Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
У курац...Шо кој кур маме им ебем у пичка ќе ја дават и Шпанска на спортклуб ?????????
Don't worry. СК откупиле Примера, ама не на сметка на ПЛ. Имаше пред некој ден најавна шпица за новата сезона од 18ти. ;)

Член од
8 ноември 2008
Мислења
542
Поени од реакции
731
Рачунајте ретко ке има поклопување на термините. Англиско претежно се игра сабота од 1.30 , 4.00 , 6.30 попладне и недела од 2.30 и 5.00 часот исто така попладне. Примера претежно оди во вечерните часови од 7.00 часот па нагоре...
Relax....

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Недела дена до отварање на траснфер пазарот. Оваа година релано не очекувам бомби. Очекувам тотален распад на Тотенхем а интерсна ке биде и трансфер сагата на Ван Перси. Ливерпул традиционално ќе биде поврзан со плејада фудбалери за на крај да го купат талентот Катермол за 25 милиони следејќи ја нивната манибол стратегија.
Очекувам Вест Хем да купат интересни играчи такоџе.

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.442
Поени од реакции
5.567
Рачунајте ретко ке има поклопување на термините. Англиско претежно се игра сабота од 1.30 , 4.00 , 6.30 попладне и недела од 2.30 и 5.00 часот исто така попладне. Примера претежно оди во вечерните часови од 7.00 часот па нагоре...
Relax....
Имаше нешто во јули оваа сезона,ке се договарале сите клубови да се игра во сите термини по 1 утакмица, пр.сабота 5 утакмици од 14,16,18,20 и 22, исто и во недела пет утакмици во 12,14,16,18 и 20 часот...па сега ке видиме што ке се одлучи,ама не верувам дека ке има на секои 2 сата по 1 утакмица.

Член од
8 ноември 2008
Мислења
542
Поени од реакции
731
Имаше нешто во јули оваа сезона,ке се договарале сите клубови да се игра во сите термини по 1 утакмица, пр.сабота 5 утакмици од 14,16,18,20 и 22, исто и во недела пет утакмици во 12,14,16,18 и 20 часот...па сега ке видиме што ке се одлучи,ама не верувам дека ке има на секои 2 сата по 1 утакмица.
Сепак 2 спорклуб канали има. Белким ке им текне на србиве на едниот канал да се дава примера, а на другиот премиер лигата :confused:

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.477
Поени од реакции
10.206
Ма ајде бе.Нема врска ова....Да ти ебам глупите Срби.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Нов Шамак ви треба? :rolleyes:
Уф разликата меѓу овој и Шамак е огромна.
Шамак у кариера нема дадено гол надвор од 16 а 70% од головте му се со глава

Да не зборам дека никогаш нема дадено поише од 13 гола у сезона.

Незнам кој очекуваше дека Шамак ќе биде играч со по 20 гола у сезона, јас сигурно не.

Од друга страна види како игра Жиру, види му ја левицата и кој шут го вади тоа.
Шамак од 10 метра неможа да шутне бомба, за жиру ќе ти го пуштам само неговиот прв гол за Монпеље

http://www.soccerclips.net/videos/gyor-0-1-montpellier-giroud

Шамак ваков гол може само на ПЕС да даде (и тоа со друг играч не со себе).

Ако имаш време прочитај го и ова, малце статистика - http://news.arseblog.com/2012/06/olivier-giroud-by-the-numbers/

Значи да се разбереме не викам дека Жиру ќе биде звезда, земен е само како замена за РВП ама глава ставам дека ќе биде подобар од Шамак.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Сепак 2 спорклуб канали има. Белким ке им текне на србиве на едниот канал да се дава примера, а на другиот премиер лигата :confused:
5 канали има, тоа што кај нас само 2 се откупени, тоа е друга работа :)
Со оглед на ова што и од Примера ги откупија правата уште нашиве оператори да ги откупат правата за сите 5 канали, е тогаш ќе се изнагледаме фудбал :D

Член од
8 ноември 2008
Мислења
542
Поени од реакции
731
5 канали има, тоа што кај нас само 2 се откупени, тоа е друга работа :)
Со оглед на ова што и од Примера ги откупија правата уште нашиве оператори да ги откупат правата за сите 5 канали, е тогаш ќе се изнагледаме фудбал :D
На тоа алудирав, 2 канали само имаме откупено. По правило на тие 2 канали би требало да се даваат во живо натпреварите. Освен ако не се полакомат Србиве и не ја стават шпанската на останатите канали што ги немаме :ROFLMAO:

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Како често го менуваат мислењето навивачите на Челзи, еј, можно е !? Видоја неколку блескави моменти, и наеднаш сега сите го сакаат Абрамович. Не сте свесни, само колку мислења имате напишано дека Роман не е принципиелен, не ги остава менаџерите да се докажат, немал доверба..... и точки до бесконечност. Нема да паднам толку ниско, како некои други и да ви кажам дека немате историја, и слично или пак дека сте нов клуб. Вие ја пишите вашата историја, но немојте да бидите како сончогледот. Барем имајте достоинство, да си признаете дека така зборувавте и пушувавте. Ете на пример, не велам дека сум безгрешен и јас, но и по 7 години Ние го поддржуваме Венгер (барем јас). И така и ќе биди. Бидете Господа.

F

fantomX

Гостин
Како често го менуваат мислењето навивачите на Челзи, еј, можно е !? Видоја неколку блескави моменти, и наеднаш сега сите го сакаат Абрамович. Не сте свесни, само колку мислења имате напишано дека Роман не е принципиелен, не ги остава менаџерите да се докажат, немал доверба..... и точки до бесконечност. Нема да паднам толку ниско, како некои други и да ви кажам дека немате историја, и слично или пак дека сте нов клуб. Вие ја пишите вашата историја, но немојте да бидите како сончогледот. Барем имајте достоинство, да си признаете дека така зборувавте и пушувавте. Ете на пример, не велам дека сум безгрешен и јас, но и по 7 години Ние го поддржуваме Венгер (барем јас). И така и ќе биди. Бидете Господа.
Без врска си вртел в место цело време, за на крај да го кажиш главното -> (барем јас) .

Така и јас можам да зборувам за мене - моето во врска со Челзи е следно: секогаш било, е и ќе остани просто и едноставно, или има успех или нема.
Еден тренер/менаџер треба да го вади максимумот од својот тим на било кој начин со цел да победува, да освојува титули.
Се друго е млатење празна слама, продавање магла, продавање муда за бубрези, претурање од шупливо во празно....итн...итн...итн....како сакаш наречи го.

Друго мое, исто така, е тоа дека секој заслужува до втора шанса, ништо повеќе и помалку. Единствен кој веројатно не ја доби е Карло Анчелоти, сите други кои се изредија на тренерското место во Челзи останна дури и предолго од тоа што требаше. Дури и Мурињо, иако морам да признаам дека едно време не мислев така, шо не е чудно нели, ама сега сум уверен дека требаше да замини летото пред четвртата сезона, па можеби и пред третата.

Ја мислам оти по Господски од ова не можам да се искажам.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.790
Поени од реакции
11.375
Гордиот албион се испосра :icon_lol: по вечерашниов меч може да се заклучи дека енглезиве
(комплет со се моиве од јунајтед) се типични платеници и ништо повеќе.
Тимски дух 0, ѕвезди 1 тон...

H

HoT IcE

Гостин
И што сакаш да кажеш? Свесен ли си дека се брукаш и дека немаш поента?
Зошто безвезе јадеш бурек, па скоро цел фан клуб на Арсенал го бркаше Венгер на стартот, истото се дешаваше и со фановите на Јунајтед некој период.
Ти ли ќе продаваш овде муда за бубрези како треба да се бодри клуб и почитува менаџер? Или толку е сушен и јаден периодов во кој се наоѓа Арсенал па не ти останало ништо друго освен пуст и јаден хејт. Али тоа е, хејтери имало и ќе има.
Уште си се фатил за достоинство да збориш, не знам што сакаш да постигнеш, јас искрено ти одговорив на фан клуб Челзи дека сфатив дека Роман е 90% во право со одлуките, од целиот фан клуб тоа мислење отсекогаш го имаше само fantomX, ама пак не ја гледам поентата во целиов муабет.

Ти препорачувам да седнеш и сериозно да размислиш за постов што го напиша, и колку се избламира. И ако ти е веќе толку криво и се чувствуваш толку јадно, па дојди и ти, биди фан на Челзи, па научи не како да бодриме клуб, али немој да хејташ и солиш памет кај што не треба и тоа тотално без потреба, само шириш провокација и омраза помеѓу фанови овде.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
И што сакаш да кажеш? Свесен ли си дека се брукаш и дека немаш поента?
Зошто безвезе јадеш бурек, па скоро цел фан клуб на Арсенал го бркаше Венгер на стартот, истото се дешаваше и со фановите на Јунајтед некој период.
Ти ли ќе продаваш овде муда за бубрези како треба да се бодри клуб и почитува менаџер? Или толку е сушен и јаден периодов во кој се наоѓа Арсенал па не ти останало ништо друго освен пуст и јаден хејт. Али тоа е, хејтери имало и ќе има.
Уште си се фатил за достоинство да збориш, не знам што сакаш да постигнеш, јас искрено ти одговорив на фан клуб Челзи дека сфатив дека Роман е 90% во право со одлуките, од целиот фан клуб тоа мислење отсекогаш го имаше само fantomX, ама пак не ја гледам поентата во целиов муабет.

Ти препорачувам да седнеш и сериозно да размислиш за постов што го напиша, и колку се избламира. И ако ти е веќе толку криво и се чувствуваш толку јадно, па дојди и ти, биди фан на Челзи, па научи не како да бодриме клуб, али немој да хејташ и солиш памет кај што не треба и тоа тотално без потреба, само шириш провокација и омраза помеѓу фанови овде.
Прв, болд, „јас“ не сум скоро сите.
Втор, доста е.
Трето, чоек никогаш не можи да се избламира, ако си покажи свое мислење, до кое секогаш си се држи. Ако некој не кажува мислење, тогаш се сложува со Тоа. Тој заклучок го донесов прегледувајќи мислења (поради досада, од 02 00 до 06 00 часот) во поранешните теми на Премиер Лигата, уште од времето на Сколари, па наваму.
Четврт, тоа никогаш. Извини ако ме сфати така. Ама, зборот „омраза“ е збор кој го немам во речникот, и Те молам немој да го употребуваш.

Поздрав

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom