ББ Кинг (Турбофолкери, обавезно кликај)

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
оо го имам слушано, пред неколку години секој ден ...ѕвер е човекот
маестроо

Инаку не би требало неговото име да биде толку блиску до именката турбофолк. Навреда е. :)

Јас пак не кликав на темава, си мислев нешто за турбофолкери е ко шо беше Sinan Of A Down :toe:. A за ББ Кинг немам зборови легенда си е човекот. Имам оригинлно CD од Германија Guitar Kings и на него има 2-3 песни од ББ Кинг, како и од Hendrix, Eric Clapton, Santana ...

ББ КИНГ песните му се многу добри... јас повеќе си ги слушам за релаксирање

стварно е многу добар гитарист! рестект за него! многу пати го имам слушано и секогаш кога ке го најдам на ТВ го гледам! има многу добри песни и прави многу супер музика!!!

Да да , човеков е звер го иам гледано повеќе пати и стварно знае да свири... препознатлив е по тоа што коа свири праи некој чудни гримаси. т.е. се соживува со Музиката што ја свири :wink:

respect
i ja go propustiv koncertot vo skopje....
imaku nemam propusteno nitu eden blues event vo mk....

ББ кинг веќе фаќа 90 години а свири ко да има 25 одличен гитарист еден од подобрите
Што и да кажам ќе биде излишно човеков кажал премногу,заедно со Buddy Guy претсавуваат кингс оф стрингс
Да живеш уште многу години диносаурсу наш

Може покасно ќе постирам уште некоје видео

+ не ви личи малку на морган фреман:pos:

@whatto

Личи онака малкуцка но ако подослабе така повеќе ќе личи. :D П.С добро што ти текна што ја врати меѓу живите темава...

Јас би додадел некои плус видеа од него...

Rock me baby, rock me all night long

Песнава Rock me Baby :rolleyes: најмногу си ја слушам во концертна верзија :свиркам:

Да не ја заборавиме и песната B.B. King-You Are My Sunshine не би било во ред да не ја немаме во оваа верзија..

You Are My Sunshine
My only sunshine.
You make me happy
When skies are grey.
You'll never know, dear,
How much I love you.
Please don't take my sunshine away

The other nite, dear,
As I lay sleeping
I dreamed I held you in my arms.
When I awoke, dear,
I was mistaken