ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
My fav masters tournament !! :D

Ја гледам баш воведната емисија на СК и првиот меч го најавија за 18.00 - Вавринка vs Налбандијан .. Доста неизвесен дуел на самиот старт, дерби на првото коло.

Инаку најавија е дека турнирот годинава е доста ослабнат, ќе недостигаат Содерлинг, Ферер и Родик од првата 10ка ..

Мареј АУТ !! :eek:

Права катастрофа од двократниот по ред Шампион на Монтреал, рапсодија беше ова.

Мислам на почетокот на сезонава загуби од Андерсон на некој турнир, а и Ноле лани падна на некој мастерс турнир од Андерсон. И осеќав дека ќе биде двојка, ама ме мрзеше да уплатам...

Мареј ме разочара.Незнам што се случило таму денес ама таков играч како него несмеел да дозволи барем не со 6-3 6-1 да изгуби.Андерсон не е за потценување (никој не е) ама Мареј несмее да си дозволи вакви порази.Сите очекуваме Гренд Слем да освои и да почне конечно својот потенцијал да го користи а тој абер како да нема.За мене сеуште е голем фаворит за US Open ама мора да се стегне и сериозно да си ја свати работата.Каков талент човече, криво ми е да го гледам со вакви резултати

Иначе ја уплатив спортска кец :(

iphoneRain.jpg

Штета, мечевите во Монтреал се прекинати заради дождот кој непрестано врни, а требаше во овој момент да започни мечот
Ѓоковиќ-Давиденко...којзнае тој меч и дали ќе се одигра денеска, бидејќи пред него има уште доста мечеви за одигрување.

Штета, мечевите во Монтреал се прекинати заради дождот кој непрестано врни, а требаше во овој момент да започни мечот Ѓоковиќ-Давиденко...којзнае тој меч и дали ќе се одигра денеска, бидејќи пред него има уште доста мечеви за одигрување.

Вечерва во 20:00 часот на Спорт Клуб ќе ја даваат Џоковиќ - Давиденко :D

Вечерва во 20:00 часот на Спорт Клуб ќе ја даваат Џоковиќ - Давиденко :D
Ако ја даваат на МТВ ќе ја гледам, СК ја неам на кабловска:mad:
Иначе од 18 часот на МТВ 1 ќе оди директен пренос од мечот Федерер - Посписил ( o_O) ..а Ѓоковиќ мислам дека е од 21.30 часот.
Надал игра со Хрватот Иван Додиг, би требало и тој меч да биди интересен, бидејќи Надал најави дека не е 100% спремен за овој турнир, а Додиг и не е баш толку слаб тенисер.

Ако ја даваат на МТВ ќе ја гледам, СК ја неам на кабловска:mad:
Иначе од 18 часот на МТВ 1 ќе оди директен пренос од мечот Федерер - Посписил ( o_O) ..а Ѓоковиќ мислам дека е од 21.30 часот.
Надал игра со Хрватот Иван Додиг, би требало и тој меч да биди интересен, бидејќи Надал најави дека не е 100% спремен за овој турнир, а Додиг и не е баш толку слаб тенисер.

Како да видов реклама и на МТВ1 за Џоковиќ - Давиденко, само не ме фаќај за збор :D

Ферџо лесно мина понатаму, а Иснер излезе како победник против Багдатис од вчерашниот прекинат меч. Во наредното коло амерот ќе се сретне со Троицки.

Џокович треба да започне околу 20.30. На МТВ ја најавија Надал-Додиг (од 23.00 мислам), а за Ноле не знам, не видов најава ..

Ферџо лесно мина понатаму, а Иснер излезе како победник против Багдатис од вчерашниот прекинат меч. Во наредното коло амерот ќе се сретне со Троицки.

Џокович треба да започне околу 20.30. На МТВ ја најавија Надал-Додиг (од 23.00 мислам), а за Ноле не знам, не видов најава ..
И Новак и Надал ќе ги пренесуваат.

Аууу каков интересен сет, 61 минута, не полн со којзнае какви поени, повеќе на грешки од Давиденко или Ноле, но сепак со 5 брејк поени, 4-1 водство за Давиденко и победа на Ноле од 7-5 :D Ајмоооо Нолее :D

И македонскиот филм беше спомнат во тенисов...браво Спорт Клуб хаха :)

Сега имаше еден добар коментар: Choker vs Djoker :)

Над 40 грешки имаше Давиденко, на крај со негова грешка Новак го доби мечот.
Не гледавме убав тенис, но на крајот победата се важи како таква.
Во следно коло или Дел Потро или Чилич, ќе биди тешко трето коло за него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom