Хотели

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
леле хотеливе сее :nesvest::nesvest:

Ovoj hotel se vika Princeza (vo Akapulko, Meksiko), i koga vekje pripagjash na gornite postovi, mislam deka spored ponudenata romantika, ovoj hotel posebno bi ti se dopadnal. :wink:

Zashtiten znak na hotelot se vodopadite i vehstachkoto ezero, kako i golf terenot pred hotelot.

JUL04_Princess.jpg

ACA0002.jpg

default_room.jpg

Ovoj hotel se vika Princeza (vo Akapulko, Meksiko), i koga vekje pripagjash na gornite postovi, mislam deka spored ponudenata romantika, ovoj hotel posebno bi ti se dopadnal. :wink:

Zashtiten znak na hotelot se vodopadite i vehstachkoto ezero, kako i golf terenot pred hotelot.

JUL04_Princess.jpg

ACA0002.jpg

default_room.jpg

Како ми го погоди хотелот леле:pipi: ти нудам престој заедно со мене :cug:

Apeiron Island Hotel

се гради уште еден хотел со седум ѕвездички во Дубаи.
apeiron-island-hotel.jpg

Како ми го погоди хотелот леле:pipi: ти нудам престој заедно со мене :cug:

Ценам луѓе што сакаат и што уживаат во убави хотели. Во Акапулко летово ќе има милион+ луѓе. Време е да се открие друго место, се вика - Уахака, познато по преубавото сирење. Што велиш Mary Jane? :wink:

Неодамна доживеав еден хотел кој е со 4 ѕвездички, но е необичен по внатрешната архитектура и доста пријатен. Се вика The Grand Bohemian во Орландо, Флорида. На самиот влез нема рецепција, туку се влегува во просторија во која е изложено едно преубаво концертно пијано Bosendorfer (со златни делови во него) -- велат едно од две такви на светот.

Патот потоа води до една од две простории: хотелскиот ресторан или хотелското кафуле во кое има воштани фигури и личи на Парис од времето на Тулуз Лотрек, значи кабаре атмосфера. Преку кафулето се стигнува до рецепцијата.

Влезовите во овие простории се обележени со висечки полукружни сводови, што е несвојствено за модерен хотел. Се на се’, многу интересна комбинација на стар “европски’’ и модерен стил, со многу малку блискоисточни примеси.

Куриозитет е што хотелот има мала уметничка галерија, која не може да се мери со тие во Лас Вегас, но во Бохемиан има “атмосфера’’ во која можеш да се опуштиш.

Уживајте во сликите:

http://www.grandbohemianhotel.com/photo_gallery/photo_gallery.asp

1171_b1b.jpg

bos_hollein.jpg

hcom_573648_12_b.jpg

bosendorfer_lounge_main_graphic2.jpg

ORLGB2.jpg

ORLGB.jpg

grandbo.jpg

"Four seasons" ресортот на бали, одамна се имам заљубено во хотелов и си имам ветено барем еднаш да престојувам таму.

resort1-768.jpg

bridge768.jpg

sayan.37.jpg

BAL_175_320x400_web-large.jpg

Four-Seasons-Resort-Bali-at-Sayan-foto1.jpg

Four-Seasons-Resort-Bali-at-Sayan-foto3.jpg

Еве го Титаник на копно во Анталија!

titanic.jpg

hava_k.JPG

:vozbud:

titanic.jpg

hava_k.JPG

:vozbud:
Yep, been there, на Европското младинско. Немам коментари, се чувствував како да сум кралицата Елизабета. Скапо е, ама сепак е каде каде поефтин од некои понеквалитетни гејски хотели, кои само дека се во Гејлада им се крева цената.
Ама пусто Македонче, многу му било жешко во Турција.:tapp:

"Oberoi Hotel" vo indija, proglasen za najdobar hotel vo 2007, divajn pakuj kuferite i te nosam vo hotelov:)
Udaivilas_LI001.jpg

US_LI001.jpg

URS_LI004.jpg

US_LI003.jpg

Udaivilas_LI002.jpg

Yep, been there, на Европското младинско. Немам коментари, се чувствував како да сум кралицата Елизабета.

Интересно, не знаев за овој хотел. Баш би сакал да го видам и/или доживеам. Изгледа многу убаво, посебно предниот дел. Дали може некој да опише каков комодитет има во собите, што нуди хотелот, каква е храната, забавата, услугата, хигиената?

Сум бил во Sheraton во Анталија пред неколку години, има прекрасен пристап до плажата. Дел од хотелот е малку искачен на ритче од предната страна (не се гледа убаво на слики), па од рецепцијата мораш да одиш надоле по скали низ градини (во хотелот) додека стигнеш до водата.

hotel-6267-90357.jpg

Прекрасна глетка од тој хотел на Санта Лучија.

Една пријателка деновиве ми го препрати следниов хотел на Малдивите, Conrad Maldives Rangali. Прво погледнете каде се наоѓа (на два острова поврзани со мост). Потоа видете како е поставен архитектонски (како поврзани бунгалови уз главна “зграда’’). Идејата е да се “слее’’ хотелот со природата, да имаш чувство како да си надвор, на вода. Има 7 првокласни ресторани и 3 бара:

MLEHICI_Conrad_Maldives_gallery_skyshot_large.jpg

MLEHICI_Conrad_Maldives_restaurant_ithaa.jpg

MLEHICI_Conrad_Maldives_gallery_beach_large.jpg

MLEHICI_Conrad_Maldives_spa_04.jpg

pic_conrad_rangali_3.jpg

portfolio_705E02BD-3048-78A8-DB0561D555AB577E.jpg

Се заљубив во хотелов oд Almond Resort на Барбадос :nesvest:
Обожавам вакви junglish хотели...

large_001.jpg

large_008.jpg

large_001.jpg

large_007.jpg

large_008.jpg

large_006.jpg

large_003.jpg

large_003.jpg

Штотуку си поставив уште една животна цел :vozbud:

Меѓу фаворитите ми се и Four Seasons и Princeza :nesvest:

"Four seasons" ресортот на бали, одамна се имам заљубено во хотелов и си имам ветено барем еднаш да престојувам таму.

resort1-768.jpg

bridge768.jpg

sayan.37.jpg

BAL_175_320x400_web-large.jpg

Four-Seasons-Resort-Bali-at-Sayan-foto1.jpg

Four-Seasons-Resort-Bali-at-Sayan-foto3.jpg

bas bi sakal i jas da odam tamu , eden od omilenite hoteli mi e a naj omilen mi e onoj vo dubai so 7zvezdicki

на линкот fibula.com.mk можете да се изнагледате убави хотели во турција,што нудат и кои се цените. Според мене единствено прифатлив луксуз за наш стандард. Не заборавајте, цената е со чартер лет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom