Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.

StefanJT26

Captain , Leader , Legend
Член од
11 јануари 2010
Мислења
610
Поени од реакции
7
Точно е дека Атлетико Мадрид го исфрли Ливерпул , а и Фулам. Ама точно е и дека ЛЕ освоија со многу среќа. Колку пати поминаа со гол во гости ? И 3 минути пред крајот дадоа гол за да го победат Фулам. Во ЛШ пропуштија шанса да освојат 2 место во групата , а имаше реални шанси. Од Челзи изгубија 4-0 и за малце ќе изгубеа и во Мадрид извлекоа нерешено со гол во последната минута. Валенсија исто така многу ослабна , да не беше 3 место , ќе имаа проблеми со квалификациите за ЛШ. Севиља исто така не успеа да се пласира. Во ЛШ Шпанија има 1 претставник помалку , а во ЛЕ Англија има 2 помалку , ама во ЛЕ игра Севиља која пак не ги помина квалификациите за ЛШ , ама пак и се даде шанса во Европа. Астон Вила немаше втора шанса , и така од Шпанија остана 1 тим повеќе.

Има некакви информации,шпекулации околу преносот на ПЛ на нашиве канали?
поздрав

Да има. Премиер Лига нема да дава А1. Тоа е најбитно. Нема везе што Сител нема да врши пренос , важно го заебаа А1. Не требаше А1 да дозволи ПЛ да оди на Сител. Како и секогаш Сител пробува да го достигне А1 , и се што оди на А1 после мора и на Сител. Најтазе случај овие турскиве серии.

Не ни требаше да очекуваме Сител да го продолжи договорот , пошто Сител е срање телевизија. Почнувајќи од сите недостатоци , па и до пристрасноста и непрофесионалноста на Латас и компанија. И се додека постои Сител , нема да изгледаме ни една сезона Премиер Лига. Пошто они се во состојба да платат огромна сума пари , спрема некоја мала сума за турска серија , и сред преглед на колото , пуштаат Ѓумуш. Значи , јасно се гледа дека Сител не работи професионално и дека не е сериозно заинтересирана за ПЛ , па можеше да се очекува да не го продолжи договорот , како и што испадна.

Така да , единствен спас сателитска.

F

fantomX

Гостин
Да има. Премиер Лига нема да дава А1. Тоа е најбитно. Нема везе што Сител нема да врши пренос , важно го заебаа А1. Не требаше А1 да дозволи ПЛ да оди на Сител. Како и секогаш Сител пробува да го достигне А1 , и се што оди на А1 после мора и на Сител. Најтазе случај овие турскиве серии.
Не ни требаше да очекуваме Сител да го продолжи договорот , пошто Сител е срање телевизија. Почнувајќи од сите недостатоци , па и до пристрасноста и непрофесионалноста на Латас и компанија. И се додека постои Сител , нема да изгледаме ни една сезона Премиер Лига. Пошто они се во состојба да платат огромна сума пари , спрема некоја мала сума за турска серија , и сред преглед на колото , пуштаат Ѓумуш. Значи , јасно се гледа дека Сител не работи професионално и дека не е сериозно заинтересирана за ПЛ , па можеше да се очекува да не го продолжи договорот , како и што испадна.
Така да , единствен спас сателитска.
Нема врска ова, Сител шо е срање е срање, ама и А1 на пример можеше пак да ја земи сезонава Премиер Лигата, само била многу скапа. Негде се вика оти барале милион евра само за сезонава, шо е ненормално многу.

StefanJT26

Captain , Leader , Legend
Член од
11 јануари 2010
Мислења
610
Поени од реакции
7
Нема врска ова, Сител шо е срање е срање, ама и А1 на пример можеше пак да ја земи сезонава Премиер Лигата, само била многу скапа. Негде се вика оти барале милион евра само за сезонава, шо е ненормално многу.

Епа нема да имаат пари кога повеќе инвестираат во серии и секакви глупости , отколку во ПЛ. Точно е дека барале милион , ама не можеш да знаеш дали А1 може да плати. Со ПЛ се заработува скоро доволно за да се откупи и следната сезона ( реклами , спонзори ...), оваа година не беше баш така пошто цената порасна за 400 000 евра. А со оглед на тоа што ти пополнува програма , се исплати. Е сега работата е само дали си заинтересиран или не.

F

fantomX

Гостин
Епа нема да имаат пари кога повеќе инвестираат во серии и секакви глупости , отколку во ПЛ. Точно е дека барале милион , ама не можеш да знаеш дали А1 може да плати. Со ПЛ се заработува скоро доволно за да се откупи и следната сезона ( реклами , спонзори ...), оваа година не беше баш така пошто цената порасна за 400 000 евра. А со оглед на тоа што ти пополнува програма , се исплати. Е сега работата е само дали си заинтересиран или не.
Прво, ако А1 имал сметка да плати милион евра за Премиер Лига, ќе плателе. Нема причина зошто не би го нарправиле то. Ама и тие немаат. Јас на пример разбрав дека Сител лани платиле 600000 евра, а од реклами вратиле околу 400000 евра. Мене то ми звучи ко голема загуба и очигледно ќе биди огромна загуба ако платат милион евра. А и пополнува програма само за викенд. Глупите сапуници пополнуваат цела недела. А знајеќи го народов, верувам дека не губат многу гледаност телевизиите.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Некни прочитав еден ужасен податок.... Дека Сител сериите како Балдини или како и е да, Горска Љубов... ги откупува за мизерни 7 000 евра по сезона.... На Ѓумуш извадиле преку 400 000 евра од реклами, а цената за неа е мизерна, сигурно пониска од оваа... А и мајка ми е една од тие заразеници, заедно со баба ми.... Јбг.. пола Македонја ги гледа тие серии и тоа срање и ние се прашуваме зошто нема Англиско... Па како да има, кога од овие срања заработуваат преку пола милион евра, од една... Затоа има и по три и четири серии, во еден ден... Од 18 00, до 23 00... Јас дома немам вечерано, заради нив, во последните 6 месеци...

Член од
19 април 2010
Мислења
763
Поени од реакции
28

0:20 i 3:10

--- надополнето ---

Не знам дали е пред неколку децении.Колку што памтам јас Ливерпул пред 3-4 сезони ја уби Барселона на Кампот..
И глупо е да се споредуваат Премиер лигата со Примера,зошто во Шпанија постојат само две екипи.Реал Мадрид и Реал Мадрид.
Се шалам...и Барселона.
Другото е све просек.
Виљареал,Валенсија,Атлетико,Севиља=Сандерленд,Болтон,Бирмингем,Астон Вила.
Значи просечните екипи во ПЛ се исти со екипите ко се на ''врвот'' во Шпанија.
sram da ti e so vakvi gluposti pisis

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.406
Поени од реакции
16.655
^што има тука да се предвидува ? 14-0 гол разлика . дрогба 4 гола и 4-5 асистенции . не мора да се нервирате за месечни награди , аман , ќе дојде и манчестер некој месец на ред .
Е да, истово сакав и ја да го спомнам, убоо ти текнало.
Патем, кој играч од Челси официјално беше избран за играч на месецот? :icon_lol:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.791
Поени од реакции
11.375
"Lampard had surgery on Tuesday and I think that he will start to train this week," Ancelotti told reporters.
WTF?
Со што ли ги дрогираат коњиве во премиер? Небитно што станува за лампард збор, и за било кој друг да се работеше, пак ќе постирав ;)

Btw Wayne Rooney & The Top 10 Football Sex Scandals :tv: Ебачишта

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Се изнадупија сите од англискава репрезентација.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.791
Поени од реакции
11.375
Само нашиве од македонска ги дупи кој ќе стигне.

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Искрено незнам шо точно операција е оваа хернија/кила ама Дрогба се врати за 1 недела, така да ништо чудно што и Лампард ќе заигра одма.

--- надополнето ---

Не дека А1 нема доволно пари, туку ако добро се сеќавам Рамковски имаше изјавено дека место да дава пари за гледање странски фудбал истите ќе ги инвестира во помладите категории за развивање на македонскиот фудбал (претежно Хедис лигата)

Вака ми остана во сеќавање не сум баш сигурен, ако сум грешка однапред се извинувам

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.791
Поени од реакции
11.375
Од толку превари, сигурно има милионче за фрлање за да откупи права на премиер...циган дебарски.

F

fantomX

Гостин
Патем, кој играч од Челси официјално беше избран за играч на месецот? :icon_lol:
Челзи не е болно исфрустриран за успеси и признанија толку многу ко Манчестер Јунајтед за сам да си организира месечни награди за своите играчи.

"Lampard had surgery on Tuesday and I think that he will start to train this week," Ancelotti told reporters.
WTF?
Со што ли ги дрогираат коњиве во премиер? Небитно што станува за лампард збор, и за било кој друг да се работеше, пак ќе постирав ;)

Btw Wayne Rooney & The Top 10 Football Sex Scandals :tv: Ебачишта
Искрено незнам шо точно операција е оваа хернија/кила ама Дрогба се врати за 1 недела, така да ништо чудно што и Лампард ќе заигра одма.
Ова е поентата за Лампард, Дрогба прво требаше да ги пропушти првото а можи и второто коло за таква операција, ама не знам шо напраеле, и видовме колку брзо се врати. А рекорд е опоравувањето на Керик пред Комјунити Шилд-от сезонава, кој ја постира сликата прашалната фаца на Капело кон Керик на доделувањето на медалите има зелено од мене. А можи и линк од изјавата во која Фергусон се извинува шо рекол дека Керик ќе паузира две недели, згрешил човекот де, па стар е... :icon_mrgr

Од толку превари, сигурно има милионче за фрлање за да откупи права на премиер...циган дебарски.
Тој има, А1 има. Ама ако ги дај, ќе ги нема. А и од реклами и слични глупости, нема да ги врати.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.728
Поени од реакции
52.668
Ова е поентата за Лампард, Дрогба прво требаше да ги пропушти првото а можи и второто коло за таква операција, ама не знам шо напраеле, и видовме колку брзо се врати. А рекорд е опоравувањето на Керик пред Комјунити Шилд-от сезонава, кој ја постира сликата прашалната фаца на Капело кон Керик на доделувањето на медалите има зелено од мене. А можи и линк од изјавата во која Фергусон се извинува шо рекол дека Керик ќе паузира две недели, згрешил човекот де, па стар е... :icon_mrgr
Еве ти видео :tv:

Sir Alex Ferguson, who’s made no secret of his contempt for the international competition, could only apologize for his role in the soap opera-esque drama: ” “I can only apologise. I was certain he was out for two weeks, then he came and said he was fit.”
http://manutd.theoffside.com/manchester-united/michael-carrick-fabio-capello-awkward-moment.html

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ко да не го знаете Фергусон дека никогаш не е точен со изјавиве за повреди ебаго :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom