Академија на ИТ Александрија

• Креатор на темата Креатор на темата Роберт
  • Време на започнување Време на започнување
:pos::pos::pos::pos: Абе Мац па мора и некој таков да има. Еј а шо е тоа FTP server- Gardian:pos:

точкест напиша:
:pos::pos::pos::pos: Абе Мац па мора и некој таков да има. Еј а шо е тоа FTP server- Gardian:pos:

sto se smees more aj kazi ti kolku e

if a<1 then
c:=1
else
c:=0
if a>6 then
c:=2
else c:=3
a:=7

aj da te vidam
pa luge sme nemozeme sve da znaeme :)

Да доловиме атмосфера на едно од прашањата (моето омилено) за да видам шо ги чека на студии

If u make a slideshow in PowerPoint with 20 slides but u want to omit slides 3-10 and not show them to ur boss the fastest way to do it is to :

A.You make a hyperlink to each slide from 3-10
2.You make a Custom show
3.You slide thru 3-10 very fast so your boss wont see
4.You go to edit-properties-omit slides

ова беше крај последниве две :pos:

inace so dva dena bil natprevarot a

nisto od 10 mesto zamene :( (ako imalo dva dena natprevar ) :(

GarDiaN напиша:
sto se smees more aj kazi ti kolku e

if a<1 then
c:=1
else
c:=0
if a>6 then
c:=2
else c:=3
a:=7

aj da te vidam
pa luge sme nemozeme sve da znaeme :)

Пер ова ти е...2

Ова го решив а везе неам паскал :baeh:

zatoa so mac go odgovori prasanjevo eve ti tockest drugo pitanje

ako ona govedono mu se svigalo 400 a ne mu se svigalo 300, a mu se svigalo 100 a ne 99 i mu se svigalo 3600 a ne 3700 so mu se svigalo :)

a. 1200
b. 1100
c. 901
d. 1000

i zs e toj rezultatot ( dve u edno ) :)

Димитар напиша:
A колку има попуст ако ги рекламираш по форуми? :smir:
Малце не го сватив прашањево. Мислиш дека ко Роберт и неговиот другар ја рекламирам Александрија???
Праша некој колку кошта и напишав пред некој месец кога прашав што ми кажаа.

оф топик: дај кажи што да правам со она Generic Host... знаеш што :wink: зошто на пола саат ме гаси.

Гардиан имаш грешка при пишувањето :pos: 900 e точниот одговор. А зашто е тоа кога ќе ми даеш PDA ќе ти кажам ОК. Ај па и ти не се љути сега теее

точкест напиша:
Гардиан имаш грешка при пишувањето :pos: 900 e точниот одговор. А зашто е тоа кога ќе ми даеш PDA ќе ти кажам ОК. Ај па и ти не се љути сега теее
abe ja ne se lutam samo sakav da pokazam kolku zaebani prasanja imase i kako posle nma na lesni prasanja da zgresis :)

Еј стварно и мене ме заебаваше тоа прашање ептен... Јас го одговорив 900 , пошто тоа најпоќе ми штимаше. Дај нека објасни некој по која логика е 900 резултатот на тоа прашање ? Јас се отепав од мислење и уште не можам да скопчам.
Значи, некој чоек сака 400 а неќи 300 , сака 100 а неќи 99 , сака 3600 а неќи 3700. Колку сака?
а. 1200
б. 1100
в. 900
г. 1000

пс. да не го памти некој името на тој чоекот шо сака и шо не сака... да не имаат врска овие бројките со неговото име.. ?

Темата е за Академијата на IT - Alexandria, а не за тоа како си поминале форумџиите на последниот информатички натпревар и како ги одговориле прашањата. Да не забегуваме со коментарите. Назад на темата.

Извини ацид, кај можам да го поставам погорното прашање тогаш ? Како што гледам нема подфорум за математика или слично... Ќе те замолам да го ставиш погорното мое прашање во некоја посоодветна тема ако не можи овде, пошто стварно ме занима одговорот...

MkForces напиша:
Дај нека објасни некој по која логика е 900 резултатот на тоа прашање ? Јас се отепав од мислење и уште не можам да скопчам.
Значи, некој чоек сака 400 а неќи 300 , сака 100 а неќи 99 , сака 3600 а неќи 3700. Колку сака?
а. 1200
б. 1100
в. 900
г. 1000

пс. да не го памти некој името на тој чоекот шо сака и шо не сака... да не имаат врска овие бројките со неговото име.. ?
:oftopic:
John likes squares of whole numbers. The consistent distinction between the pairs of numbers that John likes or doesn't like is that the one that John likes is a square of a whole number. Take a look:

John likes 400. The square root of 400 is 20.
John doesn't like 300. The square root of 300 is approximately 17.32; it is not a whole number squared.

John likes 100. The square root of 100 is 10.
John doesn't like 99. The square root of 99 is approximately 9.95; it is not a whole number squared.

John likes 3600. The square root of 3600 is 60.
John doesn't like 3700. The square root of 3700 is approximately 60.83; it is not a whole number squared.

To answer the question, look through the list of 4 numbers to see which is a square of a whole number. The only number in the list that is exactly equal to a whole number multiplied by itself is 900. The square root of 900 is 30. Therefore, the answer is 900

Јас сум на Александрија, 1 година мрежи. Дали се исплати ќе ви кажам наредната ова време :wink:

Искрено презадоволен.

@Mac)) Што чекуваше тука пер, сателити??? Се кладам не си видел, толку опремена школа до сеа. Т.Е не си видел ни таква опрема како што има тука до сеа било каде а не у школа :smir:

pa i jas bev na toj natrevarot , interesno bese prasanjata bea aj kolku da ne e bez ic, imase nekoj poteski ama voglavno bese lesno, inaku kako sto citav za akademijata, se zacudiv, odis na fakultet si ja tupis glavata 3 4 godini i pak isto duri i pomalku ti vredi otkolku da odis vo aleksandrija 2 godini . Cudna rabota :) inaku vaka super se izgledase, navistina super opremeno, ama se gledat sorabotnicite, ogromni korporaci ova ona najpoznati firmi, so ne. KO ke vidis uba rabota da odis tamu, jas uste se mislam :) pa ke vidam so ke napram

btw osvojv 95 mesto hahaha

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom