Albafone - Нов мобилен оператор само за македонските албанци во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.406
Поени од реакции
16.656
Сосема погрешен пристап, зашто таа твоја таргет група е малцинство и притоа треба да се земе во предвид дека одреден процент од нив е веќе корисник на некој од веќе постоечките оператори врзан со договори и слично.

Отвори, ако претходно добро си го испитал пазарот. Изгледа забораваш дека за разлика од Марсовците, Албанците всушност ги има на македонскиот пазар.
Истото би ти го кажал што и погоре.

Знаеш, низ Тетово има многу фирми кои го имаат АЛБА- во името, ама ниеден од нив не се излајал дека они прават фасади само на куќи од албанци или огради од ковано железо само за нив.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.154
Поени од реакции
30.278
ne ti treba posebna hibridna niska vo kromozomite da razbiras deka vo odnos na toa sto ja mesecno plakam 2 do 3 iljadi denari na t-home, t-mob a vozvrat dobivam - 0 respect deka MALCE e, samo ti treba zdrav razum i srce bez mrznja, koi ocigledno tebe ti falat.
албафон ќе ти зимаат 2000-3000 и пак нема да имаш МАЛЦЕЕЕЕЕЕ респект.
Шо дека ја сум македонка па македонци коа ме услужуваат ми бацуат чевли?
Не знам нешто посебен попуст да не имаш у државава шо си македонец па шо цело време вие сте биле убави на мајка обесправени?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.456
Поени од реакции
5.873
Некако новиов оператор делува дискриминирачки спрема Македонците.
Замисли да се појавеше оператор, кој ќе нудеше услуги само на македонци, а не на Албанци. На пример продажното место на таквиот салон во Тетово би горел.
Ова делува како она на Хитлер, забрана за евреи и кучиња.
Сепак муштеријата е во право. Незнам зашто АЕК дала дозвола. Или ги замолчиле со некое милионче.
Напротив , новиот оператор делува како некој оператор кој нема да ги дискриминира албанците.
Значи они одат на тоа дека другите оператори не ве фермат , и затоа еве ние ќе погрижиме за вашите потреби.

Иначе ако албанците беа задоволни од претходните оператори , зошто овие би оделе со реклама дека се албанска компанија?

Еве јас ти кажувам прост пример: Имаше еден маркет каде над 50% од муштериите беа албанци , сопственикот беше македонец ... НИКОГАШ во тој маркет нема работено НИЕДЕН албанец , туку само македонци, нити правеше некој попуст за албанските-муслиманите празници , нити ништо , никаков обид да се приближи со албанците.
Дојде денот кога еден албанец отвори маркет во негова близина... иако цените беа малце поскапи , најголем дел од муштериите се префрлија кај новиот маркет ... и не отиде многу време..стариот маркет пропадна... а албанецот и ден денеска си работи.

Неписмениот газда нека мачка сега леб со национализам.

Албафон не е дискриминирачки за македонците, туку е почитувачки за албанците ... што не беше случај досега.

Ова е слично како афроамериканците за време на дискриминацијата во САД да отвореа своја автобуска линија во која ќе можеа да седнат кај сакаат , а не само позади.

Животна желба ми е да ги гледам овие од ЕВН во банкротирачка конкуренција.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Многу ќе ми биде забавно да ве читам како кукате на Facebook фан страната на Аљбафон како ви наплатиле 5000 денари, мрежата не им чини и интернетот им е спор :X3:
Де, Дарданче кажи како ве дискриминираа досега операторите? Во контакт центрите има три јазика, македонски, албански и англиски. Што ви сметаше? Тоа што имаше и македонски? Сакате држава за себе? Никаде да не ви се мешаме? Самите си ја правите сегрегацијата и гетоизирањето, никој не ви е крив. Аљбафон е само уште еден типичен пример за тоа.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Напротив , новиот оператор делува како некој оператор кој нема да ги дискриминира албанците.
Значи они одат на тоа дека другите оператори не ве фермат , и затоа еве ние ќе погрижиме за вашите потреби.

Иначе ако албанците беа задоволни од претходните оператори , зошто овие би оделе со реклама дека се албанска компанија?

Еве јас ти кажувам прост пример: Имаше еден маркет каде над 50% од муштериите беа албанци , сопственикот беше македонец ... НИКОГАШ во тој маркет нема работено НИЕДЕН албанец , туку само македонци, нити правеше некој попуст за албанските-муслиманите празници , нити ништо , никаков обид да се приближи со албанците.
Дојде денот кога еден албанец отвори маркет во негова близина... иако цените беа малце поскапи , најголем дел од муштериите се префрлија кај новиот маркет ... и не отиде многу време..стариот маркет пропадна... а албанецот и ден денеска си работи.

Албафон не е дискриминирачки за македонците, туку е почитувачки за албанците ... што не беше случај досега.

Ова е слично како афроамериканците за време на дискриминацијата во САД да отвореа своја автобуска линија во која ќе можеа да седнат кај сакаат , а не само позади.

Продавницата на стариот со приказната сегашна на T-Mobile, ONE и VIP ама баш никаква поврзаност немаат. Албанско знаме едино фали, пред секој салон. Бог да чува. Муабетов ти е, тебе пре националистички, а не на стариот што не давал попуст.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Продавницата на стариот со приказната сегашна на T-Mobile, ONE и VIP ама баш никаква поврзаност немаат. Албанско знаме едино фали, пред секој салон. Бог да чува. Муабетов ти е, тебе пре националистички, а не на стариот што не давал попуст.
абе и гомно да е, само од албанец да е. во прикаската и поскапо било, али од него ќе се купувало. зошто? само за да пропадне чвекот оти не бил шпон.
е па мили народе, еве како треба!!! да не купуваме ништо шпонско, црвливо да е, али македонско да е. од сега прво на тезга да прашуваме шќп или не, па после тоа “колку патлиџанот?“

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.028
Поени од реакции
83.458
Само-албански оператор претставува одговор од бизнис заедницата, на албанските стремежи на тој план, демонстрирани преку верско-националната исклучивост во купувањето (кога се може, секако), што ја гледаме изминативе децении.

Албсиг до сега, најдобро го искористуваат тоа. Имаат загарантирани муштерии еден тон, а најтешко од сите исплаќаат осигурување.

Јас кога предлагам да не се купуваат производи и услуги од албански субјекти, како еден цивилизиран одговор, на нивните нецивилизирани систематски заложби и активности, сепак велам да се бојкотираат и оние нелабански субјекти кои вака нечесно ќе се обидат да ја искористат состојбата.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
е ивана, ивана!!! сметка треба да платиш :pos:

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Предлог.

Кајгана на албански, одвоенa со 6 пасворди. Long live the peace.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811

Abe dardi (so mala bukva) ...do koga ke stavate se na edna ista karta "kuku lele i diskriminacija" Kazi mi eden primer koga nekoj od tvoite bil diskriminiran vo Tmobile ili drug operator. I tehnicka podrska i sve imate na vas jazik. Sto e razlikata vo odnost na T mobile i Vala ili Z mobile u kosovo. Ajde barem isplaci se do kraj... moz ke ti pomine.

PS:Napraj si kolekcija od prikaskive i izdadi kinga " Lagi i prikazni vo Nacionalisticki imperializam" ;)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292

Другарче овде знаеш дека не е како твојот пример. И нас македонците не зезат претходните три оператори, па што не понудат нешто подобро за сите.
И мене нека ми понудат добри услуги сеедно ми е кој е газдата на операторот дали е Албанец,Србин или Авганистанец.
Мора да се согласиме дека ова е идиотски од нивна страна. Што треба сега и ние да го правиме истото...и да се делиме за се и сешто. ИДИОТИЗАМ

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Другарче овде знаеш дека не е како твојот пример. И нас македонците не зезат претходните три оператори, па што не понудат нешто подобро за сите.
И мене нека ми понудат добри услуги сеедно ми е кој е газдата на операторот дали е Албанец,Србин или Авганистанец.
Мора да се согласиме дека ова е идиотски од нивна страна. Што треба сега и ние да го правиме истото...и да се делиме за се и сешто. ИДИОТИЗАМ
болдот ДА, очигледно е дека е идиотизам, али очигледно е дека само така треба со нив.
а од утре, чесен титов пионерски збор, прво што ќе прашувам е: шќип? ако каже ПО, ојдов на друга тезга

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Напротив , новиот оператор делува како некој оператор кој нема да ги дискриминира албанците.Значи они одат на тоа дека другите оператори не ве фермат , и затоа еве ние ќе погрижиме за вашите потреби.
Кој оператор (ТМ. Уан или Вип) ги дискриминира албанците? И во кој поглед? Дали албанските претплатници на досегашните оператори плаќаа поголеми сметки од нас македонците? Не.
Или вие сакавте бесплатни можеби затоа што сте различна националност?
Па реално гледано и за христијанските празници никој не ги спушта цените. Туку тие растат.
А зашто Албафон вели дека ќе нуди услуги на албанците? Дека ќе им се приближи на Албанците?
Значи македонските компании од мобилната телефонија кон вас се дискриминирачки? Која компанија со 2 милиони пазар би нудела услуги на Македонски, албански и англиски?
Основна цел на секоја компанија е да привлечат потрошувачи а не да ги одбираат. Значи јас ако продавам нешто, и ако се најди некој што тоа ќе го плати, мене сеедно ми е што е човекот по нација, пол или вера. Битно е да паднат парички и муштеријата да е задоволен.
Накратко Дарданчо, сам себе чифшал.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.578
Поени од реакции
5.173
Кој оператор (ТМ. Уан или Вип) ги дискриминира албанците? И во кој поглед? Дали албанските претплатници на досегашните оператори плаќаа поголеми сметки од нас македонците? Не.
Или вие сакавте бесплатни можеби затоа што сте различна националност?
Па реално гледано и за христијанските празници никој не ги спушта цените. Туку тие растат.
А зашто Албафон вели дека ќе нуди услуги на албанците? Дека ќе им се приближи на Албанците?
Значи македонските компании од мобилната телефонија кон вас се дискриминирачки? Која компанија со 2 милиони пазар би нудела услуги на Македонски, албански и англиски?
Основна цел на секоја компанија е да привлечат потрошувачи а не да ги одбираат. Значи јас ако продавам нешто, и ако се најди некој што тоа ќе го плати, мене сеедно ми е што е човекот по нација, пол или вера. Битно е да паднат парички и муштеријата да е задоволен.
Накратко Дарданчо, сам себе чифшал.
Секоја компанија која влегува во државава и инвестира е добро за секој граѓанин, директно или индиректно влиае...
Индиректно влиае кога компанијата плаќа данок и со тоа се пуни буџетот на државата, а директно кога компанијата ја намалува невработеноста и дава директни средства во населението - плати...
Т-мобиле и остала не влиаеле дирекнтно кај албанците...

Секоја држава подготвува стратегии како населението да се вработува, особено тие дела на државата каде има огромна невработеност и сиромаштија, како што денеска владава отвара економски зони во централна и источна Македонија, како што во Рио де Жанерио бразилците прават стотици студии како да се модернизираат нелегалната фавела, или па преместувањето на главниот град од Рио во Бразилија за населување на тој празен огромен простор...

Таква стратегија требаше да има за македонските албанци за нивно рано интегрирање во општеството, се разбира ако сакаа албанците да се интегрираат, ако сакаа албанците да не се иселувааат масовно последните 50 год, ако сакаа албанците да бидат лојални кон државата и да не кукаат за се и сешто денденеска...
Рамковниот договор е последица на немање стратегија од страна на државата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom