не ги ни приметувам таквите фраЈери, е на кокс многумина ми скинаа филм што се имаа закачено на тоа железата напред ко најверни фанови на дебелиот и во еден момент не можев онака да го видам, не оти е нешо убав ама пак, треба малце да се има амбажур за некои работи, ама ае заебете па луѓето биле кичми напраени :) позз хипици

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom