Анкета: Mercedes A180 CDI v.s. VW Golf VII 2.0 TDI?

• Креатор на темата Креатор на темата TdmPlay
  • Време на започнување Време на започнување

Кој од овие два автомобили е подобар и зошто?

• Вкупно гласачи
    30
Еднаш возев рент а кар Б класа во Хрватска (мислам беше модел од 2015та) и не ме фасцинира нешто посебно. За возило што кошта над 30к евра ниту нуди перформанси, ниту особено добар комфор.

Јасно јасно. Али сепак зборам за 2008ма година. За таа пара мислам дека е сосема ок.

За новиве модели или за понови години (у случајов 2015), им го плаќаш брендот, јбг.

Нема да се мачи со ниедно возило над 90кс :)

Инаку ако веќе сака половно јас би одел на возило купено во мкд со не повеќе од 4 години старост.
Пред 2 години имав прилика да пробам Skoda Superb, чудовиште од возило, на 180км/h внатре ми изгледаше како да возам 80км.
Прејака изолација, удобна, многу простор, автопатот ми се виде без нерамнини од што има добра амортизација :)
Инаку половни од 2015/2016та се наоѓаат за околу 14к евра.

Друга опција полоша за нијанса и поефтина за 2-3к октавиа.
Ne gi biva iako komotno mozes dusek za dvajca da stavis u superb, probano pred 5 godini lol. Imam dvajca drugari imaa superb. Edniot od 2009 saloon, drugiot od 2016 estate. I dvajcata imaa problemi so motor i nikoj ne znae shto im e. Sosem druga rabota e sho ovaa od 2009ta plastikata na vratite se raspagjase samo od malku sonce vo Anglija.

Potpolno se soglasuvam so tebe deka e podobro da si kupi kola kupena od mk do 4-5god stara otkolku od uvoz koja po nekoja 'slucajnost' site se so 180k km.

Kilometrite na golfot moze da se proverat so VCDS, bidejki ke pokaze km od ecu i kilometraza na sal tabla pod pretpostavka deka ecu ne e smeneto.
Автоматски споено мислење:

Да ама разликата е во тоа што бмв ауди мерцедес со таква опрема е 20.000 поскапо од стандард варијанта.А сузуки тојота киа им е основно ниво на опрема.
Одам со бмв од 35.000 еу во сузуки да гледаме авто за пријател и се запрепастив.Сфит од 13.000 еу има греачи на седиште,blind spot ретровизор,автоматско кочење при обструкција на патот,адаптивен темпомат,hill assist.Влагаш у бмв и ти останува да се тешиш дека возиш премиум брнд.
Zaboravi da spomnes i deka swiftot e ko onie traskalacata za mali deca dodeka go vozis naokolu bidejki se zivo tropa, da ne zborime za komfort. Me vozea u edno pred 7 godini, uste imam bolki u kicma :D

Последно уредено:
Ne gi biva iako komotno mozes dusek za dvajca da stavis u superb, probano pred 5 godini lol. Imam dvajca drugari imaa superb. Edniot od 2009 saloon, drugiot od 2016 estate. I dvajcata imaa problemi so motor i nikoj ne znae shto im e. Sosem druga rabota e sho ovaa od 2009ta plastikata na vratite se raspagjase samo od malku sonce vo Anglija.

Potpolno se soglasuvam so tebe deka e podobro da si kupi kola kupena od mk do 4-5god stara otkolku od uvoz koja po nekoja 'slucajnost' site se so 180k km.

Kilometrite na golfot moze da se proverat so VCDS, bidejki ke pokaze km od ecu i kilometraza na sal tabla pod pretpostavka deka ecu ne e smeneto.
Автоматски споено мислење:

Zaboravi da spomnes i deka swiftot e ko onie traskalacata za mali deca dodeka go vozis naokolu bidejki se zivo tropa, da ne zborime za komfort. Me vozea u edno pred 7 godini, uste imam bolki u kicma :D
Не знам каков е за одржување, службен беше, плус знаеш дека службената кола е најбрза :D

Добро сеа, затоа Сузуки Свифт Хибрид Спорт 2021ва година во Македонија кошта 21.500 евра :D

Иако прв пат гледам да се жалат од „поновите“ модели на сузуки :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom