Audi 3 или Golf 4?

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
И само една од тие ја возат? Ако веќе инсистираме дека, да ги наречеме, “викенд возилата“ го искривуваат “вистинскиот“ просек кон долу (иако не верувам дека ги има во толкав број и дека во исто време нивната употреба е толку мала како што вели цтркантиа), зарем овој ефект не е компензиран од службените коли коишто поминуваат преку 50,000 годишно (податоци од интернет, не од ракав) и коишто го поместуваат просекот кон горе? Или рент-а-кар колите коишто поминуваат накај 100,000 (пак, податоци од интернет, не од ракав)?
Вие у фамилија само една кола имате.И ретко кој живее и работи во ист град.
Тие податоци за поминати киломерти од баби и жени да не се случајно,само тие малце возат!?

Член од
23 јануари 2012
Мислења
17
Поени од реакции
0
дечки... ми забегавте малку од темава, само ме интересираше мислење на некој што ги искусил обете возила :)

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.924
ако е иста цена меѓу ауди и голф тогаш земај ауди и ич не бери гајле ,само гледај да е добро сочувано и дали им фали нешто на моторот и диференцијалот и најважно серво-волан зашто обично сопственикот знаел дека нешто му фали а не сака да плати скапи делови и го продава посебно за класите како Ауди,БМВ и Мерџо но тоа е ретко;)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Мојот глас оди за Ауди... од VW логото ми се лоши.

ако е иста цена меѓу ауди и голф
Нити било, нити е, нити ќе биди...
Види колку пари кошта Ауди А3 и ист таков Гољф... едно 5000 евра Аудито е поскапо, прајме муабет за ново.

Нешто слично е и за половно.

тогаш земај ауди и ич не бери гајле ,само гледај да е добро сочувано и дали им фали нешто на моторот и диференцијалот и
Диференцијал, кај лада... возило со преден погон, јок диференцијал.

најважно серво-волан зашто обично сопственикот знаел дека нешто му фали а не сака да плати скапи делови и го продава посебно за класите како Ауди,БМВ и Мерџо но тоа е ретко;)
Аха да, требаше да му речиш и да провери некој штраф од тркалото да не фали... си отворил бе некогаш под хауба на Голф/Ауди поново од 1994?Од Голф 3 и Ауди 80 B4 па навака, нема возило без серво АЛО. Ко не знајте, не лупајте на памет.

За Мерцедес незнам шо да ти коментирам, ене го од 1975 со серво е од фабрика...

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
дечки... ми забегавте малку од темава, само ме интересираше мислење на некој што ги искусил обете возила :)
Vo osnova se raboti za istoto podvozje,znaci samo karoserijata e druga. Sve e isto znaci motori,menjači,amortizacija(amortizeri,federi)kočnici diskovi,poluosovini itn. Vo vožnja znači nema razlika. Toa ti e isto kako da gi sporeduvač naprimer pežo 106 i saxo,i kaj ovie sve e isto samo karoserijata e druga. Baš kako da se voziš so ist vozilo.
a3 e možebi malce potivok od 4kata,verojatno karoserijata ima podobra zvučna izolacija. Problem kaj audi a3 e edino toa što so 4 vrati ič gi nema.
:)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Коа купуваш половно се гледа кое е во подобра состојба, после желбите, и 4 ката се споредува со астра фокус не со ауди. Ауди секако ако купуваш ново, а вака гледај шо е посочувано и поново

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.924
Мојот глас оди за Ауди... од VW логото ми се лоши.

Нити било, нити е, нити ќе биди...
Види колку пари кошта Ауди А3 и ист таков Гољф... едно 5000 евра Аудито е поскапо, прајме муабет за ново.

Нешто слично е и за половно.

Диференцијал, кај лада... возило со преден погон, јок диференцијал.

Аха да, требаше да му речиш и да провери некој штраф од тркалото да не фали... си отворил бе некогаш под хауба на Голф/Ауди поново од 1994?Од Голф 3 и Ауди 80 B4 па навака, нема возило без серво АЛО. Ко не знајте, не лупајте на памет.

За Мерцедес незнам шо да ти коментирам, ене го од 1975 со серво е од фабрика...
не лупам на памет видов што прават во станица за регистрација за серво-волан на ауди А4 година на производ 1991 или 1994 не ми текнува имаше некоја маана околу сервото ,а за диференцијал ма јок постојат Ауди квадро:D а тоа што викаш нема возило без серво тоа е точно особено за високата класа како БМВ, АУДИ, Мерџо од постарите модели испод 1992-та год.:D Ма јок:)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
не лупам на памет видов што прават во станица за регистрација за серво-волан на ауди А4 година на производ 1991 или 1994 не ми текнува имаше некоја маана околу сервото
A4 се произведуваат од 1995 па навака... така да нема шанси да било 1991. А за маана околу сервото, една е универзална кај сите: ако не е одржувано правилно, течи масло.

а за диференцијал ма јок постојат Ауди квадро:D
Во глобала појќето се кварт (без т на крајо), ептен ретки се квадро.

Член од
12 јули 2012
Мислења
3
Поени од реакции
2
Prijatele i jas isto se dvoumam pomegju tie dve vozila no najverovatno ke zemam audi a3 planiram da odam vo slovenia ama nemam nikakvo iskustvo so uvoz na polovni vozila pa zatoa dokolku nekoj znae ke ve zamolam da mi kazete kolku ke me kosta za audi a3 1.9 TDI 1896 ccm 74kw / 101 KM 2002 godina cenata na kolata e 3500 eura odnapret vi blagodaram I MOJ SOVET AKO SEUSTE NEMAS ZEMENO DA SI ZEMES A3 CARSKA KOLA E POZDRAV

Член од
1 февруари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
236
Навистина двете се добри аудето е поскапо за одржјвање ама е лично, голфчето е поефтино ама не е лично колку ауди. А јас не би зел ни едно ни друго туку трето Мерцедес :)

Sent from my ALCATEL_one_touch_995 using Tapatalk

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.884
Секој има свој вкус мене ми се одвратни Ауди и одбрав Голф 4, некој па обратно не може сите да сакаме иста марка. Некои имаат негативно искуство со Ауди некои со Голф зависи како ќе се погоди.
Оставите го он да одлучи ако веќе не е купил. Можам а му дадам совет само за голфот на сликата.
Увезен е од странство и тоа за смешна цена - 2007 година е.:pipi:

545131_317140275036320_1793944662_n.jpg

L

Luki Junior

Гостин
Голф 4ка 2007ма????? Тава са прикаски за мали деца. Последните 4ки са излезени некаде Јули/Август 2003та..

Ах да си довршам мислата... Убаво и евтино никојпат не одат заедно... особено не за коли...

Член од
26 февруари 2012
Мислења
117
Поени од реакции
19
Голф 4ка 2007ма????? Тава са прикаски за мали деца. Последните 4ки са излезени некаде Јули/Август 2003та..

Ах да си довршам мислата... Убаво и евтино никојпат не одат заедно... особено не за коли...
Да не мислела за голф петица,ипак е женско..

L

Luki Junior

Гостин
Ако е мома, мy most humblest and deepest apologies за прегрубото изразуваер.. :pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi:

Некој си игра мајтап со неа..

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Бандашите и затемнетите стакла се од 2007:pipi: ,голфчето едно 5,6 години постаро....:D:pos:
П.С.
luki junior ја долови поентата(y) ,убаво е ефтино не одат заедно...докажано и проверено....(освен ако не купуваш од некој близок роднина,пријател кој нема задни намери)....:нинџ:...
Ете ќе тргнам од мене,барав кола речиси 8 месеци,се скапав од дремење по интернети,јавувања по телефони,проверки кај мајстори....
Се запнав да зеам пасат и само пасат,за друго нејќев ни да слушнам,и на крај сосема случајно купив ауди а4...:D(таква шанса не смеев да испуштам,иако ја платив малку поскапо отколку шо планирав да дадам за пасатот)...
Се е случајно со колите,како ќе ја начекаш...ако вреди колата ако те бендиса,па ако при проверката на мајстор се покажи исправна и ако се погодите со цената со продавачот тогаш нема шо да се мисли ....
Се е во личниот вкус,дали ќе ве бендиса,а кога се работи за марки како audi и vw(кои имаат премногу исти делови,мотори)тогаш нема некоја огромна разлика....нијанси одлучуваат...
П.С.
Совет,без разлика шо кола сакате да купите(да се надоврзам на темата општо за купување половна кола,да споделам некои искуства кои можат да ви бидат од корист)......
Подобро од Македонија да се купи кола,барем имате можност детално да ја проверите....со однапред дадени пари за некој да ви ја донеси од странство тоа е чиста лотарија.......(не дека и вака не е )ама ризикот е помал....вака кога ќе ја донесите колата од странство нема каење после,скратен е изборот.....
ОБАВЕЗНО КОЛАТА ОДНЕСЕТЕ ЈА НА КОМЈУТЕРСКА ДИЈАГНОСТИКА..За проверка на предница најдобро е на технички преглед,таму најдобро ќе кажи дали има некој проблем со амортизација,рамена,јабучици и сл.бесплатна е проверката...
( а за компјутерска проверка земаат околу 500 денари ,има во речиси секој поопремен сервис)...
Можеби некој ќе речи дека доволно е да се оди само со свој мајстор да се види колата,ама не е така...ете многу примери видов последните неколку месеци,и лично и со мои другари шо купија коли на старо....какви само преваранти има то чудо нешто..:нинџ:
Гледав еден пасат,97 годиште,вака на прв поглед пасатот беше одлично зачуван,прва боја,една гребнатинка немаше,моторот работи преди...
И му викам на дечкото шо ја продаваше да ја однесиме на компјутерска дијагностика....
Малку се зачуди,чудно му падна зошто други не му барале претходно ваква работа,и се согласи....
И носење на компјутер и почна да свети на екранот на компјутерот ЦРВЕНО,ЦРВЕНО,ЦРВЕНО
Абс-от покажуваше проблем,аирбегот исто,проблем со компресијата,проблем со климата....:tapp:
Па после ги ресетираа,ги изгуби дел од аномалиите,ама кој ти гарантира дека за 50,100 ком нема пак да се појават?
А вака на прв поглед не ги гледаш тие проблеми...
И чиста среќа шо не падна договор со продавачот(малку фалеше)..:свиркам:
Друг пример,еден другар пред некој месец зеде пежо 206 2003 година(ја плати пресолено):eek: ,колата вака каросериски нема/ше мана.....
Алуминиумски бандажи..дрн,дрн...внатре седишта зачувани,маска....
Арно ама,дечкото се договори со продавачот без да се однеси на дијагностика колата...
И ја зеде колата...и му викам абе на компјутерска дијагностика ја однесе колата?ми вика НЕ шо е то?:tapp: :confused:..
И носење на сервис,ја уклучуваат и шо ќе излези...
Воздушното перниче не работи,проблем со абс,цревото од климата скинато...:facepalm:
И за шо ја плаќа чоек колата толку пари,.ако не ти работат овие работи?:mad:да ти се плукнам и во годината и во зачуваноста на колата(каросериски).....
Значи кој преваранти има меѓу дилерите.....
Изгледа во огласите кога пишат фул опрема мислат само на бандаши и на отворање на прозори на дугме:tapp:....
Сега за да ја среди ќе му требаат еден куп пари,и едно пежо 206(ниска класа)ќе го фати како да купил пасат од 2000 год....:confused:и кај е есапот овде?
Ако е така подобро да си земи чоек фичо,чиста механика,и бркај работа,и моли се ако,закочи закочи...ако не то е....
Пуштетете ги во погон сите сетила кога купувате стара кола...проверете се.....
Ако продавачот нејќи да се однеси на дијагностика значи колата има некоја мана,тогаш бегајте од тие шо подалеку...
Е сега не значи дека и со проверка се ќе биди цакуп пакум,ама барем ќе имаш некоја каква таква сигурност за вложените пари....
Сепак стара кола е мачка во вреќа да не се лажиме...:гик:

Kajgana Shop

На врв Bottom