A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
a vo avtokomanda i zelezara na mrezata cabletel nema internet sekoj den posle 20:00 casot a pred 20:00 koga ima e mnogu los i aber nemaat da go resat problemot
Тоа веќе не е интернет.
P.S.Можам да замислам низ што се проживуваш пред компјутеро.Сочуствувам со тебе.:pos2::pos2:

hehee imas pravo ne e internet ama naj intresno od se e toa sto bas im e gajle so imaat problem sto pati im se javuvam i samo gledaat nabrzinka da te otkacat i ti vikaat-a da ima problem vo toj reon javeno e ke bide resen. i eve go resavat uste ama nesto ne im ide:))) stvarno be od 20:00 casot da nemas internet naj ubaviot period za sedenje na internet:)

И како иде CableTel sofar?

Видов сите пакети се сега поевтинети ама треба уште да паѓаат. Јас кога го ставив кабелскиот беше на МОЛ, па операторот КАБЕЛСАТ купи конекции, а сега нели се под Кабелтел. Апсолутно исто ми оди како од пред година и пол, не знам зошто има проблеми кај Виктор.

Различни делови од градот имаат различни проблеми... не знам како може тоа, ама ете...
Смешно објаснување, како да го чуваат лончето со млеко од рингла, па мораат да кратат од време на време за да не им претече. :toe: Ме нервираат, ама шо д се праи, најефтини се па...

Ај малку информации...

КабелТел уште не функционира како КабелТел во пракса. Тоа што посебните кабловски се под нивна капа, незначи дека сеуште е КабелТел. Фирмата допрва се екипира.

А и интернетот сеуште не од тој "кабелтелскиот". Допрва ќе биде пуштена "чешмата", сеуште оптиката им е black fibre (жаргон за празна цевка, без проток).

Така да, очекувајте разлики кога навистина ќе профункционираат.

Ај малку информации...

КабелТел уште не функционира како КабелТел во пракса. Тоа што посебните кабловски се под нивна капа, незначи дека сеуште е КабелТел. Фирмата допрва се екипира.

А и интернетот сеуште не од тој "кабелтелскиот". Допрва ќе биде пуштена "чешмата", сеуште оптиката им е black fibre (жаргон за празна цевка, без проток).

Така да, очекувајте разлики кога навистина ќе профункционираат.

Епа веројатно затоа нема никаква разлика сега за сега...

Goce напиша:
А кога ке профункционираат ?
Ми рекоа до септември ќе бидат спремни оптичките кабли... ама ја тоа чисто сумњам дека ќе биде најмалку до октомври.

епа тоа е поентата и јас мислев дека е така но сепак погледни ја поубаво страната , и кје дојдес до оној заклучок...

Уште ли нема информации за КејблТел ? Во Скопје? Дај распрашајте се таму.. мислам дека некој овде имаше вујко - нет админ, па нека го праша кога планираат да покачуваат.
Фала

Pred godina ipol bev priklucen na Kabel+ ili kako i da se vika toj sto e vo K.V. i posle dva meseci go raskinav dogovorot, zatoa sto 1 mesec mi bea blokirani 98% od portovite, irc, p2p, wow, warcraft itn itn... I ne ne bese do mene( formatirav, probav na poveke pca, preku ruteri itn itn). i kolku sto pamtam interntot pagjase na sekoi 30min, btw tie Administratorite veze nemaa so se deshava. taka da neznam kako e sega ali ne bi potpisal so niv. Od togas sum na WADSL i ... do nekade zadovolen.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom