Само ако го продадел земјиштето (правото на градба) Арсенал ќе заработел 100-тина милиони евра. Разгледајте ги прво цените на становите на Хајбери и направете математика. Некој во градежништво ќе инвестира 150 милиони фунти (тука не е пресметана вредноста на земјиштето) за да заработи 50.
На хартија може да прикажат и загуба, сите знаеме тека Арсенал
беше првиот клуб што смислуваше офшор шеми за да го избегне плаќањето на високи даноци, па така и овде може да имаат смешен профит
со оваа цена на станови.
Ама кога ќе стигне ФФП ќе биде подруго.
Некој ќе му забрани на шеикот да направи спонзорски договор на сума од 400 милиони евра годишно за WC-ата на Етихад да имаат лого на некоја негова фирма...
Колку станови има ? Да стигнеме некако до цифрата 800 милиони.
Поткрепи ги твоите факти па после ќе правиме муабет,цел муабет ти е од ракав.
За ФПП и јас реков дека не ми се верува дека ке успее,за негова регулација ќе има ангажирано тимови,адвокати кои ќе се обидат да ги спречат овие смешни спонзорства,како што имам читано.
--- надополнето: 9 септември 2012 во 04:51 ---
Ма немој... Виган ќе направел стадион колку Сент Џејмс Парк и ќе можел понатаму да конкурира успешно, рамо до рамо со топ екипите во АНглија.
Виган со „паметни трансфери“ ќе направи стадион колку Сент Џејмс, а „велики велики“ Арсенал едвај се носел со плаќањето на неговиот.
Виган ќе направел паметни трансфери и ќе може да привлече навивачи кои сега во овој момент навиваат или за Арсенал или... дури и за Јувентус навиават таму, ама не за Виган.
Њукасл не се направи тим преку ноќ. ЊУкасл е неуништливо име во Англија. Тим кој може да осцилира, па дури и да испадне од лига, ама не му е тешко да се врати кај што треба.
Филозофиите дека секој може да купи BMW или мерцедес ги слушаме и во реален живот. И јеби га, глупи се.
Колку што јас некад ке купам Ролс Ројс ако сум паметен, толку и Виган може да биде конкурентен на пазарот.
Па и да направи стадион колку Сент Џејмс.
Ако толку не им чини,зошто баш помалите клубови се големи подржувачи на ФПП? Полесно им е да се натпреваруваат со неограничени суми на пари...
Сигурно не е голема разликата во парите кои ги вложиле Виган и Њукасл,а голема е разликата на позицијата која завршија.
Блекпул иако отпадна од лигата,доби голем број на симпатизери,кои понатаму можеби ќе станат и нивни фанови.
Ако континуирано некој тим има добри резултати,ќе привлече фанови со сигурност
)Колку фанови за 3-4 години само се родија на Челзи,сега и на Сити....
Земи ја за пример Астон Вила,до пред 3-4 години беше во топ 5/6 екипи,а последниве 2,едвај опстанува во лигата.Фергусон со шеици да не го направил Јунајтед тоа што е денес ? Или пак Венгер да не го изгради Емирати со парите на Усманов ?