Азем Сула - психички инвалид во Швајцарија, а пратеник во Косово

• Креатор на темата Креатор на темата Mjolnir
  • Време на започнување Време на започнување

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Локација
Скопје, Обединета Македонија
Азем Сула - психички инвалид во Швајцарија, а пратеник во Косово
E3C95CB9D8D20040999D8A09BCD5798D.jpg
Косовскиот парaламент во својот состав го има Азем Сула, кој во Швајцарија прима социјална помош врз основа на комисиско решение за „100-процентна психичка инвалидност“. Ова го пишува весникот „Коха диторе“.
Со оваа дијагноза Сула успеал од Швајцарија да добие илјадници евра, кои сега државата бара да и ги врати, откако било отриено дека тој е пратеник во косовскиот законодавен дом.
Со одлука на Административниот суд на кантонот Солотур во Швајцарија, набројани се, како што стои, измами, фалсификувани потврди и злоупотреби што ги направил Сула, кој е пратеник на владеачката Демократска партија на Косово.
Сула во Швајцарија пристигнал на 20 октомври 1994 година, заедно со сопругата и трите деца и побарал политички азил и тоа право го остварил на во август 1995 година. Во октомри 1999 година добил дозвола за престој Ц.
Во Швајцарија никогаш не работел ништо, живеел со социјална помош и паричен надомсток поради „100-процентна психичка инвалидност“, што е еден вид пензија.
Во изминатиот период, освен социјалната помош, од швајцарското инвалидско осигурување, на име пензија добил 426 илјади франци или 350 илјади евра. Сега во тек е постапка за укинување на ова право. Според „Коха диторе“, Сула додека бил „психички растроен 100 отсто“ во периодот 2001-2003 магистрирал на приватен универзитет во САД, а потоа и докторирал. Од 1998 до 2006 тој често патувал во Албанија.
Од 1999 година е член на Претседателството на ДП на актуелниот премиер Хашим Тачи, а на парлманетарните избори во декември 2010 година е избран за пратеник. Швајцарскиот суд оценува дека голема грешка е на швајцарските власти што му дале Ц дозвола за престој, во време кога тој бил началник на Генерал-штабот на ОВК и учесник на Конференцијата во Рамбуе, а потоа и министер за одбрана на Косово. (В.Т.)
А ние го имаме Али Ахмети! Мислам дека и он имал слична дијагноза...

Овој мене ми личи како на "Гркот" од The Wire, се гледа мафијашка фаца.

The_Wire_The_Greek_crop_340x234.jpg

Овој мене ми личи како на "Гркот" од The Wire, се гледа мафијашка фаца.

The_Wire_The_Greek_crop_340x234.jpg
Можда од таму дополнителни пари црпел или ако не друго идеи :-)

350 илјади евра ја скамнал Швицарска и уште отишол пратеник да биде. Абдал.

350 илјади евра ја скамнал Швицарска и уште отишол пратеник да биде. Абдал.
Добро ги вложил отишол у Америка и станал магистер а подоцна и Доктор еееј :-)

Не е пречка да биде пратеник најверојатно таа болест.
Не да не е пречка туку дури би рекол после долги години набљудување на политичката сцена дека е посакувана особина, особено ако целта е да се биде популарен политичар.

Инаку, честито на мужчево....нишај врата земај плата 0 се кладам дека и жена му е некоја јака пичкетина од што е толкав фраер.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lux
Не бе нема врска Албанците се на високо развиено интелектуално ниво они никогаш не би гласале ментално ретардирана особа

Не бе нема врска Албанците се на високо развиено интелектуално ниво они никогаш не би гласале ментално ретардирана особа

Читаш ли ти што е работата ... има доса луѓе што земаат швајцарска инвалидска пензија , но ниедно влакно не им фали.
Порано многу лесно земале инвалидска пензија , но денеска велат тешко е.
Земале пензија ,а со тоа слободно време , па се ангажирале во патриотски работи , Швајцарија била централата.

Читаш ли ти што е работата ... има доса луѓе што земаат швајцарска инвалидска пензија , но ниедно влакно не им фали.
Порано многу лесно земале инвалидска пензија , но денеска велат тешко е.
Земале пензија ,а со тоа слободно време , па се ангажирале во патриотски работи , Швајцарија била централата.
Епа супер брат топ сте вие сте мн добра нација не дека сте примитивни и инцестни и грозни говеда уживај :D ја сум за тоа ја сум за соживот

Изгледа кај нашево малцинство ова е честа појава ... ете и ние си имаме таков во парламентот наш ... Ахмети со дијагноза на шизофренија потврдена од швајцарски доктори исто така зема швајцарска пензија и си седи во парламентот .

Абе душички, ова идејава за голема Албанија сите ги прави шизофреничари, психички се мрднуваат а западните служби како ги дал господ едвај чекаат да употребат таков тоалетен папир.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom