Australian Open 2015 I 19 Јануари - 1 Февруари I

• Креатор на темата Креатор на темата Red John
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои АО 2015?

• Вкупно гласачи
    27
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 мај 2009
Мислења
10.157
Поени од реакции
23.299
dreamscityimg_1388608380_591.jpg

И така, постпразнично време е за малце (повеќе) тенис. А сето тоа благодарение на првиот гренд слем за годинава, Австралија опен кој се одржува по 103 пат.

Најдобрите се спремни за турнирот, нив им се приклучува и Дел Потро кој ја паузираше речиси цела 2014, е сега колку е спремен за да му ги помати сметките на фаворитите е прашање.
Фаворит е најдобриот тенисер моментално Новак Ѓоковиќ кој во условно речено припремите за Австралија е не помина баш најсјајно шо на пример не мора ништо да значи, од друга страна го имаме Федерер кој го освои brisbane и ја забележа својата јубилејна 1000та победа и бла бла рекорди. :D Тука е и Надал, ама пошто пак изгуби од нискоразреден тенисер не знаеме во која брзина има убацено па ваљда нема да се избламира пак. Мареј е конечно комплетно здрав и редно е да почни да игра како шо му доликува. Мора да го спомнеме и минатогодишниот освојувач Вавринка кој редовно овде игра одлично а особено одлично против Новак. Стефан вели Нишикори бил страшен пред АО, па да му веруваме и да очекуваме од него да направи нешто повеќе тука. А и на Чилиќ ако му тргни сервисот можи далеку да стаса. Се друго е пациентела и топовски месо.

Ждребот за мажите

Ждребот за жените

Серена е најјака
Дајте и кај мажите нека игра
оууу Бушар убава
многу стенкаат овие бе
и Кириленко убава била бе, Маричето стандард

f04da2da78cd144f47ad21.JPG

linaausopenwinner.jpg

Берете ум дечки.

:vozbud: Aww yiss...тениската сезона ис бек бичс :vozbud:

Пред се колку и да звучи клише очекувам добар тенис..а после тоа, се надевам дека Надал ќе успее да ја освои титулата и покрај тоа што се сомневам дека ќе се случи тоа..што би се рекло 1/4 финале минимум па после што и да се прави е плус за мене навивачки.

Се надевам тенисерите како Вавринка,Нишикори,Ферер и компанија ќе имаат добри партии а и баш ме интересира како ќе се покаже Дел Потро.

Во секој случај ќе биде забавно.

Ќе стаса Чилиќ, ама во Загреб. Не игра Марин во Мелбурн, се откажа поради повреда на рамото. И последнава слика не ти требала, зеам те рашљакам. :kuracc:

Вака уз учење земав го разгледав ждребот, Кеи ми е еден од главните фаворити за титула, нормално Ноле е прв затоа што има најдобри резултати на овој вид бетон, али јас сепак ќе одам со Нишикори, да биде поинтересно. Рафа без припремни мечеви на Слем мислам дека нема теорија да направи нешто повеќе, али секако очекувам да игра 1/2 финале, па зошто да не и финале.
Федерер има доста заебан ждреб, али до 1/4 финале би требало да е спрдња.

И Вердаско секако ќе се погрижи Новак пред време да го заврши своето учество на турнирот. :angel: Вавринка сакам некако да стигне у финале со Надал и да му биде дупната таа празна глава што ја има, али за ова секако шансите се мали.

Na tolku chekanje na temata , si mozel i povekje da se pomacish. Sepak , ne e losho.
Zdrebot na prv pogled e epten naklonet prema Novak. Isner mu e najseriozen do 1/8 finale ,za da potoa se Delpo,Monfils ili Raonich , bar na hartija , shto e siguren premin do polufinale bidejki se igra vo tri seta. Dali ke e Stan ili Kei drugiot polufinalist , tipchinjata imaat veresija za vrakjanje kaj Novak shto mi dava za pravo da kazam deka Novak e 90 % siguren finalist.
Vo dolniot del ke e epten zabavno , ushte od prviot den ke ima interesni dueli, no smetam deka Marej ke e drugiot finalist

Делпо не го сметајте за сериозен противник на турниров, не може бекенд да изигра, само слајсува. Далеку е од нивото на кое треба да биде.

Делпо не го сметајте за сериозен противник на турниров, не може бекенд да изигра, само слајсува. Далеку е од нивото на кое треба да биде.

Можи си ја чува раката за оние бомбастични форхенди од трчање, не сака да заврши ко Чилиќ повреден уште не почнат турнирот. :D

Можи си ја чува раката за оние бомбастични форхенди од трчање, не сака да заврши ко Чилиќ повреден уште не почнат турнирот. :D
Абе он форхендот си го млати ко порано, ама од бекенд ништо не може да изигра. А без бекенд каде? :D
Рано е за Делпо, тек од бетоните во Америка таму може да се очекуваат добри игри од него.

Абе он форхендот си го млати ко порано, ама од бекенд ништо не може да изигра. А без бекенд каде? :D
Рано е за Делпо, тек од бетоните во Америка таму може да се очекуваат добри игри од него.

Абе и онака не очекувам многу од него, али него бекхендот и пред тоа му беше колку да го префрли топчето.

Али зато Нишикори ако не изненади, до март не пишувај овде. :D

Абе и онака не очекувам многу од него, али него бекхендот и пред тоа му беше колку да го префрли топчето.

Али зато Нишикори ако не изненади, до март не пишувај овде. :D
Познавајќи ги моите мувларски способности...

Многу го почитувам Јапончето и стварно сакам да одигра страшен турнир овде. Лани немаше среќа и налета на Рафа али уопште не беше лесен тој меч, имаше многу среќа Рафа. На Ролан Гарос отиде повреден па затоа и испадна во првото коло, на Вимблдон изигра солидно и изгуби од Раонич во тесен меч, а на УСО сите знаеме што се деси. Така да ако направи нешто повеќе овде, а алудирам на полуфинале, финале или титула, за мене нема да е некое изненадување зашто Кеи е топ 5 играч и напредува од ден во ден.

Дел Потро уште пред повредата многу често го практикуваше слајс бекендот нека не ве чуди тоа, со формата е малце во минус нормално ама да знаете убаво ке го испоти психото во прво коло. :D

Делпо ќе биде добар за бркање да изгуби рано по кладилнициве :D

Оооо сефте модераторе, си тераш во твој стил пак не се менуваш. :D
Тежок ждреб за Федерер, но навидум таквите испаѓаат лесни. Можно е рано испаѓање на Мареј, па и Надал па лесно да се исчисти патот до финалето... Сепак, чекор по чекор очекувам барем 1/4 финале, потоа ќе видиме. Новак лагано би требало до финале, други прогнози тешко се прават.

Најмерачки гренд-слем ми е овај, си стануваш сабајле like a boss и дирек ги гледаш утакмиците, иначе на другите треси се цел ден за да дочекаш полуфинале/финале...

Полуфинале Новак - Нишикори 3-1
Надал - Федерер 3-1

Финале Новак - Надал 3-2

Бердих педерот пак ќе се извлече до 1/4 финале, ако не и до полу.

Малце ми е мака (од кладилница - аспект) што сум зафатен со учење до 26ти, нема баш најдобро да ја пратам првата недела за жал, ама таман сум слободен за втората недела, која секако е и далеку поинтересна. :D

Дел Потро го откажал настапот ... шо уста ке имавте го искобевте човекот ццц :uzi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom