Backmasking-скриени пораки во песните!

• Креатор на темата Креатор на темата girlll
  • Време на започнување Време на започнување

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
За тие што незнаат тоа е кога во одредени песни има скриена порака, обично сатанистичка, кога ќе се пушти одреден дел обратно-
Па зирнете ги легендите .
И уште некои стари легенди тука, а и некои помлади како ..
Што мислите вие за ова?

Болокс! Ако е правено намерно е патетично, ако не е а сепак некој го најде е параноично.

Е, ајде де. Врти назад па објаснувај после шо си напраил.

Мижи Асан да ти баам.

Namerno e praveno.Se primetuva. Osobeno kaj Beatles. A inace pcjodamaster Led Zepellin - Stairway to heaven ili kao i da se vikase e najpoznata vo backmaskingot. No mene sepak mi e najgaden toj delot od Beatles : Pauly is bloody :/

Абе најпозната е, али најбевезе и е измислено тоа... Дека Зеплин сатанисти бе шо зборите вие...

Скриени пораки во песни и музички спотови!

Најдов на нет неколку клипчиња за скриени пораки во песни.
Take a look:

music secrets: hidden messages

Led Zeppelin - stairway to heaven

2pac - yes i'm alive

2pac - 2

Во спотовите на Linkin Park

Дали верувате дека постојат овие работи или тоа е само нашата фантазија, или пак случајност?
Кој е вашиот коментар за нив?
Ако наидете на уште вакви скриени пораки, постирајте ги.

Да не оди темава во канта (сепак си се потрудил), ти ја споив со веќепостоечката од girlll. Бујрум тука постирајте.

Супер е темава . Посебно се наежив на пораките на 2pac и на Битлси :)
Закон закон ...

ццц.. Не знам.. Ова сигурно е случјност. Не знам кој би имал живци да направи ваков текст и нанапред и наназад да има смисла... :(

Ona od girll tretoto video lele na krajot ko ke spiskat :S:S se posrav zimi se :))

Можам да ви гарантирам дека скоро на 100 песни сум слушнал таканаречени скриени пораки,работата е што постојат песни во кои кога ќе се пушти песната од позади се слуша , но сепак нејасно,и многу луѓе можат најразлично да си ги разберат тие мумлања.
Но,сепак постои и една песна како пример , на Пинк Флојд во која кога се слуша песната воочливо е дека има мумлање во позадина , е тоа мумлање кога ќе ја пуштите песната од позади разбирливо се слуша,како вели -

Абре се замарате со овие глупости?!
Тоа од Линкин Парк што е видеото се прави глупости на пример. Според мене сето тоа е направено како дел од спотот а не како скриена порака и сл. туу

Скриени пораки како да не... а има само тамо у една песна на Пинк Флојд

+ имаше уште една ваква тема на форумов за Stairway to heaven

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom