Aдвертајзинг за мерак

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.167
Поени од реакции
702
Disclaimer: Во отсуство на соодветен подфорум за отворање на темава, и во надеж дека модераторот на овој нема да ме сочека во темна уличка и да ми направи потег а ла Џек Мевосек бидејќи му нарушувам концепт на подфорумов, а затоа што сакам да дискутираме не за тарифи, понуди и слично ами за концептот и реализацијата на истиот, темава ја отворам тука.

Конкретно, бев испровоциран од пријатното изненадување кое ме соблазни гледајќи некои нови реклами по нашите телевизии изработени конкретно за еден мобилен оператор. Ме изненади квалитетот на изработка, разработката на сценариото е со „познати фори“ ама добро спакувани и би сакал да гледам, барем јас, повеќе вакви реклами во наше маало.

Сигурно вредат солидни суми, исто како што сигурно има други реклами кои чинат многу повеќе, а „тв квалитетот“ им е на рангот на квизот кој одеше на времето на БТР во петок навечер.

Ова е супер :)

Бидејќи не можам да ги ембедирам, еве ги линковите до групата на нарачателот, мислам може да ги погледнете без оглед дали сте член на групата или не :)

Мрднуваме ли чекор напред на ова поле?

Си ги испуштил и овие две феноменални:

рекламите кои моментално одат за boom tv

Мене ме бендисува. Пошто ТВ гледам само кога има фудбал или додека поминувам пред телевизор, до сега ни една реклама не ми го задржала вниманието, освен ако не се работи за некоја глупоќа. Оваа реклама од прва онака се завртив да ја гледам, ме бендиса и идејата, и начинот на кој е изведена, и онака баш „чаршиски“ е муабетот, секојдневен и типично македонски. (Мислам на онаа со пералната.)

Нормално, не верувам дека нулата им е баш нула, ама рекламата е полн погодок :) Не се сеќавам на добри домашни реклами од онаа за Стоби Флипс и далеку пред неа Скопско-и-се-е-можно рекламите.

Серпико, ова нека си стои, одлична е темата, можеби понатаму може да ја преименуваме во „Најдобри домашни реклами“ или слично... ама за сега не чепкам ништо нека се тера муабетот...

Одлични реклами.Конечно после 7-8 години добра македонска реклама.

Супер се рекламите ама пак лажат, без финти и скриени трошоци но со политика на фер користење од 400 минтуи. хахахах

Eве, и во пеинт...
explan.jpg

Бум ТВ направи вистински бум, пријатно ме изненадија Бетмен и Супермен..:) Па уште кога видов дека наш тим ја има работено рекламава искрено не ми се веруваше. Значи имаме креативци кои можат да направат реклама што ќе скрене внимание. Нешто што досега секогаш им успевало на к-15.

Да, ама К-15 се бренд со имиџ и ретко кога не успевал нивни продукт, секако поради штосевите кои се одлично смислени или адаптирани (искрено има и пар реклами кои ми оделе на нерви, но генерално се супер).

Овде исто имаме „македонско“ секојдневие преточено во кратко рекламче со добра поента... Особено симпатична ми е онаа со фризерот :) Онака, идеичка скоцкана во фин продукт.

интересени се, фино скоцкани и убаво омсислени.... и најмило ми е што конечно наши актери снимаат нешто. Да му ебам мајката, нека јадат леб од негде луѓено.

Да, ама К-15 се бренд со имиџ и ретко кога не успевал нивни продукт, секако поради штосевите кои се одлично смислени или адаптирани (искрено има и пар реклами кои ми оделе на нерви, но генерално се супер).

Овде исто имаме „македонско“ секојдневие преточено во кратко рекламче со добра поента... Особено симпатична ми е онаа со фризерот :) Онака, идеичка скоцкана во фин продукт.
Па затоа и мислам дека им е полесно на к-15, да се разбереме за мене секогаш ќе бидат на врвот, но многу е полесно таков хумористичен бренд да го искористиш да продадеш производ отколку една екипа да седне и да создаде нешто. Рекламите на к-15 се всушност скечеви..:)

Одлични се. Само онаа со суперхероите ја начекав на тв, и искрено се зачудив коа го слушнав Маврово у некој контекст :) , мислев дека е некоја странска реклама за кока кола или сл.
Останативе прв пат сеа ги гледам... Особено ми остави впечаток таа со портокалите. :tv:

Фини реклами, само не знаев дека се продуцирани од страна на К - 15. Инаку кога сме кај добри македонски реклами еве една постара која мислам дека само еднаш се има појавено на ТВ

Овие двете реклами за Boom TV се стварно екстра, се утепав од смеење за овој со портокалите. :pos2:
А знае ли некој каде се снимени овие реклами?

Рекламите се екстра стварно, посебно оваа со бетмен и супермен.

Секоја чест, ја постигнаа главната цел на една реклама, според мене главна цел е кога ќе ја гледаш рекламата не да дознаеш нешто за производот директно, треба рекламата да те натера да размислиш да те натера да ја анализираш зошто е баш така направена, се разбира дека секој различно ќе ја протолкува затоа што има што да се протолкува и да се анализира, ова го правеа во Америка од многу оддамна, не знам дали се сеќавате на рекламата за Marlboro со Каубоецот кој јаваше на коњ, цигарите после таа реклама станаа многу познати затоа што Американците кога ќе ги пушеа цигарите се чуствуваа како вистински Американци, исто така и оваа реклама, има своја скриена порака што во Македонија ретко може да се види.

П.С. И секоја чест што и South Park ги вметнаа во една од рекламите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom