Поинаква технологија е ова, не ни треба модем. Ништо не црка не се секирај.Модемот за што служи, знаеш?
Ако е така ќе спроведуваа дирекно од бандера во ПЦ, ќе немаше потреба да се купува модем.
Се зависи дали провајдерот ти има доделено MAC адреса, во случај да ти нема мора да го пријавиш рутерот. Најдобар начин е да се јавиш или во краен случај стави си го рутерот и пробајЕ дури сега ме...доксис, лан...??? ништо не разбирам од овие кратенки и системи, затоа ќе прашам можда нешто глупо.
Псај вели морам да пријавам рутер, zxcvb вели може да се стави било што...Претплатен сум на пакетот Start (нет, тв, тел.), какво ќе е кај мене поврзувањето и дали фиксниот телефон и модемот ќе ја користат телефонската линија/мрежа (така беше барем со Оне пакетите). Дали ќе се користи тел. линија (кабел) до близу уредот за нет ми е битно оти само на тој начин ми одговара поврзувањето у соба. За секој друг начин на поврзување ќе мора да влечам кабли![]()
Немора да пријавуваш ништо.Е дури сега ме...доксис, лан...??? ништо не разбирам од овие кратенки и системи, затоа ќе прашам можда нешто глупо.
Псај вели морам да пријавам рутер, zxcvb вели може да се стави било што...Претплатен сум на пакетот Start (нет, тв, тел.), какво ќе е кај мене поврзувањето и дали фиксниот телефон и модемот ќе ја користат телефонската линија/мрежа (така беше барем со Оне пакетите). Дали ќе се користи тел. линија (кабел) до близу уредот за нет ми е битно оти само на тој начин ми одговара поврзувањето у соба. За секој друг начин на поврзување ќе мора да влечам кабли![]()
Немора да пријавуваш ништо.
Поврзиго рутеро и сега зависи шо рутер имаш еве за тп-линк е вака
Внесуваш ип, днс сервери
![]()
После ја клонираш MAC адресата, треба кај WAN Mac Аddres да биди MACo од компјутеро кај шо си имал досега интернет..
![]()
Дечко, типот е LAN зона т.е. има еден модем веќе во бандерата и он добива LAN кабел, не коаксијален. Какво расипување...Модемот за што служи, знаеш?
Ако е така ќе спроведуваа дирекно од бандера во ПЦ, ќе немаше потреба да се купува модем.
дали најпосле Арсо е задоволен од Близоо, пошто ги критикуваше неколку страници, и дали напокон клоци ке им дадеш на Т-хомеДа освежам малце темава
За сите оние кој се двоумат што да изберат, да им помогнам во изборот
![]()
http://blizoo.mk/internet_10.htmlМе интересира која е најјефтината понуда на интернет во Скопје?
Немам потреба од пакет (TV, телефон, интернет), само интернет за да можам да ги завршувам вежбите од факултет.
Тоа е сигурно дека ги откачувам Т-хоме кога ќе ми истече договорот негде почеток на Март, до тогаш ќе си плаќам две сметки и кај нив и кај Близудали најпосле Арсо е задоволен од Близоо, пошто ги критикуваше неколку страници, и дали напокон клоци ке им дадеш на Т-хоме![]()
Ако си во ЛАН зона имаш и други пакети, 500 денари чист интернет, иди распрашај си....Ме интересира која е најјефтината понуда на интернет во Скопје?
Немам потреба од пакет (TV, телефон, интернет), само интернет за да можам да ги завршувам вежбите од факултет.
Не не на друго мислев...Ја мислев со оптика да не е во зграда, на таков ЛАН мислев...не на docsisТи кажа чоеко од бандера директно вкомпјутер а то е ЛАН![]()