Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување
Г

Грејвдигер

Гостин
Темите споени. Нема потреба од отварање на нови теми за да ги презентирате Вашите изработки, доволно е оваа. ;)

Towelie

теХАЦЕ
Член од
26 јуни 2011
Мислења
307
Поени од реакции
254
Чоече браво добар си,само не се откажуви..како јас шо викам - Професионалец е аматер што не се откажува.. :)

Член од
6 ноември 2010
Мислења
40
Поени од реакции
9
Ако можам некако да ви напраам услуга да ви помогнам со некои одредени слики или слично слободно кажете :D

G

GucciMane

Гостин
Може ли на една слика да и додадам друга? Ми се отвара само таа втората што сум ја додал а првата се губи..

M

Mr.InF3ction

Гостин
Незнам како да ти објаснам..
пример на сликава да ја додадам оваа низ целата. Могуче е?
Се е могуче со фотошоп :)
Отвори ги двете слики.( File Open на двете) Потоа кај таа сликата што е помала притисни ctrl+a , ctrl+c и после кај оваа големата слика притисни ctrl+v и намести го каде сакаш.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не ти се сенкиве у погрешна насока малце? :D

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.521
Поени од реакции
29.022
Супер е сликата, само како што ти кажа Isak сенките се во погрешна насока, а и дрвото премногу е вештачко некако т.е. каде што се спојува со земјата грд ефект има поправи го ако можеш :D

M

Mr.InF3ction

Гостин
хахаха знам за сенките апла е, само при крај направив промена во облаците и ме мрзеше да се вратам назад во пс па да менувам. Инаку дрвото си е таму во оригиналната слика само што сенката малце го цртав со четка за да сменам насока излезе ко гомно :D:D:D

Член од
6 ноември 2010
Мислења
40
Поени од реакции
9
Може ли на една слика да и додадам друга? Ми се отвара само таа втората што сум ја додал а првата се губи..
како што ти кажа отвори ги и двете цтрл+a на едната и цтрл+в кај таа со сакаш да ја стаиш наместија како што сакаш и ако сакаш пореален ефект лејерот со додадената слика стај го на overlay или softlight пробај ги и смени opacity.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
хахаха знам за сенките апла е, само при крај направив промена во облаците и ме мрзеше да се вратам назад во пс па да менувам. Инаку дрвото си е таму во оригиналната слика само што сенката малце го цртав со четка за да сменам насока излезе ко гомно :D:D:D
еве ти финта за сенка, со pen tool цело помини го - направи го селекција и у нов леер офарбај цела селекција од внатре со црно, со Ctrl+t -> distort намести го да изгледа ко сенка (легни го на земја фактички) стави му малце гаусиан блур и намали малце опасити и ете :)

Член од
6 ноември 2010
Мислења
40
Поени од реакции
9
before:

after:

Не е по туториал. Давајте коментари.
Одлично! интересна е замислата и идеата
--- надополнето: Jun 28, 2011 9:45 AM ---
Прегледај го приврзокот 24582

Си признавам следено по туторијал ама со измени по моја желба :)
Еве ти мое дело нешто со слична идеа кое не е следено по туториал

--- надополнето: Jun 28, 2011 9:50 AM ---
http://www.sxc.hu/ за сток фотографии, само регистрирај се (бесплатно)
а за скин не знам...
www.sleekupload.com

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Ќе се нафати ли некој да ми направи еден шестоаголник во фотошоп, која било боја, само светла да е, ама да има некои 3д ефект, и такви глупости.. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom