Pink Floyd

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Dark Side го изанализирав и изнаслушав и уште го слушам. Го изгледав и документарецот. Лудила, немам зборој.
Сега префрлив на The Wall , двата дела, спуштен ми е и документарецот треба да го гледам. Одличен е и овај, само некако Dark Side попривлечен ми делува, нешто појќе ме влечи накај него.
Од The Wall , песни шо досега најмногу шо ми остајле впечаток Comfortably numb, Good bye blue sky, Hey you, Another brick in the wall (part III) ... и да не продолжвам пошо ќе треба скоро сите да ги пишам :)

Види...Тhe Wall не е албум за од прва. :)
Од Dark Side оди на Division Bell, Momentary Lapse of Reason, Animals... преслушај го и лајв албумот PULSE, прочитај збор два за концептот на Wall и тогаш ислушај го, изгледај го филмов и после слушај го до мила воља со потполно уживање. После посвети и се на целата друга дискографија.:)
Се надевам не те збунив премногу и исто така се надевам дека уште ги слушаш. Се` најдобро.

Не ми се прави многу мерак со Вотерс. Ја би да го гледам Гилмуров :))))

Кој од кој се постари, ама јас би одел на двајцава иако Гилмор е 3 гласовни класи над Вотерс. Ако турнејава го носит дедо Роџер во соседниве земји или Македонија(аха...), ќе прснам ако не одам.

Види...Тhe Wall не е албум за од прва. :)
Од Dark Side оди на Division Bell, Momentary Lapse of Reason, Animals... преслушај го и лајв албумот PULSE, прочитај збор два за концептот на Wall и тогаш ислушај го, изгледај го филмов и после слушај го до мила воља со потполно уживање. После посвети и се на целата друга дискографија.:)
Се надевам не те збунив премногу и исто така се надевам дека уште ги слушаш. Се` најдобро.

Постот ми е релативно стар а ко ќе слушниш низ се шо поминвав во меѓувреме ... :). Филмот го изгледав :). Го изгледав и документарецот за креирањето на Dark Side of The Moon. The Wall го отепав од слушање , и уште го слушам :). После него се префрлив на Wish You Were Here, и тој го изнаслушав и го слушам. Пo Wish You Were Here, ојдов на Animals(нормално и за овај важи дека е ислушан и уште го слушам и анализирам, и ова важи за секој напишан нареден да не се повторвам :)). После Animals продолжив со Meddle, после него The Final Cut, и последен спуштен албум ми е A Momentary Lapse of Reason.
И после сите ислушани пак некако најдраг ми е Dark Side of The Moon, можда оти преку него ги запознав Floyd, не сум сигурен. Во секој случај и останатите албуми шо сум ги ислушал ми се исто добри и квалитетни како и Dark Side of The Moon

Постот ми е релативно стар а ко ќе слушниш низ се шо поминвав во меѓувреме ... :). Филмот го изгледав :). Го изгледав и документарецот за креирањето на Dark Side of The Moon. The Wall го отепав од слушање , и уште го слушам :). После него се префрлив на Wish You Were Here, и тој го изнаслушав и го слушам. Пo Wish You Were Here, ојдов на Animals(нормално и за овај важи дека е ислушан и уште го слушам и анализирам, и ова важи за секој напишан нареден да не се повторвам :)). После Animals продолжив со Meddle, после него The Final Cut, и последен спуштен албум ми е A Momentary Lapse of Reason.
И после сите ислушани пак некако најдраг ми е Dark Side of The Moon, можда оти преку него ги запознав Floyd, не сум сигурен. Во секој случај и останатите албуми шо сум ги ислушал ми се исто добри и квалитетни како и Dark Side of The Moon

Ме радвит то, искрено. :)
Инаку и мене омилен од Флојд и општо омилен албум ми е Dark Side Of The Moon.
И да се пофалам...

28tfeh0.jpg

Легенди! Немора ништо повеќе да се каже... Чиста уметност која не се повторува пак...

Ме радвит то, искрено. :)
Инаку и мене омилен од Флојд и општо омилен албум ми е Dark Side Of The Moon.
И да се пофалам...

28tfeh0.jpg

Еее и јас имам слична идеја :), ете да те известам да не речиш после те копирав :). Само јас шо сакам да испечатам појќе постери од албумите и да си ги клам по ѕидој.
А инаку шо иам еден „сувенир“ од Pink Floyd, ко ќе го сликам ќе ти го покажам .... ама има да ми љубомориш максимално :)

ај да ми е среќен патот до чешка на 15 април.....:wink: одам на концерт :vozbud::vozbud: \m/

--- надополнето ---

Едни од првите пинонeри на психоделичната музика!:wub:

Прво браво за групата...Второ некој нешта никогаш не се повторуваат ниту надминуваат, такви се Pink Floyd...прв пат ги слушнав у пето...беше Antoher Brick in The Wall на една стара касета...па право у music shop Sisko...да видам кој се генијалците :D...газдата да ти биде болен по Pink Floyd....ме потрупа со касети :)....Омилени албуми ми се The Dark Side Of The Moon и Division Bell....a од песни Comfortably Numb, Wish you were here, Hey You, Mother.......ногу се :)....

PINK FLOYD ТАТКОВЦИ НА КОНТИНУИТЕТОТ...нема крај, само нов почеток.

Го обожавам овој бенд.:pipi:
Легенди..:wub:
Најмногу ми се допаѓа албумот, А Momentary Lapse of Reason.
It makes me feel high, so poweful.

Пред некое време му ветив на Болиглава нешо шо ќе биди љубоморен , па ете дојде денот да се пофалам :)

DSC00859.jpg

DSC00860.jpg

DSC00858.jpg

ете го. Оригинална плоча Dark Side of the Moon купена 1975 година :), сеуште во исправна состојба, ја краси мојата соба.
Ајде сега да ве видам :baeh:

Пред некое време му ветив на Болиглава нешо шо ќе биди љубоморен , па ете дојде денот да се пофалам :)

Прегледај го приврзокот 32775

Прегледај го приврзокот 32776

Прегледај го приврзокот 32777

ете го. Оригинална плоча Dark Side of the Moon купена 1975 година :), сеуште во исправна состојба, ја краси мојата соба.

FUCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:cuc: :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

No, wait!

:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Прегледај го приврзокот 32775

Прегледај го приврзокот 32776

Прегледај го приврзокот 32777

епа греотка сме :( ама јас со здравје да си ја слушаш :smir:

Прашање до фановите на Флојдовци кои сакаат да ги видат на концерт.

Да спиете со вашата бивша жена/девојка, а да немате секс, дали би уживале?

Ако да, одете на Флојд!
Ако не, разберете ја споредбата.

Тhe magic is gone!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom