Бугарско-грчка оска против Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата nako
  • Време на започнување Време на започнување
И појќе од 100 години, тоа што го направија Србија и Грција пред 120 години, сега им се приклучува и Бугарија.

Премиерот и министерот за внатрешните работи на Србија, Сава Груич по предлогот од страна на С. Новакович да се започнат преговори со грчката влада за поделба на Македонија на сфери на интереси:

„Уште за времето на мојот престој во Атина јас неколкукратно го покренав прашањето за основите, врските со кои би требало да се утврди спогодбата за заедничката и хармонизирана работа на србската и грчката пропаганда во Македонија."

(Дипломатски архив - Дубровник, ПП оддел., Ф.Х - 257/ПП бр. 94 од 10.11.1890 г.)
Ајде здружно сите против Македонија.:vozbud: Оф лелеле со какви си имаме работа.

Aбе сега веќе со пет се граничиме , ама тоа и не е толку важно. Треба само агресивна политика од наша страна , доколку сакаме тоа што е наше да остане. Ако се ведеме сите ќе не ебат ... такви се нашите комшии. Туку нека си градат тие сојузи, ама треба и ние да градиме, арни ни се САД, Израел, Кина , Индија и тн ... па дај боже и со Русија да ја подобриме соработката! Па тие нека се радуваат на својот нов сојуз. Не се ова матните години од 20 век кога ја поделија, такви сценарија нема денес, не во модерна Европа :wink:.
Поздрав предвници волгарски!

Ова ли се тие што први не признале под уставното име, ова ли се тие што трубеа колку ни даваат поддршка за влез во ЕУ?

Да ова се, само што се излагаа ако помислија дека ние им веруваме на нивното традиционално бугарско-лижачко лицемерие.

Ја знаеш брат онаа ... „ Не ми е мака што ме лажат, ме нервира тоа што мислат дека им верувам“.

Ја знаеш брат онаа ... „ Не ми е мака што ме лажат, ме нервира тоа што мислат дека им верувам“.

Знаат дека не им веруваме, затоа се болно упорни. И овие чекори се показател на нивната хистерија која ги обзема откога ни ги украдоа деловите од Македонија.

Знаат дека не им веруваме, затоа се болно упорни. И овие чекори се показател на нивната хистерија која ги обзема откога ни ги украдоа деловите од Македонија.
Ако не признаат како Македонци тогаш им отиде цела историја и култура во вода.

Ако не признаат како Македонци тогаш им отиде цела историја и култура во вода.

Ним и така историјата им е гола вода, па затоа нашата ја крадат. :)

Од сево ова треба да сватиме дека државните политики имаат континуитет,може само формата и интензитетот да се сменети.

Македончево од секогаш е било продадена душа и тоа и ќе остане. Никому не му е битно за државава се гледа само да си се осигура себеси и семејството.

Za zal

Da,da,... za zal i toa chudo se ostvari, B'lgaria da pravi oska so G'rcia, eden on istorickite vargove na se shto e B'lgarsko.

Zaprasaite se Mkedoncinija, kako toa chudo uspaja da se ostvari, i sho uloga imate vo se ova?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom