Burn Notice

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ми се допаѓа во нејзе тоа што не е само серија кај што се дига нешто во воздух, има и корисни совети во нејзе за некои работи :icon_lol:, ама да не се заборави во фикцијата можат да се вметнат и реални нешта кои што ќе изгледаат фиктивно. Инаку ова е серија за таен агент или шпион кој што ќе остани без работа заглавен во родниот град Мајами и неговите обиди да се врати назад и да не биде Недоверлив Агент. Еве трејлер:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.444
Поени од реакции
6.120
Сум фатил неколку епизоди но едноставно одбивен ми е Jeffrey Donovan (незнам дали ради улогата Changeling или едноставно антипатичен како глумец).

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Почнав од прва епизода сега ќе видиме како ќе оди за импресии.
--- надополнето: Jun 17, 2011 12:15 PM ---

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.684
Поени од реакции
34.192
На Mац серијата. :D

Добра е серијата, онака, надпросек како за криминалистичка. Интересна е, со хумор, лесна онака ко за лето совршена. Ја немам цела гледано, зборам од тоа што имам видено, една сезона, а знам и на FOX вртеше..

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ја изгледав првата и втората сезона лани, ама не остана време за понатаму. Просечна серија која мене ми мириса дека е инспирирана ос стрип, барем така ми изгледаат карактериве.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ептен ја затупеа и нема веќе смисла "големата приказна", ниту пак љубовни интереси и слично...едноставно, епизодите може се интересни, ама ништо не ја движи серијава.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Интересна серија...како што рече и буцио..има корисни совети,а и типот ѕвер е,Мајкл.

Иначе колку сезони има ?

~Bunny

Magic wand...
Член од
13 септември 2010
Мислења
902
Поени од реакции
1.266
Навистина добра серија. Не е она стандардно криминалистичка . А Фи и Мајкл совршено ми се надополнуваат меѓу себе :)

A

Auditore

Гостин
Одлична серија според мене, ја загледав случајно на FoxCrime и ептен ми се допадна, многу сум задоволен глумата на Мајкл, серијата е одлична, има добра акција и пред се како што спомна буцио ептен ми го прави меракот кога се опишува тактиката со која се пристапува кон одредена акција.
Лајк за серијава!

H

HoT IcE

Гостин
Ја барав серијава на Кајгана на неколку страни овде, и не успеав да ја најдам. Јас како голем фан на Џефри Донован, и уопште на целата серија сметам дека вреди да ја има запишано во историјата на Кајгана за една од најдобрите акциони серии.
Се вика Burn Notice, се работи за акциона серија во која главна улога игра Мајкл Вестен(Џефри Донован), неговата девојка Фиона(Габриел Анван), и неговиот пријател Сем Екс(Брус Камбел), и неговата мајка Маделин(Шероун Глес).

Мајкл е екс-шпиун на САД, кој одеднаш станува отпишан од сите планови и документи на тајните служби на САД. Тој се буди во Мајами каде ќе се одвива целата серија, и заедно со Фиона и Сем ќе работат на помагање на обични луѓе кои имаат необични проблеми со мафијаши, притоа паралелно со тоа ќе се одвива потрагата по човекот кој го наредил неговото отстранување од тајната служба.

Серијава е стара школа, не изобилува со ефекти и премногу наука, има добри моменти и приказна, посебно ми се допаѓа кога ќе се објаснува тактиката и пристапот кон секоја акција, дознаваш необични работи за кои не си имал појма претходно.
Има доста убави моменти и слики од Мајами, девојки во бикини, и све што е потребно за да задоволството биде поголемо.
Има 5 сезони, ја пуштаа едно време на Фокс Крајм, и тоа е тоа.
burn-notice-stars-burn-notice-1556291-400-300.jpg
114331.97676628_500.jpg

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Кога ми е потребен фикс за акционо серииче ова е добар избор. Само батали Џефри, Брус Кембел требало да е во фокус ;)

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Отпрвин кога почнав да ја следам серијата првин ми сметаа споредните работи што требаше да ги прави и сакав да биде сконцентрирана приказната само за тоа кој го изгоре Вестен. Ама поинтересни ми се видеа споредните случаеви отпосле, ме потсеќа целото како сериите од 80-те како А-тим и слични на нив. А не ја ни следам веќе како што треба, од време на време симнувам по некоја нова епизода и гледам.

H

HoT IcE

Гостин
Отпрвин кога почнав да ја следам серијата првин ми сметаа споредните работи што требаше да ги прави и сакав да биде сконцентрирана приказната само за тоа кој го изгоре Вестен. Ама поинтересни ми се видеа споредните случаеви отпосле, ме потсеќа целото како сериите од 80-те како А-тим и слични на нив. А не ја ни следам веќе како што треба, од време на време симнувам по некоја нова епизода и гледам.
Потполно се согласувам, скоро сите кога ќе почнат да ја пратат истото ги нервира, отпосле се увидува уметноста на серијава, затоа и реков дека е стара школа, ептен ми го прави ќејфот.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom