ATP тенис - општа дискусија

Член од
23 август 2010
Мислења
39.356
Поени од реакции
113.673
Да, најмал проблем е понашањето, требаше ко сите да ја наведне главата и да остане послушник и поданик на креаторите на најголемото здравствено, медицинско и човечко фијаско во историјата на универзумот.
Да, пошо гледам невиден успех постигна со неговото противење за вакцините, масовна невакцинација има сега низ светот.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Да, најмал проблем е понашањето, требаше ко сите да ја наведне главата и да остане послушник и поданик на креаторите на најголемото здравствено, медицинско и човечко фијаско во историјата на универзумот.
Cool story bruh

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Да, пошо гледам невиден успех постигна со неговото противење за вакцините, масовна невакцинација има сега низ светот.
Не му ни беше тоа целта идиоте. Ради таква секташка и безвезна причина одлучија да го банираат.

Од друга страна па гледам каков успех постигна масовната хистерија за вакцини. Браво, го заштитија светот.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.897
Поени од реакции
11.198
Обидот му беше добар, го поддржував и јас, али реализацијата му беше фијаско, т.е. многу аматерски изигра цел негов тим што не ги испланираа работите на време и на крајот излегоа сомнителни сите докази што ги приложуваа.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.356
Поени од реакции
113.673
Па како да не викам дека преувеличува повреди кога во Рим едвај оди се влече на терен, а една недела подоцна доминира на РГ без знаци на повреда.
Ова не му е првпат, он цело време е нешто повреден па пак си осваја.

Мене ми нема логика искрено.
И чекај сеа ти сериозно мислиш дека он глумеше и сценираше против Шаповалов? Ете така ќе му текне на Надал да глуми и да изгуби од Шаповалов, нема проблем. Ти пишав и поназад, цел РГ го играл под инјекции и со ризик од посериозна повреда али како што кажа самиот РГ е најбитен турнир за него па вредел ризикот очигледно. Понатаму сигурно нема да продолжи со тој третман и ќе гледа да го среди стапалото. Не знам што е тука фолирантски, стварно не можам да те разберам.
Автоматски споено мислење:

Не му ни беше тоа целта идиоте. Ради таква секташка и безвезна причина одлучија да го банираат.

Од друга страна па гледам каков успех постигна масовната хистерија за вакцини. Браво, го заштитија светот.
Иронично е кажано говедо едно. Муабетот е дека он ништо не постигна со тоа инаетење освен што си наштето себе си од тениски аспект. А можеше и другачие да изигра али он си знае најдобро.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.531
Поени од реакции
66.070
Не не, требаше да иде контра сите, како кога се реши да прави турнир во Белград, во сред епидемија, кога сите му укажуваа дека ке направи нов кластер. Нормално, заврши со извинување и тотално фијаско. Идење контра во секоја можна прилика не е секогаш најпаметната опција.

Самиот си скрати шанса за најмалку 3 Гренд Слема.

Последно уредено:
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Не не, требаше да иде контра сите, како кога се реши да прави турнир во Белград, во сред епидемија, кога сите му укажуваа дека ке направи нов кластер. Нормално, заврши со извинување и тотално фијаско. Идење контра во секоја можна прилика не е секогаш најпаметната опција.

Не отиде контра сите. Едноставно одлучи да не се вакцинира, нешто што беше/е оставено на сопствен избор на индивидуалец. Да не се повторуваме сега, Австралија како држава се посрамоти пред цел свет со банот, знаеме зошто не му дозволија влез.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
И чекај сеа ти сериозно мислиш дека он глумеше и сценираше против Шаповалов? Ете така ќе му текне на Надал да глуми и да изгуби од Шаповалов, нема проблем. Ти пишав и поназад, цел РГ го играл под инјекции и со ризик од посериозна повреда али како што кажа самиот РГ е најбитен турнир за него па вредел ризикот очигледно. Понатаму сигурно нема да продолжи со тој третман и ќе гледа да го среди стапалото. Не знам што е тука фолирантски, стварно не можам да те разберам.
Ама он цел живот игра со тие повреди и инекции ради стилот на игра што го фура пошто му носи резултати. Уште пред десеттина години се збореше на големо дека Рафа нема да може да игра на високо ниво кога ќе е 30+ како Фед па еве го се уште е на врвот на 36.

Јас не викам дека глумел против Шапо, си има проблем со стапалото и го стегнало во моментот. Ама после мечот он вика дека не се повредил сега, туку дека е секогаш повреден. Па инсинуира дека РГ му е под знак прашалник.

Една недела подоцна нема никаков знак на повреда и се шета до финале како во Рио после АО14. Значи он со умртвени нерви и без чувство на стапалото ради анестетици може сите да ги наттрча и надигра? Капа доле тогаш што да кажам друго.
Не знам само како си дава право да збори дека Новак бил опседнат со слемови, а он нога жртвува за титули :toe:

Да, кога не сакаше лактот да го оперира и изгуби година ипол во најдобри години со што им дозволи на Рафа и Фед да играат тенис малце.
@vidooq мислам нема да ти даде нотифкација на двајца кога реплицирам па затоа тагот.

Иначе кога се збори за "изгубени" слемови тогаш ставете една цртка кај Ноле за откажаниот Вимблдон 2020 :sneaky:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.356
Поени од реакции
113.673
Не знам само како си дава право да збори дека Новак бил опседнат со слемови, а он нога жртвува за титули
Никогаш нема кажано вакво нешто. На ваквите прашања одговара со дека не му е битно кој колку ГС титули ќе има на крајот од кариерите пошо веќе сите направиле премногу за овој спорт и дека само ужива во тоа што му има останато до пензија. Ок, јасно е дека сака да скине притисок од плеќи, зато и одговара вака, далеку од тоа дека не му е битно колку слемови ќе освои до крајот на кариерата. Ама па и новинариве бе брат, еве две недели на РГ му ја гледав секоја прес конференција, све истите глупи прашања, стапалото, 22 слема, Вимблдон, и све у круг цело ебано време. Еден не праша нешто во врска со играта, сегменти од неа, гејмплан итн итн.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Никогаш нема кажано вакво нешто. На ваквите прашања одговара со дека не му е битно кој колку ГС титули ќе има на крајот од кариерите пошо веќе сите направиле премногу за овој спорт и дека само ужива во тоа што му има останато до пензија. Ок, јасно е дека сака да скине притисок од плеќи, зато и одговара вака, далеку од тоа дека не му е битно колку слемови ќе освои до крајот на кариерата. Ама па и новинариве бе брат, еве две недели на РГ му ја гледав секоја прес конференција, све истите глупи прашања, стапалото, 22 слема, Вимблдон, и све у круг цело ебано време. Еден не праша нешто во врска со играта, сегменти од неа, гејмплан итн итн.
Лани го кажа тоа.

‘Novak Djokovic is more obsessed with winning more Grand Slams’, says Rafa Nadal

“I enjoy what I am doing. I am happy playing tennis. Of course, I want to win more Slams, yes. No doubt about that,” Nadal said in an interview with Metro.

“But I never get – I mean, Novak is more obsessed about this, more focused. Not in a negative way. No, he’s more focused on just these things and it means a lot to him all of this stuff.

“Like he’s always saying and talking about these records and well done for him, but it’s not my approach to my tennis career. I have a healthy ambition.

“Of course, I am ambitious, if not I would never be in the position I am today but I have probably a different kind of ambition than him, for example.
“I just keep going, keep doing what I’m doing and just try to put myself in a position to keep enjoying the tour and, of course, try to achieve as much as possible.

“I am super satisfied about the career I’m having. Not today, I was super satisfied years ago already but I am not making a step back in motivation because of that. I don’t get frustrated if I am losing one tournament, I am trying to approach the thing in a different way.”

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.003
Поени од реакции
1.296
dobra poenta
uff,ovde se razgorel forumov be :)
Nadalovci ovde na forumov se poznati po muabeti ,,sho bi bilo koga bi bilo,,
abe daj kulirajte,likuvajte, gi nacuka 22 slema fanatikot.Spremen e za pusta statistika i invalid da ostane,buta sve zivo i divo vo sebe samo da si go zadovoli naludnichavoto ego.A pazi ludost,dava izjava deka Djovak bil opsednat so slemovite,a ovoj ladno ladno ne se vakcinira po cena da ne igra na nieden slem.Rekov,slavete,likuvajte,ima najmnogu slemovi,ama ne preseruvajte so tie povredi i sl.Ta cela negova kariera e so kontroverzi,povreda,pa magichno brzo ozdravuva,pa koleno,pa nekoj sindrom na koleno,pa grbot,pa stomakot,pa sega doz avame ustvari stopaloto bilo,pak nekoj sindrom,pa terapii kontroverzni so ne znam kakvi kletki direktno na povredenoto mesto,pa specijalni otstapki od ATP za koristenje na nekakva terapija shto e zabraneta,pa crno na belo dokazano deka e teniser shto najmalku go testiraat od Wada (antidoping agencijata), pa krajno ladno ladno si priz a sega za anesteticite,kujznae shto primal u stvari.Godina dena e postar od Djovak,izgleda ruinirano kako zombi na steroidi,fleki po liceto,deluva postaro od Federer, ovoj ko mladich e prema nego,za Djovak muabet da ne pravime,deluva 10 godini pomlado_Okej,tipov e zemjash najdobar u istorija i vo sledni sto godini,ne mu smeta prashinata,pesokot vo oci,neramninite,nepravilniot odskok,ok
ama nemojte da ramnite so Djovak i Fed na drugite podlogi,zemjata go vadi.Kako i da e,22 se povekje od 20,respect,ama vo se drugo e poslab od Djovak.Zavrshniot masters,kolku sakate Nadalovci omalovazuvajte go,ama golema damka e shto nikad go nema osvoeno.Zavrshniot ima edna specifika,nema losh ili dobar zdreb,tuku najdobrite 8 vo momentov se tuka,imash tri mecha,shansa za popraven,nema slab protivnik.Majstor treba da si nad majstorite da go osvoish.Nekoj 6 pati,nekoj niednash ,unfortunately.
I okolu ,,povredite,, na Rafa, dali se iscenirani ili vistinski on si znae, ama ,
ushte pred desetina godini pishav ovde,ama ne oti sum mnogu pameten i nachitan za sportskiot fizikus i stil na igrachite,tuku pak nekoja esencija sum sobral od povekje pametni i ucheni lugje na taa tema,i vika vaka
stilot na igra shto go neguva Rafa,forhendot shto go vadi od koleno,trchanjeto vo rik erc za izvlekuvanje na forhend,i kraj o dolgite defanzivni razmeni na zemja so beskonechno trchanje vamos tamos si go zemaat danokot,negov izbor.Sigurno mnogu pati i Fed i Djovak se imale situacija kade mozat da rizikuvaat preforsiranje na nekoj mech,po sekoja cena,pa sme bile svedoci kako se shtedat i doziraat ,pa igrat agresivno,kratat poeni i sl.(lichno jas eve za Djovak imam vo arhiva desetina mecha,eve najtaze RG 2022 i mecot so Nadal).
Si shibal anestetici be ludakot,daj ne se zaebavajte be,da ne custvuva nishto vo stopaloto,po doping zdravje.Abe pain kiler pilulite shto gi primat teniserite na nekoj mech,pa mora oficijalen lekar od ATP da im go odobri i dade,pred nego go pijat,ovoj si shibal inekcii so sopstven lekar home made
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Член од
6 март 2019
Мислења
404
Поени од реакции
600
@undercover не сакам да те навредам, ама на што апови си брат? Озбилно го мислиш ова што го пиша? Прво, да признаам маки измачив док прочитам се, два пати гасев таб па се враќав. За какви магични опоравувања збориш бе човек, Надал има месеци и месеци од турнири отсуствувано. Па колку време му требаше да се враќа у ритам послр повреда и да почне да победува пак. Го пратам Надал од 2005та, 80% од турнирите му ги имам гледано. Повредите му ја одбележаа и изебаа кариерата. Немаше никогаш ништо магично околу неговите опоравувања веруј ми. Само нервози, пропуштени турнири и време, мн изгубено време...

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.728
Поени од реакции
2.794
@undercover не сакам да те навредам, ама на што апови си брат? Озбилно го мислиш ова што го пиша? Прво, да признаам маки измачив док прочитам се, два пати гасев таб па се враќав. За какви магични опоравувања збориш бе човек, Надал има месеци и месеци од турнири отсуствувано. Па колку време му требаше да се враќа у ритам послр повреда и да почне да победува пак. Го пратам Надал од 2005та, 80% од турнирите му ги имам гледано. Повредите му ја одбележаа и изебаа кариерата. Немаше никогаш ништо магично околу неговите опоравувања веруј ми. Само нервози, пропуштени турнири и време, мн изгубено време...
Тоа е поентата, ние фановите на Рафа сме го ваделе кога е повреден. ТОЈ САМ КАЖА НА ИЗЈАВА ЈА НЕ СУМ ПОВРЕДЕН, ЈАС ЖИВЕАМ СО ПОВРЕДА. Не се свесни дека Рафа не беше толку со повреди до сега ај да не претерам ама 26-27 слема сиг ќе имаше, неколку тесни изгуби што ги наброја стек.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.003
Поени од реакции
1.296
navredi me slobodno,ana go vregjash i Cicipas ako citash do kraj so seta maka shto ja spomna.,vregjash i mnogu drugi porelevantni od mene,shto isto razmisluvaat.Pa i Mats Vilander posle mechot so Djovak na RG ja nametna opcijata deka Nadal so stapaloto se obiduva da pravi defokus .I jas go sledam Nadal od 2005 i eve jas skroz obratno gledam na negovite ,,povredi,,, da ne se povtoruvam,tie ciklichni povredi shto mu se poja uvaat pa se poja i tezata za pravenjeto,,detox,, ,ako navistina tolku dolgo go pratish sigurno si citnal za taa teza.Pred 7-8 godini beshe Hofa sindromot,kolenoto,terashe dve tri godini,pa se zaboravi na toj sindrom.Sega,pred nekolku meseci,buuum,stapaloto,pak sindrom,site prv pat slushnavme,ama za greota covekot,da go zalime,se naviknal da trpi bolki,ama chat pat prima anestetici.Preku kurov vekje so tie sindromi,trcha ko lud,na sekoj turnir pogledot mu e se ponaludnichav,biukvalno ko na time lapse staree,vo sreda edvaj odi,vo petok furija,vo rok od 48 casa recovery level Wolverine, ama jas sum povreden cel zivot,zalete me.Site sindromi gi izredi.Ama alibi za anestetici ima.I ja go pratam i ima cudesni oporavuvanja,slabo pamtish.I kako toa najcesto se povreduva za Wimby,najretko za RG.Celiot e kontroverzi,ama aj shto vekje e bezobrazen so takvi izjavi od tipot ,,ziveam so bolka,kur se trese vo ladna voda,,, tuku go omalovazuva uspehot na Fed i Djovak, pa eve kako na likov pogore mu dava sila da misli deka ako ne bile ,,povredite,,ke imal 27 slema i plus nekolku tesni porazi.Pa isti takvi idiotizmi mozat i Fanovite na Djovak i Fed da dadat.Eve jas mislam deka AO 2022 ke beshe Djovakov slem ako ne go sprecea,avtomatski 21:21.Plus US open diskvalifikacijata,isto slem,odime 22:21.Marej finaleto na US isto,23-21,pa i ako vo taa vesela matematika shto bi bilo koga bi bilo go dodademe RG i pecanjeto vo mreza so Nadal,stigame do 24:20.
E ama ne e taka,ja moze da fantaziram kolku sakam, ama realnosta e druga,nikoj ne mu e kriv na Djovak shto zaboravi da igra behend godinava na RG,nikoj ne mi e kriv ni mene i nemu shto lutashe godina ipol so guruto shpansko zet mu i nelekuvanjeto na laktot na vreme,toa e..
Naglasuvam,ne sum samo jas so vakvi stavovi okolu ,,povredite,, na Rafa,mnogu porelevantni od mene ima,eve,ako se cita izjavata na Cicipas vnimatelno,se gleda koja mu e idejata i shto saka da kaze.
Pazi,Cicipas,ne nekoj ebivetar undercover

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.728
Поени од реакции
2.794
Да ете баш Циципас најде да збори, типот што иде у toilet break по 30 минс, типот што го мрази пола и повеќе од тенисери, типот кој со ракетот ќе го удреше татко му, да продолжам или доста е?

Kajgana Shop

На врв Bottom