Болки во ушите - Иставање на црви од ушите

• Креатор на темата Креатор на темата socaoh
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 октомври 2011
Мислења
3
Поени од реакции
5
Здраво,
Сум слушал дека има личности што ** иставаат црви од ушите**.

Јас малку сум скептик околу истото па ме интересира мислењето и искуствата на народот.
Автоматски споено мислење:

Колку црви мислиш може ушето ти да собере? Чувај си ги парите оди на лекар ако имаш проблем. Ако треба чистење и ваѓање нешто може таму. А сигурно црви не.

odi izmij se asolno
Другар па нели Ромите во Прилеп биле специјализирани на тоа.

А како вадеа црви од уши ?
Со пинцета ги тегнеа или како ?
Prashaj ovde :D :D :D

Здраво,
Сум слушал дека има личности што ** иставаат црви од ушите**.

Јас малку сум скептик околу истото па ме интересира мислењето и искуствата на народот.
Оди на ушно не влегви во филмој.

Уште ли ја имаме таа позната фраза „црви во уши“ ... :несвест: што се вадат со конец, свеќа и молитва… :popce:
ОРЛ лекарите очигледно се за украс... :tapp: Увото боли од инфекција, воспаление, гној... ама не, кај нас е од некој мистичен црв што се крие додека не дојде бабата да го истера со баење. Најјако е што после такви третмани луѓето завршуваат со дупнато тапанче, хронична инфекција и намален слух… ама барем „црвот“ е истеран! Ако те боли уво не одиш кај бајачка, одиш кај ОРЛ.

Од баба ми имам слушнато дека порано бајачки демек ваделе црви од ушите.
Пред некоја година читав интервју од некој лекар специјалист за уши и човекот кажа дека во цела кариера никогаш не видел црви во уши. Човекот беше блиску до пензија.

Стариот како мал го убивало уво од болење...некоја ѓуптинка му "извадила" црви од уше и он се опораил...ги има лично видено. Е сега, што видел и како прашање е...

Хидроген 3%, а заболи уво одма....една туба треба да има дома за секој случај. Еднаш неделно чистење уши како профилакса со хидрогенот и по некад лист од чувар куче по еден у секое уво стискање. Ја сум имал мака, ми смета вода од базен а летно време сум скоро секој ден у вода. Ако и после ова се јави болка тогаш идење по лекари...знае све тоа уво-нос-грло да се инфицира и да биде хронично.

Уште ли ја имаме таа позната фраза „црви во уши“ ... :несвест: што се вадат со конец, свеќа и молитва… :popce:
ОРЛ лекарите очигледно се за украс... :tapp: Увото боли од инфекција, воспаление, гној... ама не, кај нас е од некој мистичен црв што се крие додека не дојде бабата да го истера со баење. Најјако е што после такви третмани луѓето завршуваат со дупнато тапанче, хронична инфекција и намален слух… ама барем „црвот“ е истеран! Ако те боли уво не одиш кај бајачка, одиш кај ОРЛ.
De be kako mu se napnavte. Od kade znaete od kade pisi. Mozi zivee vo nekoja tropska ili tamu ekvatorska drzava kade sto nas kolku i da ni e cudno, vakvi raboti se najnormalna pojava.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom