F
fantomX
Гостин
Не е тоа до памет или не-памет. Поентата е таа. И не е ни до мене, ни до тебе.Со твоиве коментари во последниве неколку страни се правиш многу паметен , ни се може и тоа е тоа. Но сигурно не си попаметен од двајцата најдолговечни менаџери во ПЛ.
1.Фергусон.
There is a borderline in terms of what you would think is a good signing for United,” he said.
“I see some values on players, like Hazard for instance. To me it was a lot of money. He’s a good player, but £34m?
“What we’re finding anyway, the climate for buying these top players – not just the transfer fees, the salaries, agents’ fees – is just getting ridiculous now.”
“In the Hazard deal, Chelsea paid the agent £6m. The (Samir) Nasri situation was the same.”
“It’s all about what you think is value for a player. I am not envious of those deals at all. We placed a value on Hazard which was well below what they were talking about.”
“So if it doesn’t work, well we’re not worried about that. We think we’ve got good value in (Shinji) Kagawa.”
2.Венгер
Wenger said: 'We consider ourselves in a privileged position because we have a massive income.
'But overall we are not mega-rich because we do not have unlimited resources.
'A club can buy players like PSG has done or Manchester City or Chelsea, with unlimited resources, but overall football suffers.'
The 62-year-old added the amount of debt across Europe could soon affect football clubs and said Arsenal had to be 'responsible' when it came to spending money.
'Europe at the moment is like the Titanic but we live in football like nothing matters,' he said.
'More than ever we have to run our club in a strict way because it looks like everybody suffers in Europe.
'It is difficult for us because the wages in some other clubs are very high.
„Двајцата најдолговечни менаџери во ПЛ“, ко прво, е тешка манипулација. Ако Челзи ги менува ТРЕНЕРИТЕ со цел нови идеи за нови успеси, не значи дека менаџирањето се менува. Брус Бак е долги години претседател, една добра половина на бордот на директори се истите подолго време. Фергусон и Венгер се луѓе чиј збор има тежина за фудбалот, ама и покрај тоа, тој нивен збор ама апсолутно ја губи таа тежина во моментот кога коментираат за организација на други клубови.
Зошто па Кагава да вреди бре 20 милиони или колку и да е земен таму? Оти да не оди назад во Јапонија за 100000 евра? Или му се можи на Фергусон? Апсолутно истата поента.
Венгер вели „фудбалот страдал“. Страда фудбалот каков што тој си го замислил. А тоа се негови и само негови замисли и фантазии, т.е. само негов проблем.
--- надополнето: 11 август 2012 во 13:58 ---
Како тоа? Повели дообјасни се.Само мене ми се чини, или фановите на Челзи ептен се кренаа после освојувањето на ЛШ?